FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL ÎN LIGA 1

5 episoade controversate care-l au în prim-plan pe Istvan Kovacs » "E arbitrul de casă al CFR-ului" şi "copilul lui Dinu Gheorghe"!

Kovacs a fugit imediat la vestiare după ce-a fluierat finalul meciului, acesta avînd nevoie de ajutorul stewarzilor foto: Raed Krishan
Kovacs a fugit imediat la vestiare după ce-a fluierat finalul meciului, acesta avînd nevoie de ajutorul stewarzilor foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 23 august 2014 11:39

După ce la meciul din etapa a treia spectatorii stegari de la Braşov - Oţelul au aruncat cu obiecte în arbitrul Istvan Kovacs şi au scandat lozinci etnice, centralul din Carei a fost implicat din nou într-un moment tensionat. De această dată la meciul Chiajna - Dinamo, în minutul 93, toţi suporterii aflaţi pe stadion au început să scandeze "Afară, afară cu ungurii din ţară!". Kovacs a fugit glonţ de pe teren la observatorul partidei, ameninţînd că va opri meciul din cauza scandărilor. Kovacs a întrerupt meciul patru minute, timp în care l-a eliminat şi pe Flavius Stoican. În acel moment, fanii au început să scandeze "România, România".

"Acest Istvan Kovacs arată o oarecare aroganţă. Nu-mi place asta. De asta îl înjură tot publicul. M-a eliminat, el este Dumnezeu, mă deranjează atitudinea asta. Nu e primul meci cînd face asta. Şi la meciul cu Astra din sezonul trecut a făcut la fel. Atîta tam-tam cu acest Istvan Kovacs, nu ştiu cum rezistă cînd e înjurat de un întreg stadion. Vreau să îşi pună semne de întrebare cînd îl huiduie stadionul", a reacţionat Stoican la finalul partidei.

GSP.RO vă prezintă 5 momente controversate în care arbitrul a fost în prim-plan, primind acuze grave de la cei implicaţi

1) Mititelu: "Kovacs egal Paszkany! Pe unde ne-a prins ne-a dezavantajat vădit"

În iulie 2008, Adrian Mititelu, la aceea vreme finanţatorul Universităţii Craiova l-a recuzat pe Istvan Kovacs de la un meci pe care  formaţia sa urma să-l joace cu CFR Cluj: "Noi am avut probleme mari cu acest arbitru doi ani la rînd. Dacă-l punea pe Paszkany să ne arbitreze era acelaşi lucru! Din punctul meu de vedere Kovacs nu are ce căuta printre arbitrii din Liga I. Este un arbitru umflat, care în campionatul trecut a fost instrumentul unor persoane din fobalul românesc în influenţarea unor rezultate. Pe Craiova, pe unde a prins-o a dezavantajat-o vădit. Ne-a batjocorit! A beneficiat din păcate de sprijinul unor persoane influente. Îmi doresc din tot sufletul ca acest individ să nu mai arbitreze în viaţa lui Universitatea!".

2) "Istvan Kovacs nu ne-a dat penalty pentru că e ungur"

În februarie 2010, Kovacs a arbitrat partida Steaua - Ceahlăul, 1-3. La aceea vreme, patronul Stelei a lansat un atac dur împotriva arbitrului, pe care l-a acuzat că nu a acordat o lovitură de la 11 metri în favorea roş-albaştrilor. " Noi am avut 11 metri clar! Am avut mare încredere în el, dar mi-a demonstrat că este patriot faţă de ungurii lui. Nu a dat penalty pentru că e ungur! De acest lucru eu sunt sigur 100%. Bravo lui că ţine la etnie, aşa cum îl felicit şi pe Tudor că e român adevărat", spunea Becali.

3) "Kovacs a primit sarcină să le execute pe Steaua, Dinamo, Rapid şi Vaslui"

În septembrie 2011, tot finanţatorul Stelei a lansat un alt atac dur împotriva "centralului": "Istvan Kovacs a primit sarcina în acest an să le execute pe Steaua, Dinamo, Rapid şi Vaslui. Cum se dau banii? Eu vă spun cum ia bani Istvan Kovacs. Dacă el stă prin discotecă pe acolo pe la Cluj... aia e discoteca patronului de la Cluj. Sau îi dai un sms şi-l inviţi la o cafea, ne plimbăm puţin prin parc. Îl bag în maşină, dau drumul la muzică, ce, trebuie să-i zic ceva. Sau îi zic, Kovacs, îţi dau acum 500.000 de euro şi, dacă iau titlul, îţi mai dau 500.000 de euro".

4) L-a eliminat pe Cosmin Matei după ce a aplaudat galeria care scanda "Afară, afară cu ungurii din ţară!"

În octombrie 2013, Kovacs s-a aflat în faţa unui alt moment controversat din cariera acestuia. În timpul partidei de la Giurgiu dintre Astra şi Dinamo, căpitanul dinamovist Cosmin Matei a văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, după ce a aplaudat o scandare a galeriei dinamoviste. Un jucător al Astrei se pregătea să bată o lovitură liberă în zona porţii oaspeţilor. Arbitrul Istvak Kovacs era în apropiere, iar suporterii "cîinilor" au început să scandeze "Afară, afară cu ungurii din ţară!". Matei, care se afla lîngă arbitru, a aplaudat în direcţia acestora, iar Kovacs i-a arătat imediat cartonaşul galben, presupunînd că jucătorul încuraja manifestările galeriei. Mijlocaşul mai fusese avertizat în minutul 22, aşa că a fost trimis imediat la vestiare. Matei a susţinut ulterior că aplauda un mic fan aflat pe gard. 

5) "Kovacs nu va mai arbitra Steaua!"

În decembrie 2013, Kovacs a fost delegat de către CCA la meciul restant din etapa a doua dintre Astra şi Steaua. "Centralul" avea în CV meciuri pe bandă rulantă la Astra de cînd Dinu Gheorghe ajunsese preşedinte acolo, iar rezultatele au fost în majoritate favorabile giurgiuvenilor. Şi în meciul acesta arbitrajul a fost unul foarte slab: nu l-a eliminat pe Mureşan după ce l-a faultat pe Piovaccari în minutul 35, din postura de ultim apărător, şi nu l-a eliminat pe Yahaya după ce l-a faultat dur pe Bourceanu, în minutul 67! Mai mult l-a trimis în tribună pe Laurenţiu Reghecampf pentru prosteste. La finalul partidei, tehnicianul Stelei l-a acuzat dur pe Kovacs: "În condiţiile în care jucăm împotriva tuturor, consider că am obţinut un rezultat foarte bun. Au fost situaţii în care am fost dezavantajaţi. Cu siguranţă, de la anul, domnul Istvan Kovacs nu le va mai arbitra nici pe Steaua, nici pe Astra!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
euce
euce  •  27 August 2014, 10:30

"dragi gsepisti"atentie,ce faceti voi este instigare la ura ,interetnica,si sper ca justitia sa se sesizeze,sa primiti o amenda binemeritata,voi incercati sa va ascundeti,dupa "laturile"varsate de "mititelu-prjit-pe gratar"si dupa "jiji-Poarta-Alba"dar nu tine,aceste sunt de fapt parerile,voastre de ,pro."stan&cusca(pentru catei)nu de o fituica imparetiala,care sa promoveze,un fotbal curat

afc13
afc13  •  24 August 2014, 20:34

Daca va luati dupa Mititelu, Fecali si altii similari, atunci chiar ar fi bine ca ungurii sa plece din tara. Serios. Sa ramana doar Mititeii, Fecalioti, Porumbacii, Oracolienii, Nasii si aliatii lor. Si asta ca sa existe sansa ca acesti distinsi domni si urmaritorii lor sa se autodistruga. Pentru ca de construit nu sunt buni, chiar foarte putini, iar la supt energiile altora sunt perfecti. Daca nu este sursa, atunci incet incet dispar. Si nimeni nu o sa planga. Nici macar romanii adevarati!

haideusicfr
haideusicfr  •  24 August 2014, 08:44

Paskany nu are nici o discoteca..nu e *stilul* lui.Al vostru ..poate. Oricum Paskany a iesit di fotbal.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează