FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

7 ore de percheziţii » Procurorii DIICOT au sigilat calculatoare şi au luat documente din sediul "U" Cluj

Articol de GSP - Publicat joi, 15 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 noiembrie 2012 22:52

După ce Florian Walter a transferat la Petrolul 15 jucători cu titlu gratuit, procurorii au calculat prejudiciul cauzat Universităţii: 11 milioane de euro!


Un nou dosar al transferurilor s-a declanşat ieri, la Cluj. Dimineaţa, la 9:30, procurorii DIICOT s-au prezentat la sediul clubului Universitatea cu un mandat de percheziţie. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate s-au sesizat din oficiu la începutul lunii octombrie cu privire la existenţa unui grup infracţional organizat în cadrul clubului "U", care a acţionat în vederea delapidării grupării ardelene.

Principalul vizat este Florian Walter, acuzat că a transferat, cu titlu gratuit, 15 jucători către clubul Petrolul Ploieşti, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale, cauzînd un prejudiciu de 11 milioane de euro.

Timp de 7 ore, procurorii au luat în amănunt toate actele clubului, în prezenţa contabilei, sechestrînd apoi dosare întregi din perioada mai - septembrie 2012 şi chiar computerele din sediu. "Procurii DIICOT - Serviciu Teritorial Cluj au dispus începerea urmării penale «in rem» sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de iniţiere/constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave", au explicat reprezentanţii statului într-un comunicat oficial.

"Pe noi nu ne-a întrebat nimic, singurul dialog avut de procurori a fost cu doamna contabilă, care a fost nevoită să pună la dispoziţia procurorilor o serie de acte. Nimeni nu a fost invitat la audieri momentan", a explicat unul dintre angajaţii lui "U" prezenţi la sediul clubului.


17 milioane de euro susţine Walter că a investit la "U" Cluj în perioada 2009-2012

Cercetări şi la CFR!
Site-ul stiridecluj.ro a anunţat că procurorii DIICOT şi inspectorii Gărzii Financiare Cluj au verificat la sediul clubului CFR Cluj documente legate de transferurile a doi jucători, Lacina Traore şi Mikael Dorsin. Mai mult, conform aceleiaşi surse, procurorii ar fi cerut detalii legate de transferuri bancare în conturile unor off-shore-uri din Insulele Seychelles, dar şi de unele transferuri de bani, cu titlu de împrumut, din conturile lui Paszkany către echipa CFR.

Şumudică nu pleacă!
Deşi a anunţat că va părăsi echipa în cursul săptămînii dacă fraţii Bultoc nu preiau oficial pachetul majoritar de acţiuni de la Walter, Marius Şumudică s-a răzgîndit şi va sta pe bancă la meciul cu Petrolul. "Nici nu mai ştiu ce să cred, e incredibil ce se întîmplă la Cluj, dar nu plec acum. În ciuda situaţiei de la club, sînt înconjurat de nişte oameni deosebiţi şi nu pot să-i las baltă acum. Voi sta pe bancă la meciul cu Petrolul şi apoi mai vedem", a spus Şumudică.

Jucătorii duşi de Walter la Petrolul
Nume Vîrstă Cotă de piaţă
Mircea Bornescu 32 ani 0,9
Dorinel Popa 23 ani 0,4
George Galamaz 31 ani 0.9
Constantin Grecu 24 ani 0,75
Laurenţiu Marinescu 28 de ani 1
Marian Cristescu 27 de ani 0,75
Vlad Morar 18 ani 0,25
Sebastian Achim 26 ani 0,8
Lukas Szukala 28 ani 0,8
Ovidiu Hoban 29 ani 0,65
N. Tony 23 ani 0,45
Ionuţ Neag 18 ani 0,2
Sebastian Cojocnean 24 ani 0,7
Adrian Cristea 28 ani 1,5
Gheorghe Grozav 21 ani 1,4
* Sumele sînt exprimate în milioane de euro, conform transfermarkt.de

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sapcarosie
sapcarosie  •  16 Noiembrie 2012, 16:53
Postat de bombon pe 16 Noiembrie 2012, 07:57

U Cluj = miticii Ardealului

Ai fi aproape comic daca nu ai fi stupid.

bombon
bombon  •  16 Noiembrie 2012, 07:57

U Cluj = miticii Ardealului

sapcarosie
sapcarosie  •  15 Noiembrie 2012, 08:15

Poftim! Pe urma ii auzi " Da de ce ne faceti MITICI ?".-De **** sa ma treci strada ! Mai bine ne lasa dracului in B, Bucsa Piulitei Saibei masi !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează