FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

A cedat la primul stagiu! » Lucian Sînmărtean a bifat cel dintîi cantonament cu Steaua şi a acuzat probleme

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 10 iulie 2014 11:43

Mijlocaşul n-a făcut faţă durităţii antrenamentelor, a suferit o contractură musculară şi a ratat ambele amicale, însă va reveni în al doilea cantonament, cel din Anglia


La 34 de ani şi 3 luni, Lucian Sînmărtean a făcut cunoştinţă în această vară cu metodele de pregătire ale Stelei din perioada de pauză. El a semnat cu trupa din Ghencea la jumătatea lunii februarie, după ce echipa deja terminase ambele stagii din Spania, cu Reghecampf antrenor. Acum, a mers din prima zi în Italia şi după numai cîteva zile musculatura i-a cedat în urma şedinţelor efectuate de jucător sub conducerea spaniolului Julian Jimenez.

Mijlocaşul a fost nevoit să ia o pauză totală de 2-3 zile, iar Gâlcă nu l-a putut folosi deloc în cele două jocuri amicale, ambele pierdute de Steaua. Se speră ca el să fie recuperat total pentru a putea fi apt de joc măcar în al doilea stagiu. Steaua va ajunge azi în Anglia, unde va susţine 4 jocuri, în care noul antrenor va creiona primul "11", iar Sînmărtean e văzut ca om de bază.

În momentul în care a venit la Steaua, în februarie, după cîteva săptămîni de pregătire şi jocuri, Reghecampf s-a arătat plăcut surprins de modul în care se prezintă fostul vasluian. "E foarte bine pregătit, aproape de nivelul jucătorilor de la Steaua, iată o dovadă că şi la alte cluburi se munceşte bine la acest capitol", a explicat Reghe atunci. Pe parcursul returului, Sînmărtean a absentat, din cele 20 de meciuri oficiale ale Stelei, în campionat şi Cupa României, doar de 4 ori, în jumătate fiind suspendat, în cealaltă jumătate din cauza problemelor medicale.


17 meciuri a jucat Sînmărtean în cupele europene în tricoul Vasluiului în ultimii 4 ani, printre adversare numărîndu-se Fenerbahce, Inter, Lazio, Sporting, Twente, Sparta Praga, Lille


"Sînmărtean a fost jucătorul-cheie al Stelei în retur, lui i se datorează parcursul foarte bun din 2014. Chiar dacă are 34 de ani el va mai fi încă doi ani, nu doar unul, un fotbalist extrem de important pentru Steaua. O să vedeţi"
Laurenţiu Reghecampf, fost antrenor Steaua

E suspendat la Supercupă
Fostul mijlocaş al Vasluiului va rata oricum primul meci oficial al sezonului, indiferent dacă va fi sau nu apt din punct de vedere medical. Sînmărtean nu va putea fi folosit de Gâlcă în Supercupa cu Astra, din 11 iulie, din cauza cartonaşului roşu pe care el l-a încasat în finala Cupei României, disputată tot cu Astra şi pierdută de trupa din Ghencea la penalty-uri.

Cu Stromsgodset de la 20:30
Steaua va juca primul meci din turul 2 preliminar pe 16 iulie, în deplasare la Drammen. Partida contra celor de la Stromsgodset va începe la ora 20:30, urmînd ca fanii stelişti să-şi poată cumpăra tichete de pe site-ul oficial al echipei lor, începînd de luni dimineaţă. Manşa retur de la Bucureşti va avea loc pe 23 iulie, momentan nefiind stabilite ora şi stadionul unde se va juca. "Disputa cu Steaua pleacă de la o concluzie clară. E evident că Steaua e o echipă uriaşă, e mare favorită, iar rolul nostru e să facem în aşa fel încît să-i creăm cît mai multe neplăceri şi disconfort. Normal că îmi doresc calificarea, dar trebuie să fiu şi realist. Am căzut cu cel mai greu adversar posibil. Chiar va fi greu, dacă nu cumva imposibil", a declarat, pentru Gazetă, antrenorul norvegienilor, David Nielsen.


Norvegienii favoriţi la meciul tur
Casele de pariuri au început deja să ofere cote pentru primul meci european pe care Steaua îl va juca în Liga Campionilor. La meciul tur, norvegienii de la Stromsgodset sînt favoriţi, avînd cota 2,25 pentru o victorie în faţa campioanei României, în timp de steliştii au cota 2,90 pentru un succes. Pentru un rezultat de egalitate, casele de pariuri dau cota 3,20. În schimb, în ceea ce priveşte calificarea, Steaua e clar favorită, cota 1,30, iar scandinavii au 3,20! Pentru un meci cu peste 3 goluri în tur, bookmakeri dau cota 1,85.

"Banderola te transferă"
Steliştii vor pleca astăzi în cel de-al doilea cantonament al verii, programat în Anglia, iar Paul Pîrvulescu abia aşteaptă să vadă cine va prelua banderola de căpitan al echipei, ca să ştie cine se va transfera în străinătate. "Acum căutăm următorul căpitan care să prindă un contract afară. S-a văzut că cine poartă banderola se transferă în străinătate. Ne bucurăm pentru Pintilii că a plecat la mai bine, e o pierdere pentru echipă, dar e bine pentru el. Acum o să ne concentrăm mai mult în cantonament", a spus mijlocaşul la Dolce.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
cracker
cracker  •  29 Iunie 2014, 14:23

Deja Steaua a atins un varf de performanta castigand 2 campionate la rand si ajungand si in finala cupei. Asa e in viata oricarei echipe, urmeaza sa o ia in jos, mai vorbim de campionat peste 3-4 ani.Jucatori or sa mai plece de la Steaua iar echipa o sa termine pe locurile 3-6 sezoanele urmatoare, iar transferuri or sa se mai faca, cand o sa realizeze ca e nevoie sa aduca jucatori, nu liberi de contract ci pe bani si dornici de afirmare.Asa ca, dragilor, sa nu va asteptati la prea multe, poate cu putina sansa, intra iar in grupe, castigat doar Becali o sa fie din toata treaba.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 13:08
Postat de aius pe 29 Iunie 2014, 10:36

tare articol,a strans 1 comentariu,al meu:)))

..))) plus alti 2 fanatici, mai mari ca tine..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 13:07

sanmartean este un jucator care va exploda cat de curand.)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close