FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

A început curăţenia în Giuleşti » Trei jucători, out!

Adrian Iencsi, Iencsi, Rapid
Adrian Iencsi, Iencsi, Rapid

Articol de - Publicat joi, 17 iunie 2010 00:00

Şumudică i-a anunţat pe Adi Iordache, Djalovici şi Iencsi că sînt liberi să-şi caute echipe.

Rapidiştii fac achiziţii, dar mai şi dau afară jucători. Radomir Djalovici (27 de ani), Adrian Iordache (29 de ani) şi Adrian Iencsi (35 de ani) sînt primii anunţaţi că nu mai e nevoie de serviciile lor. Astfel, nici unul dintre ei nu va face mîine deplasarea în Slovenia.

Lui Iordache i s-a spus în urmă cu trei zile că poate pleca la orice formaţie dispusă să plătească 50.000 de euro pentru el. De aceea, stoperul nici nu a mai efectuat vizita medicală cu Rapidul şi nu s-a pregătit deloc sub comanda lui Şumudică. Apropiaţi ai săi susţin că îşi caută un club în străinătate, cel mai probabil în Cipru.

"Mizez pe tineri"
Iencsi a aflat ieri că nu face parte din planurile de viitor ale cuplului Şumudică - Dinu "Vamă". Fundaşul al cărui contract cu Rapid expiră pe 30 iunie ar fi dorit prelungirea angajamentului pe încă un sezon, însă a fost surprins să vadă că nu se află pe lista fotbaliştilor ce vor pleca în primul cantonament. S-a dus la Şumi şi i-a cerut explicaţii, iar antrenorul i-a replicat: "Eşti prietenul meu şi îmi pare rău! Totuşi, trebuie să înţelegi că vreau să creez o echipă competitivă, de viitor, iar tu intenţionezi să te retragi peste un an".

Djalovici a primit o hîrtie conform căreia poate fi transferat în schimbul a 200.000 de euro. Muntenegreanul a fost împrumutat sezonul trecut la Rijeka, unde a marcat 10 goluri în 21 de partide. De asemenea, se caută o soluţie pentru a scăpa şi de portarul Urko Pardo (26 de ani).

"Iordache nu a intrat niciodată în planurile mele, iar lui Iencsi i-am spus că Marius Constantin şi Marcos Antonio sînt peste el. I-am propus un post în conducere"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

4 fundaşi centrali mai are Rapidul: M. Constantin (25 de ani), Marcos Antonio (27 de ani), R. Fernandes (32 de ani) şi Mardare (22 de ani)

Pleacă în Slovenia
Rapidiştii vor începe azi primul cantonament al verii, la Maribor, în Slovenia. Giuleştenii vor sta acolo pînă pe 25 iunie şi vor disputa două partide de pregătire. Adversari le vor fi campioana Sloveniei, FC Koper, şi "lanterna roşie" din Rusia, Sibir Novosibirsk. Meciurile sînt programate pe 20, respectiv 23 iunie. În afara acestui stagiu de pregătire, alb-vişiniii vor mai merge şi în Austria, la Kaprun (2-14 iulie).

S-au interesat de Cassio
O dată cu transferurile lui Marcos Antonio, Rui Duarte şi Ezequias, Marius Şumudică şi-a întărit defensiva şi caută acum soluţii pentru atac. Antrenorul vrea să mai aducă încă două vîrfuri şi caută variante în străinătate. Printre jucătorii pe care şi i-ar dori se află şi Cassio Vargas Barbosa (26 de ani). Brazilianul care a marcat 26 de goluri în 52 de meciuri jucate la Leiria a negociat şi cu CFR în această vară, însă campioana României a refuzat să achite 900.000 de euro pentru sud-american.

- Şansele ca Rapidul să-l transfere pe Moraes de la Bistriţa scad pe zi ce trece. Preşedintele Gloriei, Jean Pădureanu, refuză să-l dea sub două milioane de euro.
- Deşi planificase iniţial două şedinţe de pregătire pentru ieri, Şumudică s-a răzgîndit şi, după ce şi-a scos elevii la o alergare uşoară dimineaţa, le-a dat liber pînă azi, cînd vor pleca în Slovenia, la ora 7:05.
- Manea nu ştie dacă mai lucrează la Rapid: "Vreau să vorbesc cu Dinu Gheorghe, să clarific situaţia mea. Nu ştiu dacă mai rămîn în Giuleşti". Copos a replicat: "Eu ştiu că Nae Manea e prins în bugetul alocat conducerii".

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (8)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  17 Iunie 2010, 17:10

Mai terminati ma si nu mai trageti concluzii pripite!Asteptati sa vedeti atacantii din lot.Nu putem sti strategia clubului.Poate ca avem de ales intre Cretu si Djalo.Intre salariul de suportat primului fata de al doilea.Intre faptul ca primul e de perspectiva iar celalalt nu poate creste in valoare mai mult de atat.Sa asteptam.Asa si eu cred ca Raduta e mai bun ca Sburlea,dar viitorul apropiat imi va lamuri semnul de intrebare.Puteti sa ma injurati cat vreti,eu inca cred in Raduta.

pancone51
pancone51  •  17 Iunie 2010, 14:44

sumi mai asculta si ce spun suporterii djalovici sa ramana alaturi de Iencsi bafta multa! fzr1923

vera_rapid
vera_rapid  •  17 Iunie 2010, 12:55

djalovivi putea sa ramana...eu zic ca e un jucator bun, i-a luat ceva timp sa se acomodeze, dar cred ca acum trb tinut pana in iarna, sa vedem cu joaca si daca nu merita sa ramana, trb vandut in iarna.....nu stiu daca politica lui sumudica o sa dea roade, sper ca da. Totusi inecsi merita mai mult!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează