FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

A lucrat alături de Adrian Mutu şi Mourinho la Chelsea, acum evoluează în Liga 1: "Jose m-a dorit de la început"

Ma-Kalambay alături de titularul Cech înaintea unui meci la Chelsea +1   FOTO
Ma-Kalambay alături de titularul Cech înaintea unui meci la Chelsea

Articol de GSP - Publicat luni, 16 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 martie 2015 11:52

A trecut pe la Anderlecht, PSV, Chelsea sau Swansea şi acum vrea să facă performanţă în Liga 1, unde joacă pentru fosta campioană a României, Oţelul Galaţi.
Yves Makabu Ma-Kalambay, 29 de ani, este portarul gălăţenilor care a trecut şi prin curtea formaţiei pregătite de Jose Mourinho. Goalkeeperul belgian a povestit într-un interviu în exclusivitate pentru ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor ce i-a spus tehnicianul portughez pe vremea cînd cei doi erau la Chelsea. Portarul avea 17 ani în momentul în care a fost achiziţionat de formaţia londoneză.

"A venit la mine şi mi-a spus că a auzit multe lucruri bune despre mine şi că vrea să mă păstreze în lot. Mi-a spus că îl aduce pe Petr Cech să joace, dar că vrea sa rămîn la prima echipă, să cresc alături de el. Aşa am petrecut cîteva sezoane cu Mourinho. A fost extraordinar! Am stat pe bancă la cîteva meciuri de Champions League, a fost minunat. Chiar e The Special One!

E cel mai bun antrenor pe care orice jucător visează să-l aibă. Ştie cum să îţi vorbească şi să te motiveze, cum să scoată tot ce e mai bun din tine chiar dacă nu joci. Dacă nu vorbeşte cu tine la antrenamente, vine la tine acasă, te invită la cină. La antrenamente nu contează dacă eşti Drogba sau Ma-Kalambay, Mutu sau altcineva. Îţi oferă aceeaşi atenţie. E un om extraordinar, un tehniciam impecabil, un filosof!", a spus Ma-Kalambay.

Portarul Oţelului a vorbit şi despre relaţia pe care a avut-o cu Adrian Mutu în perioada cînd cei doi evoluau pentru Chelsea.

"Cu Mutu m-am înţeles extraordinar, e un tip care iubeşte viaţa. Chiar este un băiat bun şi un jucător incredibil! Cînd are mingea la picior este magician. Am petrecut mult timp cu el şi cu Mario Melchiot. Stăteam mereu cu ei doi. Aşa am aflat multe despre România. Adi iubeste România, mereu spunea cele mai bune lucruri despre ţara voastră, despre Bucureşti. Ultima dată am vorbit cu el cînd era la Juventus, de atunci n-am mai auzit nimic de la el!", a mai spus Ma-Kalambay.

Continuarea interviului o puteţi găsi în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor de astăzi sau în Gazeta Digitală. Ma-Kalambay a alcătuit cel mai bun "11" din lume şi a vorbit despre cele mai importante momente ale carierei sale.

Alte subiecte exclusiv print din ediţia de azi:

Un fotbalist foarte important din lotul Stelei s-a certat cu Gâlcă! Culisele conflictului

Cele mai tari ponturi la pariuri sînt doar în ziar! Mizează pe noi şi cîştigă!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (8)
spivak
spivak  •  17 Martie 2015, 12:25

Da o liniuţă n-ai tras şi tu cu Adi?

mannecken
mannecken  •  16 Martie 2015, 13:48
Postat de zecs93 pe 16 Martie 2015, 13:06

inseamna ca Mourinho chiar e un super-antrenor daca vine si pana acasa la tine sa te intrebe despre antrenamente, fotbal, bravoo lui !!!

Lucescu facea asta de prin anii '80 când era antrenor la Corvinul. Chiar i-a prins pe mai multi dintre ei la bar si a ramas cu ei...asta nu înseamna ca a fost de fiecare data asa...

zecs93
zecs93  •  16 Martie 2015, 13:06

inseamna ca Mourinho chiar e un super-antrenor daca vine si pana acasa la tine sa te intrebe despre antrenamente, fotbal, bravoo lui !!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează