FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GAZ METAN, DUMINICĂ, 21:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Accidentat serios la genunchi, Collins Fai este optimist în privinţa recuperării sale: "Voi ajunge în naţionala Camerunului!"

Articol de - Publicat vineri, 22 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 noiembrie 2013 21:51

Collins Fai, 21 ani, a ajuns în curtea "cîinilor" gratis, după ce a trecut cu brio trialurile organizate în vară de Dinamo.

Acesta s-a impus rapid ca titular pe banda dreaptă, dar a suferit în meciul de campionat cu Astra o accidentare gravă la genunchiul stîng. Diagnosticul medicilor, ruptură parţială a ligamentului încrucişat, l-a îndepărtat pe Collins o jumătate de an de fotbal. Totuşi, micuţul camerunez rămîne un optimist.

- Salut, Collins, cum te simţi?
- Am nişte dureri şi înţepături în genunchi, dar e normal. Norocul meu, dacă pot să-i spun aşa, este că accidentarea asta a venit acum, la 21 de ani, şi nu mai tîrziu. Dacă aveam 28 de ani, să zicem, refacerea era mult mai grea.

- Unde faci recuperarea?
- Acum sînt în România, dar luni mă întorc la clinica Acibadem din Istanbul, unde sînt tratat.

- Asta înseamnă că vezi meciul cu Gaz Metan?
- Da! Am să merg să-mi susţin colegii la stadion.

- Cînd revii pe gazon?
- Medicii mi-au spus că din momentul ăsta mai am de stat şase luni.

- Te-a demoralizat vestea asta?
- Deloc! Sînt tînăr şi am să revin mai puternic decît am fost!

- Te-ai acomodat în România?
- Foarte bine, îmi place foarte mult Bucureştiul, dar şi Clujul. Am tot ce îmi trebuie aici. La Dinamo am toate condiţiile pentru a face performanţă!

- Cu cine te înţelegi cel mai bine de la Dinamo?
- Mă înţeleg bine cu toată lumea, dar cel mai mult timp îl petrec cu Elton, Thicot, Durimel şi Pape.

- Care e target-ul tău după ce revii?
- Vreau să joc cît mai bine la Dinamo şi să ajung la naţionala Camerunului. Deşi am adversari foarte puternici pe postul meu, Allan Nyom de la Granada şi Dany Nounkeu de la Galatasaray, cred că am şanse reale, am încredere în calităţile mele. Un mare avantaj este că sînt tînăr şi am timp destul să cresc în joc. Ăsta e visul meu cel mare: să ajung la naţională.


2 assisturi are Fai, în Cupă cu Chindia şi în campionat cu Oţelul

5,72 este media notelor GSP ale lui Fai


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
tipsy
tipsy  •  24 Noiembrie 2013, 02:47

are viteza, sut, stie sa centreze, calitati uluitoare pt. un fundas din liga 1. pe de alta parte e cam scund (nu`i o problema, dar nici un avantaj), putin bezmetic si indisciplinat tactic. in opinia mea este aripa dreapta, nu fundas, chiar ma astept ca pana la urma un antrenor sa miroasa asta si sa`l puna acolo. nici nu s`ar compara cu paralitici gen curtean care au impresia ca poti sa stai pe teren si sa dai pase si e totul ok.

gymd
gymd  •  22 Noiembrie 2013, 15:13

daca ma lasati sa fac o comparatie seamana mult cu un alt african care a fost la noi pe nume Ze Kalanga acel mijlocas dreapta, doamne ce viteza avea pantera aia la fel ca si Fai, dar are probleme cu plasamentul si mai multa incredere la finalizare, daca si-le rezolva cat mai repede va fi un jucator complet

gymd
gymd  •  22 Noiembrie 2013, 15:11

singurul fundas dreapta bun pe care l-a mai avut Dinamo dupa era cand antrena M.Lucescu la noi, f.bun acest Fai, se pare ca Multescu a avut ochi buni la el, la fel ca si la Elton

Vezi toate comentariile (6)
Comentează