FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

Adrian Iencsi la AS Roma! » Stagiu de specializare pentru licenţa PRO în Cetatea Eternă

Articol de - Publicat sambata, 06 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 septembrie 2014 22:34

Ex-internaţionalul a fost ajutat de Bogdan Lobonţ să urmărească vreme de o săptămînă pregătirea capitolinilor şi a discutat 45 de minute cu antrenorul Rudi Garcia.

Fostul rapidist Adrian Iencsi se află în aceste zile în capitala Italiei pentru un stagiu de specializare la AS Roma ca antrenor. După ce a promovat în L2 cu FC Voluntari, ex-internaţionalul a fost la un pas de a prelua conducerea clubului din Giuleşti, dar a ratat contractul pentru că nu deţine deocamdată licenţa PRO, spre obţinerea căreia urmează acum şi "etapa Roma".

"Rigoare ca la carte"
Bogdan Lobonţ l-a ajutat să poată petrece o săptămînă alături de Totti şi compania. Iencsi punctează că a ales clubul capitolin pentru că "sînt un admirator al lui Rudi Garcia. Sigur, clasicii rămîn Mourinho, Guardiola, Ancelotti, dar Garcia e un tehnician extrem de interesant, a cucerit titlul cu Lille în Franţa, iar anul trecut a ţinut pînă spre final pasul cu campioana Juventus.

Iar în sezonul actual Roma poate cîştiga Serie A. Are un staff impresionant de 18 oameni şi totul funcţionează după o rigoare ca la carte".

În luna aprilie, Iencsi a participat şi la un curs organizat de UEFA, alături de alţi 29 de tehnicieni români, între care s-au aflat atunci Flavius Stoican, Claudiu Niculescu, Florin Motroc şi Eugen Trică.

"Am avut ocazia de a purta o discuţie de 45 de minute cu Garcia, în care am putut afla multe lucruri interesante şi folositoare din filozofia lui de antrenor" (Adrian Iencsi, antrenor)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează