FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

AFAN, comunicat în privința regulii U21: „Poate afecta serios psihicul jucătorilor”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 martie 2020 13:50

Asociația Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România (AFAN) a emis un comunicat cu privire la modul în care este pusă în practică regula U21 în Liga 1.

AFAN își exprimă totala dezamăgire cu privire la modul în care unele cluburi din Liga I au ales să interpreteze regula U21 (sa înceapă meciurile cu 2 jucători U21), dar cu obligativitatea de a păstra doar 1 jucător U21 până la finalul meciului.

Situațiile în care jucătorii U21 sunt schimbați din primele minute ale meciului pot afecta serios psihicul jucătorilor în cauză. Pentru următorul sezon fotbalistic, AFAN va susține orice modificare a regulamentului cu privire la folosirea unui al doilea jucător U 21, care să nu mai permită cluburilor sa pună jucătorii în astfel de situații jenante”, este mesajul AFAN.

Prevederea regulii U21 conform căreia o formație din Liga 1 este obligată să înceapă formula de start cu doi jucători eligibili pentru echipa României de tineret, dar să poată încheia meciul doar cu unul pe teren, a redevenit în atenția spațiului public după partida Gaz Metan Mediaș - CFR Cluj 0-0, în cadrul căreia Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, l-a scos de pe teren pe tânărul mijlocaș Andrei Fica (18 ani) în secunda 40.

Cele mai rapide schimbări din acest sezon

MeciÎnlocuireAntrenor
Gaz Metan - CFR ClujAlin Fica (Adrian Paun), sec. 40Dan Petrescu
FCSB - Clinceni 0-0Bogdan Ilie (Jakub Vojtus), min. 5Ilie Poenaru
Gaz Metan - Dinamo 1-0Sg. Ciocan (Nasser Chamed), min. 6Edi Iordănescu
 FCSB - Astra 1-3G. Șerban (V. Gheorghe), min. 7Bg. Andone
Clinceni - Gaz Metan 2-3Sg. Ciocan (Nasser Chamed), min. 9Edi Iordănescu

63 de jucători U21au fost schimbați până la pauză pentru a fenta regula impusă de Federație

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Dan Alexa, prezentat oficial la Rapid! Burcă: „Ocupă postul de director tehnic” » Ce se întâmplă cu Daniel Pancu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (5)
spartcapus
spartcapus  •  11 Martie 2020, 19:42

Ce ipocrizie! Scot cluburile vinovate pentru neplacerile cauzate de o regula aberanta ce exista doar in mămăLiga!

gica10
gica10  •  11 Martie 2020, 16:59

Ce coloana au astia de la ANAF Dar cand sunt schimbati dupa 4,5,6 minute nu sunteti dezamagiti? Parca actionati la comanda papusarilor.

yangtzhe
yangtzhe  •  11 Martie 2020, 15:38

Trebuie să-și dea cu părerea cei de la echipele din Liga 1 - unde se aplică. Tot felul de coruri reunite în jurul minifotbalului suprem - de la amatorii de fotbal de la nr.11 bis (că 13 e fatal) până la fetele de pension moarte după ă ă fotbal - își dau cu părerea ce ar trebui să fie obligați să facă cei din Liga 1 Profesionistă de fotbal. Printre principalii interesați în această manip.ulare a dorinței popolului se află impresarii, vânzători de loz în plic U21 care preferă să vândă speranțe pt vedete de apoi decât certitudini greu de demonstrat cuiva.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează