FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Air Force Steaua! » Reghecampf a adus din Germania nu numai metodele de antrenament, ci şi modul de organizare al celor care conduc echipa

Articol de - Publicat duminica, 27 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 27 ianuarie 2013 01:39

Antrenorul va deplasa, azi, în cantonamentul din Antalya un lot de 28 de jucători, dar şi, în premieră pentru echipa din Ghencea, un staff cît un lot de fotbalişti pentru un meci oficial


Reghecampf o aduce pe Steaua aproape de ceea ce înseamnă marile echipe din Occident. După ce a implementat metode noi de pregătire, antrenorul din Ghencea a trecut la nivelul următor. Acela de a-şi construi un staff numeros, aşa cum se întîmplă la grupările importante din Europa.

Pentru prima dată în ultimii ani, Steaua va pleca într-un cantonament cu un staff care, ca şi componenţă, atinge numărul de jucători pe care o echipă îl trece pe foaia oficială a unei partide. Reghecampf are nu mai puţin de 5 colaboratori direcţi, Toni Petrea, Cristian Ţermure, Tommy Neubert, Eugen Nae şi Radu Paligora, însă staff-ul e unul mult mai larg şi din el mai fac parte doi oameni care se ocupă de refacerea jucătorilor accidentaţi, patru masori, un bucătar, dar şi două persoane care au în grijă exclusiv problema echipamentului şi a ghetelor, plus şoferul autocarului. Acestora li se adaugă managerul Mihai Stoica, team-managerul Marius Ianuli şi ofiţerul de presă. În total, 19 persoane, record absolut pentru Steaua.

554758-untitled-1.jpg
*Click pe foto pentru mărire!

Staff-ul Stelei
Laurenţiu Reghecampf - antrenor principal
Mihai Stoica - manager general
Marius Ianuli - team-manager
Cătălin Făinişi - ofiţer de presă
Anton Petrea - antrenor secund
Cristi Ţermure - antrenor secund
Eugen Nae - antrenor cu portarii
Tommy Neubert - preparator fizic
Radu Paligora - medic
Ovidiu Kurti - kinetoterapeut
Horea Codorean - preparator fizic

Jucătorii
Portari: Ciprian Tătăruşanu, Răzvan Stanca, Valentin Cojocaru
Fundaşi: Doru Bratu, Lukas Szukala, Florin Gardoş, Iasmin Latovlevici, Daniel Georgievski, Vlad Chiricheş, Cornel Rîpă, Valeriu Lupu
Mijlocaşi: Mihai Pintilii, Alexandru Chipciu, Lucian Filip, Cristi Tănase, Andrei Prepeliţă, Paul Pîrvulescu, Alexandru Bourceanu, Gabriel Iancu, Adi Popa, Iulian Roşu, Cristi Puşcaş, Ionuţ Năstăsie
Atacanţi: Raul Rusescu, Stefan Nikolici, Mihai Costea, Adi Rocha, Leandro Tatu

Iulian Mircea - masor
Cătălin Fandel - masor
Dumitru Neagu - masor
Constantin Moroiu - masor
Marius Fălan - bucătar
Costel Ciontolac - magazioner
Dan Simion - responsabil echipament
Robert Ion - şofer

CUM SE ÎNTÎMPLĂ AFARĂ
Dinamo Kiev, 45 de oameni în staff
Chiar dacă Reghecampf a lărgit mult staff-ul echipei, Steaua tot n-a ajuns la "performanţele" unor echipe importante. "Am jucat în Spania un amical cu Dinamo Kiev. Ştiţi cîte persoane aveau în staff? Nu mai puţin de 45! Cinci dintre ei se ocupau de filmat, aveau o cameră şi filmau tot, notau ce imagini aveau, după care montau", spune Reghecampf despre ce a văzut la vicecampioana Ucrainei.

Mancini are 15 secunzi
Acum doi ani şi jumătate, cînd Poli Timişoara a jucat în preliminariile Champions League cu Manchester City, oficialii bănăţeni au rămas şocaţi cînd au văzut ce desfăşurare de forţe există în staff-ul englezilor: "Roberto Mancini, antrenorul principal, avea 15 secunzi, deci doar antrenori secunzi! Aşa ceva nu cred că există la altă echipă din lume".

Van Gaal a venit la Bayern cu 16 colaboratori
Reghecampf are şi un alt model, cel de la Bayern Munchen, unde atunci cînd a ajuns ca antrenor principal, olandezul Van Gaal a venit cu o echipă întreagă de colaboratori. "Şi-a adus doar el, din echipa lui, 16 oameni, la care s-au adăugat cei pe care i-a păstrat la echipă, inclusiv preparatorul fizic", spune Reghecampf.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
supersolo
supersolo  •  27 Ianuarie 2013, 22:59

nu conteaza .....rezultatele vorbesc ....cand nu va mai avea ....va veni altul ...cu idei noi pe banii lai jiji oierul....si parlamentarul de 2 lei care este.....

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  27 Ianuarie 2013, 20:38
Postat de dansulnorilor pe 27 Ianuarie 2013, 12:27

Esti ironic pentru ca GSP tot scrie despre Steaua. Dar Reghe chiar e bun antrenor, a demonstrat asta. Dar banuiesc ca esti prea frustrat sa vezi asta.

Nu e Reghecampf bun. E Steaua blatistă. Spune-o lu mutu' că meciurile cu Chiajna (ambele), "U" Cluj, Ceahlăul, CSMS Iaşi, Gloria, Viitorul n-au fost blaturi? Poate şi cele două cu Astra!?! Poate şi cu Petrolul, Severin, Oţelul...ş.a.!?!?!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  27 Ianuarie 2013, 18:05

In curand RegheBlat va zbura de la steoaia ...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează