FOTBAL  »  Superliga  »  NAŢIONAL ARENA

Alarmă! Toţi vor pe Naţional Arena, dar gazonul e garantat doar la 14 ore pe lună

Stadionul va fi inaugurat pe 10 august, la meciul de gală România-Argentina +3   FOTO
Stadionul va fi inaugurat pe 10 august, la meciul de gală România-Argentina

Articol de - Publicat joi, 21 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 iulie 2011 16:21

Mai sînt trei săptămîni pînă cînd National Arena va fi inaugurată, în super-amicalul României cu Argentina, însă noul stadion nu va fi nici pe departe doar casa "tricolorilor". Pentru fosta arenă "Lia Manoliu" urmează un adevărat tur de forţă, cu un sezon în care ar putea găzdui peste 50 de meciuri!

În plus, pentru meciurile internaţionale, organizatorii sînt obligaţi să le pună echipelor la dispoziţie terenul pentru antrenamentele oficiale în preziua partidelor.

Steaua, Rapid, Dinamo, Sportul şi Oţelul vor juca şi ele acolo. Apare însă o problemă enormă: nu se ştie dacă iarba va rezista! Adrian Oprişan, a cărui firmă a cîştigat licitaţia pentru montarea gazonului, spune că : "terenul e garantat la o utilizare lunară de 14 ore, dar nu e ceva sigur! Poate ceda mai tîrziu, depinde şi de vreme, de modul în care e îngrijit, etc. Totuşi, dacă se vor disputa atît de multe partide cîte văd că spuneţi în presă, atunci cred că proprietarii arenei vor fi nevoiţi să apeleze destul de des la regazonare".

Cele 14 ore de folosinţă, înseamnă puţin peste 9 partide, adică "termenul de garanţie" s-ar putea epuiza chiar şi în două săptămîni! Fără să punem la socoteală orele de folosinţă la antrenamentele oficiale!

Steaua - 16 meciuri în Liga 1 plus 4 în Europa League
Formaţia roş-albastră a plecat din Ghencea şi a anunţat că va evolua pe National Arena, mai puţin meciul din etapa a doua, cu Mioveni, cînd intenţionează să joace la Constanţa. La cele 16 meciuri din campionat se adaugă şi cele din Europa League: cel din play-off, plus încă 3 partide, dacă steliştii vor ajunge în faza grupelor.

Rapid - 16 meciuri în Liga 1 plus 4 în Europa League
Clubul Sportiv Rapid a reziliat unilateral contractul de închiriere cu echipa de fotbal din cauza unei datorii de 150.000 de euro. Oficialii clubului din Grant nu recunosc restanţa financiară şi au anunţat că intenţionează să se mute pe National Arena. Dacă vor proceda aşa, cu excepţia meciului de mîine cu Vaslui, care se va disputa în Regie, giuleştenii vor bifa şi ei 16 meciuri pe noul stadion din Capitală. Ca şi în cazul Stelei, trupa lui Răzvan ar putea disputa alte 4 partide acolo, în eventualitatea în care ajunge în grupele Ligii Europa.

Dinamo - 2 meciuri în Liga 1 plus 3 în Europa League
Preşedintele executiv Cristi Borcea a spus că se gîndeşte serios ca dinamoviştii să găzduiască pe National Arena derby-urile cu Steaua şi cu Rapid. La aceste două partide s-ar adăuga şi cele trei din Europa League, cu condiţia ca alb-roşii să se califice în faza grupelor. De asemenea, aceste întîlniri se vor disputa acolo, doar dacă dinamoviştii vor da peste nişte adversari cu nume.

Sportul - 1 meci în Liga 1
Trupa din Regie e obligată de LPF să dispute pe National Arena meciul cu Rapid, din etapa a 32-a, în cadrul cuplajului Dinamo-Steaua şi Sportul-Rapid.

Oţelul - 3 meciuri în Champions League
Campioana României a decis să dispute partidele de pe teren propriu, din Liga Campionilor, pe noua arenă bucureşteană. Gălăţenii mai aveau variantele: Piatra Neamţ şi Cluj. "Va fi un stadion nou, nu ştiu dacă-l vom umple, dar sperăm ca lumea să vină măcar pentru a vedea noua arenă", a spus Dorinel Munteanu.

Echipa naţională - 3 meciuri
După ce vor inaugura stadionul în amicalul de lux cu Argentina, pe 10 august, "tricolorii" vor mai evolua de două ori în această toamnă acolo: cu Franţa şi cu Belarus. În primăvara anului viitor, echipa naţională e posibil să mai dispute şi alte meciuri de pregătire pe aceeaşi arenă.

"Casa noastră e Giuleştiul, dar dacă nu ne vom înţelege cu Ministerul, atunci vom juca pe National Arena. E un stadion modern, ce-ţi oferă condiţii foarte bune"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid

37.000 de euro e suma pe care trebuie să o achite un club la un meci din cupele europene pentru a putea evolua pe National Arena. În Liga 1, suma e mai mică: 17.000 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
dorindeva
dorindeva  •  22 Iulie 2011, 19:41

Dupa cum arata in poze stadionul National Arena pare a fi unul ultra modern. Eu va sfatuiesc sa faceti un album cu acest stadion pe care sa scrieti "asa arata National Arena" De ce spun asta, pentru ca am constatat ca nu s-au montat bare metalice intre randuri. Veti intreba de ce? Pentru ai lega de maini si de picioare pe acei DERBEDEI care vin la meciuri doar ca sa se bata cu scaune, sa incendieze tribunele si sa faca scandal. Accesul acestora pana la locul stabilit trebuia facut cum se face la circ atunci cand intra in arena animalele salbatice. Stiu ca multi ma vor injura, dar nu-i bai, mai mult de atat nu-i duce mintea. Pe unii i-i conduce alcoolul sau ierburile.

haxor
haxor  •  22 Iulie 2011, 12:37
Postat de lacyka pe 21 Iulie 2011, 18:28

National arena a fost creata pentru echipa nationala nu pentru echipele din Bucuresti!

Gresit, tot ce e la Bucuresti e al bucurestenilor si ridicat pe banii lor.. :-))) Asa-mi explica mai multi din capitala de ceva ani pe aici si provincia fara Bucuresti nici n-ar exista dupa mintile luminate si iluminate ca ciobanul sef Gigi si mucenicii Copos si Borcea. Deci daca nu ar fi capitala Romania n-ar mai exista si ei ne hranesc si ei sunt cei mai muncitori si singurii producatori din spatiul carpato danubiano pontic, restul tarii sunt niste lenesi, deci ei au toate meritele ptr ca regii sportului, politicului, manelelor si hahalerelor sunt acolo, deci taci si sufera! ;-)))))) aaa,..mai e si super presa si tv'ul de mahala via Ferentari&Pipera! ;-)

haxor
haxor  •  22 Iulie 2011, 12:24

eu am stiut de la inceput treaba asta in schimb ptr bani fac orice romanii si trec de la o mocirla mai mica la una mai moderna si mai mare si uite asa sacrificam inca un stadion national ptr cultul personalitatii echipelor ce nu prea mai joaca mare lucru in schimb au istorie si toate astea pe bani publici... :-)

Vezi toate comentariile (25)
Comentează