FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ GSP DIN BULGARIA Se felicită că a „evadat” de la FCSB, după două luni „horror” cu Neubert: „Cea mai bună decizie a carierei”

Alexandru Crețu, în stânga / Sursă foto: Imago Images +15   FOTO
Alexandru Crețu, în stânga / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2023 06:55 / Actualizat marti, 04 iulie 2023 18:07

La 31 de ani, Alexandru Crețu, mijlocașul de la Universitatea Craiova, se simte împlinit ca fotbalist. Se felicită pentru plecarea de la FCSB după doar două luni, decizie pe care o vede drept „cea mai bună din carieră”, dar își mai dorește ceva: titlul cu oltenii. 

  • Reporterul Gazetei Vlad Nedelea se află în cantonamentul din Bulgaria al Craiovei, de unde transmite corespondențe pentru cititorii GSP

Alex Crețu se felicită că a „evadat” după numai două luni din universul roș-albastru și speră să câștige titlul cu trupa din Bănie: „Dacă reușim asta, probabil că fanii ne fac statui prin oraș”.

VIDEO. Alexandru Crețu: „Cantonamentele cu Neubert au fost horror”

- Alex, mai reziști în cantonamente?
- Mă simt bine. Au trecut câteva zile grele, ceea ce este normal. Eu le văd ca pe o perioadă frumoasă din viața unui sportiv și, cred eu, și benefică.

- Frumoasă?
- Mie, personal, mi-au plăcut mereu cantonamentele. Chiar și cele lungi! Mă gândesc mereu la utilitate, iar perioada asta de 2-3 săptămâni te ajută în decursul unui an.

- Colegii ce zic?
- Majoritatea cred același lucru. Sigur, nu e o perioadă ușoară, dar trecem cu brio în fiecare an. M-am și obișnuit, la 31 de ani pot spune că nu mai sunt surprins de nimic.

Se felicită că a „evadat” de la FCSB, după două luni „horror” cu Neubert: „Cea mai bună decizie a carierei”
Alexandru Crețu / Sursă foto: Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor)

- Care au fost cele mai grele pe care le-ai prins? 
- Cred că ține de preparatorul fizic. Cea mai grea perioadă a mea a fost cu Neubert la Steaua, acum 2 ani în vară. A fost horror!

- Ce vă făcea? 
- Ceva US Army! Așa ne spunea el. A și fost pe acolo. Greu de tot oricum.

- Te-ai obișnuit la Craiova? 
- Da. M-am obișnuit, m-au primit cu brațele deschise suporterii, conducerea, colegii. Pe unii îi știam de la loturile naționale și suntem ca o familie. Chiar mă simt bine la Craiova și asta se vede și în evoluțiile mele! Cel mai important este să ai stabilitate. Pentru un fotbalist, asta e important. Să meargă cu plăcere la antrenament, să se întoarcă cu aceeași plăcere de acolo. Plus familia, care e la fel de importantă.

VIDEO. Alexandru Crețu n-are dubii: „Plecarea de la FCSB, cea mai bună decizie a carierei”

- Cu ce ai compara atmosfera de pe „Oblemenco”? 
- Te ajută, te susține, simți că faci ceva pentru cineva. În momentele grele chiar te ajută. Uite, un exemplu e și la Rapid, suporterii îi ajută foarte mult când joacă acasă. În deplasare arată altfel echipa.

- Te feliciți că ai plecat de la FCSB
- Cred că a fost cea mai bună decizie din cariera mea.

- Era un mediu atât de complicat la FCSB? 
- Acolo trebuie să se dea bani pe tine, să fii tânăr, atunci ei te promovează. Nu vreau să vorbesc despre situația lor. Sunt la Craiova acum, a trecut.

72 de meciuria adunat Alexandru Crețu la Craiova, 10 goluri și 6 pase decisive

Alexandru Crețu: „Dacă luăm titlul, ne fac statui prin parcuri!”

- La Craiova se vorbește doar de titlu. 
- E normal să se vorbească! Suntem o echipă mare, cu suporteri în spate. N-am mai câștigat titlul de peste 30 de ani și sunt ambiții mari. E un vis care se poate realiza. Și eu îmi doresc să iau titlul cu Craiova. Păi, dacă reușim, cred că o să ni se facă o statuie undeva în oraș, într-un parc. Ar fi incredibil. 

- Simți dorința uriașă a suporterilor? 
- Cred că se blochează orașul 3 zile! Așa se trăiește la Craiova. Iar titlul îl simți în aer!

- Văd că ești supermontat, dar de ce are echipa nevoie? Tu ai trăit experiența asta în Slovenia. 
- Am luat titlul și Cupa cu Maribor în Slovenia. Cel mai important este să ai continuitate în timpul campionatului. Cel mai bun exemplu a fost domnul Hagi, cu Farul. Ei au avut continuitate. Să joci fiecare meci ca și cum ai avea trofeul pe masă. E o presiune foarte mare să te bați la campionat. Nu mai trebuie să faci pași greșiți când vrei să lupți pentru trofeul suprem.

- Apropo de națională, cum a fost prima dată acolo? 
- E un feeling aparte. E aisbergul, vârful lui! Ai emoții speciale. Chiar e un tricou greu și de asta le e și greu celor care sunt la început.

- Ai avea curajul să le faci vreo promisiune fanilor? 
- Nu prea fac promisiuni, mai ales dacă nu pot să mă țin de ele. În fotbal nu depinde tot timpul de tine, ci de echipă. Dar dacă ar fi să le fac o promisiune, le-aș promite titlul. Acum sau în viitorul apropiat. 

7 aparițiia strâns mijlocașul pentru echipa națională a României

Mă simt împlinit ca fotbalist. Mi-am atins scopul, să joc pentru națională, am jucat Champions League, Europa League. Chiar sunt fericit. Mulțumesc lui Dumnezeu că n-am avut accidentări!

Cred că un mic regret e pentru momentul când eram tânăr. Cred că eram mai delăsător. Pe de altă parte, faptul că nu m-am accidentat înseamnă ceva. Eu cred că asta ține 70% de stilul tău de viață, nu de noroc. 

Am fost un fotbalist sănătos, n-am avut nici viață extrasportivă dezordonată și cred că și ADN-ul m-a ajutat. Plus felul în care am crescut, ce copilărie am avut.

-  Alexandru Crețu

FOTO. Imagini din cantonamentul Universiății Craiova

+20 FOTO

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova: 

Din cantonamentul Universității Craiova, căpitanul Nicușor Bancu își anunță în premieră decizia » „Dacă nu se întâmpla asta, eram plecat!”

Ivan sau Mitriță? Dică și Panduru s-au contrazis în studio: „Nu e mare diferență” / „Ba da, e mult mai greu!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (29)
Constantin
Constantin  •  05 Iulie 2023, 23:02

Eu când l-am văzut la națională am luat-o razna ,a făcut praf doua meciuri ,a dat toate pasele la adversar ,este un jucat de nivelul campionatului nostru dar până să fie top este cale lunga ! Succes oricum pentru munca lui !

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  04 Iulie 2023, 23:29
Postat de rottwailer pe 04 Iulie 2023, 10:25

Din cauza unora ca și Cretu fotbaliștii noștri se fâsâie pe ei când joaca in Europa! Au comportamentul arabilor. Sa facem cât mai puțin efort și sa luam bani multi…

Pai Cretu face efort putin? :))))

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  04 Iulie 2023, 23:26
Postat de mihaitanase pe 04 Iulie 2023, 09:41

Nu a evadat de la Steaua ,ci a fost dat afară de bun ce era . Și -a dat cu stângul în dreptul realizând un mare luft într-un meci cu Rapid .S-au făcut de râs și echipă a luat gol din cauza lui ! Așa că să mai taie din laude !

Pai el a jucat la fcsb, acolo si-au batut joc de el, Cretu e unul din cei mai buni mijlocasi din Romania, dar cineva s-a gandit ca e mai bine sa il bage fundas

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close