FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Alexandru Deaconu a dezvăluit la Radio GSP următorul pas în Liga 1: "Vom avea 6 arbitri la un meci!"

Articol de - Publicat vineri, 23 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 22 noiembrie 2012 21:46

Alexandru Deaconu a dezvăluit, în direct la Radio GSP, că se pregăteşte să schimbe numărul arbitrilor la meciurile din prima ligă


Preşedintele CCA, Alexandru Deaconu, a venit relaxat pentru un dialog de o oră la Radio GSP. Acesta a vorbit în premieră despre ce vrea să schimbe în arbitrajul românesc, dar şi despre nemulţumirile sale.

- Vă bucură numărul mare de arbitri români care arbitrează în Europa?
- E dovada performanţelor acestora! Îi vom ajuta să progreseze cît mai mult, însă avem şi noi probleme.

- Care?
- Faptul că unii dintre ei au luat unele decizii mai puţin inspirate în campionatul nostru etapa trecută şi o să fie puşi deoparte. Vom avea probleme la delegări.

- Mai are nevoie Liga 1 de arbitri străini?
- Singura echipă care mai solicită străini acum e Steaua, iar Rapid doar cînd are acasă meciul cu roş-albaştrii.

- Ce spun arbitrii importanţi de la noi despre faptul că nu mai primesc meciuri mari de campionat?
- Toţi avem aceste ţinte: derby-uri în România, cupe europene, urmate de turnee finale. Meciurile mari te fac să te simţi mîndru că eşti arbitru. Sper să scăpăm curînd complet de această problemă a străinilor care primesc meciurile bune.

- V-ar afecta o eventuală scădere a numărului de echipe din Liga 1 la 14?
- Ar fi o decizie corectă! Sînt prea multe echipe comparativ cu ţări mult mai bine aşezate financiar decît noi. Acum sînt 304 meciuri în Liga 1, am avea doar cu 30-40 mai puţin.

- Ce alte noutăţi mai pregătiţi arbitrilor?
- Ne pregătim şi noi să trecem la sistemul cu şase arbitri. Italia a trecut la acest sistem, urmează Turcia, Polonia, Ungaria. Am vorbit deja şi-n ţară pentru a vedea ce implică această opţiune din punct de vedere financiar. Însă cred că foarte curînd vom avea 6 arbitri la un meci în Liga 1. Aceasta e linia trasată de către UEFA.

- Vă sună şefii echipelor din România?
- Da. Trebuie să avem permanent un dialog, facem parte din acelaşi fenomen, nu sîntem inamici. Mă bucur însă că în ultima perioadă acuzele conducătorilor au fost rare.

"Collina a avut cuvinte frumoase despre arbitrajul din România! M-a bucurat şi m-a surprins plăcut"
Alexandru Deaconu, şeful CCA

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
badeadorian
badeadorian  •  23 Noiembrie 2012, 11:19

Nu uita sa bagi si 6 casti de protectie .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează