FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEUA, LUNI, 20:30, DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Alexe promite să răpună rivala de-o viaţă: "M-am născut să dau goluri Stelei!"

Alexe este evaluat de şefii lui Dinamo la 4 milioane de euro
Alexe este evaluat de şefii lui Dinamo la 4 milioane de euro

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 decembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 03 decembrie 2011 22:28

Crescut în Ştefan cel Mare, Marius Alexe spune că este naşul Stelei: "Cît am fost la juniori, le-am dat mai mult de zece goluri. O să marchez şi luni!"

După Gabriel Torje, dinamoviştii aşteaptă ca Marius Alexe să explodeze şi să prindă un transfer impresionant în Occident. Serie A e cu ochii pe fotbalistul de 21 de ani, se spune că Lazio şi Cesena îl monitorizează. Pînă atunci, mijlocaşul încearcă să-şi revină din punct de vedere fotbalistic după o accidentare care l-a dat peste cap şi promite să facă un meci mare mîine, împotriva Stelei.

- Marius, ai crescut în Ştefan cel Mare, cum descrie un dinamovist sută la sută derby-ul cu Steaua?
- Pentru mine este un meci special. Am crescut cu dorinţa de a învinge Steaua, cînd eram copil şi venea meciul ăsta nu puteam să dorm noaptea de nerăbdare. Şi acum mă pregătesc de un nou derby pe care vreau să-l cîştig, pentru că nu sînt obişnuit să pierd în faţa rivalilor.

- De ce, nu ai pierdut niciodată împotriva Stelei, nici cînd erai junior?
- Niciodată nu ne-au bătut la grupele la care am jucat eu. Îmi făcusem un obicei să marchez împotriva lor, cred că le-am dat mai mult de zece goluri, iar în primul meci contra Stelei la echipa mare bineînţeles că am băgat mingea în poartă. (rîde) E ca o tradiţie, cred că de cînd m-am născut mi-am propus să le dau goluri şi să îi înving. Vreau să păstrez acest obicei şi luni seară.

- Ai vreun prieten la Steaua?
- Mă cunosc cu cîţiva de acolo, cu Gardoş, de exemplu, dar nu sîntem prieteni foarte buni.

"Pe noi nu ne ceartă şefii precum face Gigi Becali!"

- De ce crezi că pe vremea lui Cornel Dinu dinamoviştii şi steliştii mergeau la petreceri împreună, iar acum voi nici măcar nu vă băgaţi în seamă?
- Erau alte vremuri atunci, dar acum nu se poate lega o relaţie strînsă. Nu cred în prietenia adevărată, sinceră cu un jucător de la rivali.

- Te-a impresionat cineva de la Steaua în acest debut de sezon?
- În ultimele partide, Tănase a avut evoluţii foarte bune şi a marcat cîteva goluri spectaculoase. Brandan şi Rusescu m-au impresionat cu Shalke, dar să nu-l uităm nici pe Costea ăla micu', care a marcat mai mereu împotriva noastră cînd era la Craiova.

- Îl vei avea adversar direct pe Martinovici, ţi se pare fioros?
- (rîde) L-am urmărit, am observat că e un jucător bun, agresiv. Nu cred că ne vom lovi, practicăm fotbal, nu lupte greco-romane! Sincer, nu cred că Steaua ne poate surprinde cu ceva, meciul va fi foarte echilibrat, dar vrem ca situaţia să rămînă neschimbată pentru noi. Adică să rămînem lideri după acest meci şi să ne mărim avansul faţă de ei!

- E presiune mai mare pe voi sau pe ei?
- Noi am dovedit unitate de grup şi am obţinut rezultate ce ne-au dat moral. Avînd un parcurs bun, nici nu am fost certaţi de conducători, nu au apărut nici declaraţii care să inflameze atmosfera. În schimb, pe stelişti e o presiune în plus pentru că Gigi Becali îi tot ceartă!

"Am trecut printr-o perioadă grea în ultima vreme. Acea accidentare din vară m-a dat peste cap, nici acum nu sînt la sută la sută din potenţial, nu sînt ceea ce vreau eu. Pot mult mai mult" (Marius Alexe, mijlocaş Dinamo)

"Cred că punctul forte al Stelei este la mijlocul terenului, compartiment unde şi noi avem fotbalişti valoroşi, cu calităţi individuale ce pot face diferenţa" (Marius Alexe, mijlocaş Dinamo)

1 gol şi două pase decisive a reuşit Alexe în cele 11 partide jucate pentru Dinamo în acest sezon, în Liga 1

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (16)
ionut.07
ionut.07  •  04 Decembrie 2011, 14:03
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Au fost, sunt si vor fi echipa cea mai avantaja de arbitri.Asta stie orice suporter adevarat, nu nascut dupa'90, pt care fotbalul nu se rezuma decat la aparitiile demne de circ, la declaratiile razboinice ,la lingusilile unor pseudoziarsiti si la articolele de tot rahatu' pentru a fi pe placul lui Becali. Se tot leaga de Europa, dar daca ii intreb de statistica sau cate puncte au acumulat ei, sunt paraleli. Astia-s suporteri doar de fantezie, ca tin parintii lor cu Steaua. Merg in Europa doar pt a avea orgasm cand il aud pe Jiji la tv, invitat de slugile lui fara scrupule. Preferam sa stam acasa deat sa jucam cum o fac ei si sa-l vedem pe Porcea mandru la TV pt ca "joaca" acolo.

roadster1988
roadster1988  •  04 Decembrie 2011, 13:31

hm,a mai existat in istoria fotbalului romanesc o echipa care sa fie invinsa cu 5-o in comp europene de catre o formatie din israel....sau de altundeva....sau a mai existat in europa vreo echipa care in 2 editii ucl(12 meciuri) sa obtina doar 2 puncte(1 punct pe editie).Steaua rusinea fotbalului romanesc,dar totusi succes in meciul cu potaile rapciugoase.

seby_sebastian
seby_sebastian  •  04 Decembrie 2011, 11:24
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

de ce nu vb de ultimele intalniri dinamo-steaua??? ultimii 3 ani??? cred ca ati fost umiliti...va legati mereu de europa ?? anul asta ati fost gaste ....decat sa mergi acolo doar sa il satisfaci pe jiji cu vreo 4 mil de euro iar suporterii sunt porno mai bine nu mai ajungi...daca bucuria ta este sa ajungi acolo doar de dragul ciobanului inseamna ca miroase rau de tot a branza

Vezi toate comentariile (16)
Comentează