FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Alianţe pentru milioanele din Ligă » 13 antrenori vor influenţa indirect lupta încinsă pentru titlu

Pînă la finalul sezonului au mai rămas de disputat opt etape.
Pînă la finalul sezonului au mai rămas de disputat opt etape.

Articol de - Publicat miercuri, 18 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 aprilie 2012 14:51

Dintre cele cinci pretendente la cîştigarea campionatului, Dinamo are cei mai mulţi aliaţi, patru tehnicieni cu pedigree alb-roşu: I. Badea (FC Braşov), Cl. Niculescu (U Cluj), Mulţescu (Petrolul), M. Pană (Mioveni). Steaua mizează pe Reghecampf (Chiajna) şi pe Grigoraş (Pandurii), Rapid pe cuplurile M. Rednic - Dinu Gheorghe (Astra) şi Isăilă - Şiman (Sportul), iar CFR Cluj doar pe Oţelul. Vasluiul pare singură.

Lupta pentru titlul de campioană se anunţă extrem de tăioasă, dar şi foarte întortocheată în culise. Preşedintele liderului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a dat de înţeles că în ultimele 8 etape vor exista anumite alianţe, unele chiar nebănuite: "Sînt convins că Steaua o va bate pe Dinamo. Nu vreau să presupun nimic şi nici nu fac mai multe comentarii despre subiect". Aluzie la relaţia naş-fin dintre patronul Stelei, Gigi Becali, şi acţionarul dinamovist Cristi Borcea, care s-ar fi coalizat împotriva CFR-ului.

Cum vor reacţiona Badea, Niculescu şi M. Pană cu Dinamo?
GSP a trecut în revistă băncile tehnice ale celor 13 echipe care vor arbitra disputa pentru desemnarea campioanei. Concluzia e că Dinamo are cei mai mulţi aliaţi, deoarece printre cei 13 "judecători", patru au pedigree alb-roşu şi nu şi-au scos de la inimă gruparea de suflet. E vorba despre I. Badea (FC Braşov), Cl. Niculescu (U Cluj), M. Pană (Mioveni) şi Mulţescu (Petrolul), cu toţi campioni ca fotbalişti cu Dinamo.

Pe lîngă faptul că aceştia vor încerca să ajute indirect formaţia din Ştefan cel Mare în jocurile cu CFR Cluj, Steaua şi Vaslui, rămîne de văzut cum vor reacţiona I. Badea, Cl. Niculescu şi M. Pană în confruntările directe cu "cîinii".

Steaua: Reghe şi Grigoraş. CFR: Doar Oţelul
Steaua are şi ea doi aliaţi cerţi în finalul campionatului. Gigi Becali se bazează pe Reghecampf (Chiajna) şi pe Grigoraş (Pandurii), foşti fotbalişti în Ghencea, care se vor intersecta în următoarele runde cu CFR, respectiv cu Rapid şi cu Vaslui. Ambii se află pe lista potenţialilor antrenori care ar putea prelua Steaua din vară.

La prima vedere, CFR Cluj poate fi asociată fără probleme doar cu Oţelul, echipă căreia i-a luat şase puncte contestate vehement de lumea fotbalului, şi care ar mai putea pune piedică în ultimele două etape Vasluiului şi Rapidului.

Rapid: Dinu Gheorghe şi Şiman. Vaslui: singură împotriva tuturor
Rapid ar putea conta pe prietenia strînsă care îl leagă pe Răzvan Lucescu de influentul conducător al Astrei Ploieşti, Dinu Gheorghe. Dar şi pe dorinţa de răzbunare pe care o are antrenorul Mircea Rednic faţă de fosta lui echipă, Dinamo, pentru modul în care a fost îndepărtat în 2009.

De asemenea, în ecuaţie poate intra şi relaţia de cumetrie dintre patronul George Copos şi finanţatorul Sportului, Vasile Şiman, care vor fi adversari direcţi în penultima etapă. În plus, antrenorul Isăilă a fost secundul lui Lucescu jr. la Braşov. În calea Rapidului mai iese şi Ioan Ovidiu Sabău (FCM Tîrgu-Mureş), unul dintre copiii de suflet ai lui Mircea Lucescu. Vaslui pare singură împotriva tuturor.

"I-am zis lui Dragoş Săvulescu să nu ajungă Dinamo să depindă de ultimul meci cu Astra, că nu se ştie. Meciurile cu fostele mele echipe Vaslui, Rapid şi Dinamo sînt speciale pentru mine" (Mircea Rednic, antrenor Astra)

"Nu cred că va fi un avantaj pentru Dinamo că vom întîlni trei echipe pregătite de foşti antrenori dinamovişti. Fiecare încearcă să-şi îndeplinească obiectivele, mai greu pentru Pană cu Mioveni" (Ioan Andone, antrenor CFR Cluj)

"Probabil că Dinamo va juca împotriva noastră pe cîte 50.000 de euro de jucător. Cred că, în total, CFR le va da «cîinilor» cam un milion de euro. Dar premierea e premiere, nu e mită!" (Gigi Becali, patron Steaua)

475151-antrenori-indirecte.jpg

Citește și:

Adrian Mititelu, decizie fără precedent după retrogradarea lui FCU: „Libertate” » Ce se întâmplă în următorul sezon la Craiova
Liga 2
Adrian Mititelu, decizie fără precedent după retrogradarea lui FCU: „Libertate” » Ce se întâmplă în următorul sezon la Craiova
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (50)
c24
c24  •  20 Aprilie 2012, 01:08
Postat de valah.redandblue pe 18 Aprilie 2012, 18:17

Asa e numai la unguri. Contactarea de arbitrii străini se va face prin dep. de relații externe al FRF. Vor aduce de 2-3 arbitrii unguri si s-a rupt filmul. Deja azi Mureșan se plângea ca va fii furat exact cum a zis si cand a fost instalat Craciunescu la CCA. Ce păca. ca romanii sunt atât de creduli și nu vad cum se repeta scenariul și declarațiile.

mai flacau in afara de tembelismul acut de care suferi te mai tine ceva pe aici? te plateste cineva? prea iti manifesti cu gratie idiotenia...

red_nestea
red_nestea  •  19 Aprilie 2012, 21:58

scenarii triste de 2 lei, marca gsp ...

ticutroya
ticutroya  •  19 Aprilie 2012, 09:22
Postat de v_for_vendetta_2011 pe 18 Aprilie 2012, 19:21

da prietene imi aduc aminte de bunica! imi aduc aminte ca ,in urma celor mai mari "blaturi" vazute doar de presa si adversari (conducatori,jucatori ,suporteri)......."blaturi " cu echipe gen buzau,fc national,fcm bacau, otelu .....asa a pierdut Steaua doua trei campionate...prin "blaturile cu echipele astea.

Ati pierdut doua campionate , fara blaturi , dar uiti sa spui ca ati castigat 22 [ douazeci si doua } de campionate blatuite din prima si pana in ultima etapa !!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează