FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Președintele Federației Române de Rugby, reacție tăioasă după ce FCSB a solicitat să joace pe „Arcul de Triumf”: „Suntem singurul stadion din București?”

Alin Petrache (46 de ani), președintele Federației Române de Rugby, a avut o reacție furibundă, la aflarea veștii că FCSB va evolua pe stadionul „Arcul de Triumf” în preliminariile cupelor europene.
Alin Petrache (46 de ani), președintele Federației Române de Rugby, a avut o reacție furibundă, la aflarea veștii că FCSB va evolua pe stadionul „Arcul de Triumf” în preliminariile cupelor europene.

Articol de - Publicat sambata, 11 martie 2023 19:03 / Actualizat sambata, 11 martie 2023 21:18

Alin Petrache (46 de ani), președintele Federației Române de Rugby, a avut o reacție furibundă, la aflarea veștii că FCSB va evolua pe stadionul „Arcul de Triumf” în preliminariile cupelor europene, în cazul în care vicecampioana se va clasa pe un loc care permite acest lucru la finalul stagiunii în curs. 

Oficialul FRR a spus că speră ca pe stadionul „Arcul de Triumf” să se mai poată disputa și meciuri de rugby, având în vedere faptul că mai multe echipe de fotbal și-au exprimat dorința de a evolua pe această arenă. 

Pintilii, brutal de sincer despre situația de la FCSB: „Aceleași punguțe se iau și acum, dar nu mai fac față. Nu mai contează nici banii, nimic”
FCSB
Pintilii, brutal de sincer despre situația de la FCSB: „Aceleași punguțe se iau și acum, dar nu mai fac față. Nu mai contează nici banii, nimic”

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, la aflarea veștii că FCSB va evolua pe „Arcul de Triumf”

„Să vină toate echipele de fotbal! Înseamnă că avem o arenă bună, încăpătoare… ce să mai zic? Suntem singurul stadion din București pe care se poate juca fotbal, nu? 

Am înțeles că a fost făcută o cerere și de cei de la Dinamo, echipa din liga a patra (n.r. ACS FC Dinamo). Asta este! Sper să mai putem juca și meciurile de rugby pe Arcul de Triumf”, a declarat Alin Petrache, potrivit Prosport. 

FCSB va juca pe Arcul de Triumf 

Pentru a se asigura că nu va trebui să plece din București, cum s-a mai întâmplat în anii trecuți, FCSB a făcut deja o solicitare pentru a antama o altă arenă din Capitală. Cum pentru stadionul Steaua încă nu există normele de aplicare pentru legea care a fost votată recent și care i-ar permite inclusiv clubului lui Becali să poată evolua acolo, FCSB s-a orientat către Arcul de Triumf. 

Acesta e în administrarea Ministerului Sportului, care a răspuns afirmativ cererii FCSB-ului. La fel s-a întâmplat și cu Dinamo, care deja a disputat mai multe partide acolo, inclusiv în Cupa României. Și duminică, la meciul cu Poli Timișoara, decisiv pentru accesul în play-off, gazda va fi tot Arcul de Triumf. 

De ce FCSB n-a jucat deloc pe Arcul de Triumf 

Până în acest moment, FCSB nu a jucat deloc pe Arc, decizia de a nu pleca de pe Arena Națională fiind determinată de media foarte bună de spectatori pe care echipa a avut-o la meciurile de acasă, în acest sezon. FCSB a avut în medie, la jocurile de Liga 1, aproape 13.000 de fani, nivel care depășește cu mult capacitatea întregii arene de pe Arcul de Triumf, care are doar 8.000 de locuri. 

În schimb, costurile pe Arc sunt mult mai mici decât cele de pe Arenă, unde cheltuielile totale, chiar pentru un joc mediu de prima ligă, pot ajunge și la 45.000 de euro. În schimb, pe Arc, suma nu trece de 25.000 de euro. 

Rugby-ul ar putea strica gazonul de pe „Arcul de Triumf” 

Singura problemă ar putea să fie starea suprafeței de joc. În momentul de față, gazonul e excelent, de el ocupându-se aceeași firmă care îngrijește și iarba de pe Arena Națională. Totuși, cum rugby-ul are în continuare prioritate pe Arc, în cazul în care FCSB ar fi nevoită să intre acolo după 2-3 meciuri de rugby, terenul nu ar mai putea fi adus la standardele de calitate pe care le dorește FCSB și care sunt necesare pentru a disputa un joc european. 

7.000de spectatori e asistența minimă de care FCSB are nevoie la meciurile de pe Arena Națională pentru a acoperi cheltuielile de organizare aferente unui joc din prima ligă

Când se joacă preliminariile cupelor europene în 2023-2024 

FazăTurRetur
Turul 111-13 iulie18-20 iulie
Turul 225-27 iulie1-3 august
Turul 38-10 august15-17 august
Play-off22-24 august29-31 august

* datele sunt pentru Champions League și Conference League

VIDEO. Match Preview FCSB - Sepsi

Citește și: 

Gigi Becali își încalcă promisiunea, iar FCSB se întoarce în era în care patronul declara: „Atunci nu prea știam eu fotbal, eram la început”

Invazie de rapidiști la Ovidiu » Câți fani giuleșteni vor fi pe stadion la derby-ul cu Farul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Kamata
Kamata  •  12 Martie 2023, 23:13

Domnul Petrache încearcă sa convingă MApN sa fie o gazda bună. :)

Andrei28
Andrei28  •  12 Martie 2023, 11:30

Bai *** tu chiar nu înțelegi ca sunt din bani publici. Oricine poate juca pe ele. Înțelege sau daca nu du-te și baga capul intr-o gaura in pământ și stai acolo

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo15
paolo15  •  12 Martie 2023, 07:42
Postat de Black1 pe 11 Martie 2023, 22:38

Aceste stadioane sunt facute din bani publici. Au drept doar de administrare toti ofuscatii astia care se vad stapani pe ele. *** care se cred toti stapani, unde respectarea legii a devenit optionala.

La ce sa te astepti de la unul care toată viață a fost caine rău?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează