FOTBAL  »  Superliga  »  TWENTE - STEAUA

Amicalul ”naţionalei” cu Uruguay dă iar peste cap pregătirea roş-albaştrilor » Steaua deszăpezeşte Bucureştiul!:)

La Buftea, porţile sînt îngropate în zăpadă.
La Buftea, porţile sînt îngropate în zăpadă.

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 februarie 2012 20:07

”Tricolorii” ocupă Mogoşoaia şi lasă echipa lui Ilie Stan să cutreiere iar Bucureştiul, tocmai în săptămîna dinaintea reluării campionatului. Steliştii au varianta Buftea, unde zăpada are doi metri.

Steaua riscă să se antreneze pentru prima etapă din Liga 1 de anul acesta aşa cum a pregătit şi turul cu Twente, din "16"-imile Europa League. Adică plimbîndu-se prin Bucureşti în căutarea unui teren disponibil. Roş-albaştrii sînt la Mogoşoaia acum, pe un gazon pe care ei l-au deszăpezit, cu ajutorul suporterilor, cu doar o zi înaintea duelului cu olandezii, dar nu mai au loc în baza Federaţiei pentru multă vreme. Piţurcă îşi strînge acolo jucătorii pentru amicalul cu Uruguay, de pe 29 februarie, şi-i dă afară pe stelişti!

Cinci zile pe drumuri!
Ce fac "militarii"? Au la îndemînă alte facilităţi ale FRF, pe cele de la Buftea. Doar că baza aceea n-a fost utilizată în iarna asta şi a rămas aşternută toată zăpada care a căzut în ultima lună. Stratul e de doi metri! Buftea mai are şi alte dezavantaje: Ilie Stan trebuie să-şi trimită jucătorii acasă după fiecare antrenament, că nu mai are unde să-i ţină închişi, neexistînd un hotel pentru cantonamente. Şi nu sînt nici vestiare potrivite, aşa că echipa se va dezechipa, probabil, tot la Mogoşoaia, de unde va face naveta spre terenurile de antrenament. Aşa cum a procedat şi cînd a mers în balonul din Herăstrău, înainte de Twente, străbătînd 15 kilometri pînă la sintetic şi încă 15 înapoi la vestiare.

Coşmarul va începe, probabil, în weekendul viitor. Meciul cu Uruguay e miercuri şi Piţurcă avea de gînd să-şi strîngă lotul luni, dar amînarea etapei a 19-a l-a determinat să ia în calcul o reunire programată sîmbătă sau duminică. Deci Steaua ar fi exilată de la Mogoşoaia timp de cinci zile!

Apel la Armată
Roş-albaştrii speră să fie salvaţi de Ministerul Apărării. Ei au trimis o cerere de închiriere a unui teren de antrenament din Ghencea şi aşteaptă răspuns din partea Armatei. Dar MAPN i-a mai refuzat de cîteva ori, inclusiv recent, cînd Ilie Stan l-a rugat pe Becali să rezolve revenirea în Ghencea măcar pentru antrenamente şi cantonamente, chiar dacă partidele s-ar fi disputat în continuare tot pe Naţional Arena. "Generalii din Armată au ocazia acum să demonstreze că iubesc Steaua, aşa cum au spus de mai multe ori, şi că respectă imaginea pe care clubul i-a adus-o Ministerului", speră şefii roş-albaştrilor.

Vestea bună: s-au întors lopeţile! :)
Steliştii s-au plîns înaintea partidei cu Twente că au avut de deszăpezit Mogoşoaia fără 100 de lopeţi, pe care Becali le luase în Vrancea, unde era plecat să-i ajute pe oamenii afectaţi de ninsoare. Dar Gigi s-a întors între timp din misiunea lui, aşa că roş-albaştrii vor avea 100 de lopeţi în plus dacă se vor hotărî să cureţe şi Buftea.

Nu mai pleacă nicăieri
Steaua se va antrena exclusiv în Bucureşti pînă la reluarea campionatului, exceptînd cele două zile în care se va afla în Olanda, pentru returul cu Twente. Ilie Stan a ales să continue pregătirea în România ca să nu schimbe mediul, clima, terenurile înaintea meciului cu Mioveni.

Au şi un meci în exil
Steaua are nevoie de un teren de antrenament cîtă vreme "naţionala" se va afla la Mogoşoaia, dar, pe lîngă şedinţele de pregătire, e important pentru roş-albaştri să ştie unde merg, fiindcă ei vor disputa şi un joc în perioada în care nu vor mai avea voie în baza pe care au închiriat-o. Miercurea viitoare, cu o zi înainte de România-Uruguay, ar urma să se dispute un amical în care Stan să testeze formula pentru etapa a 19-a.

Lui Gigi îi place cafeaua la Mogoşoaia
Chiar dacă Armata ar aproba cererea Stelei şi i-ar primi pe Tănase şi pe ceilalţi să se antreneze în Ghencea, pactul n-ar dura prea mult. Fiindcă Becali a repetat zilele trecute opinia lui despre locul în care trebuie să continue echipa: "Baza de la Mogoşoaia e foarte bună. Mie chiar îmi place să merg la antrenamente acolo, să stau pe margine cu o cafea şi să mă uit. Mă simt mult mai bine ca în Ghencea".

Balonul îi aşteaptă
În situaţia în care tot n-ar găsi unde să se mute, Steaua s-ar putea întoarce în balon. Sinteticul e din nou acoperit, după ce balonul cedase şi el sub povara zăpezii, exact cu o zi înainte de Steaua-Twente. Terenul artificial îi aparţine fiului lui Ioan Andone şi e mai scurt decît unul normal, de fotbal, cu 35 de metri. Ilie Stan a pregătit acolo aşezarea şi strategia la faze fixe pentru duelul pierdut cu olandezii, 0-1.

"Situaţia e una provocată de vreme, adică de ninsoare. Dar nu poate nimeni să spună că Steaua n-are unde să se antreneze!" (Gigi Becali, patron Steaua)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (140)
steaua.libera
steaua.libera  •  20 Februarie 2012, 13:36
Postat de terminatorul2 pe 20 Februarie 2012, 10:26

Sau Inter Milano si AC Milano joaca de asemenea pe acelasi stadion.

Inter si mai cine??

ovidiuzaharia
ovidiuzaharia  •  20 Februarie 2012, 11:43

pana la urma o sa ajunga St.oaia. sa se antreneze in gradina lui Becali, in Pipera. Bheee.... Bheee...

stelist1986
stelist1986  •  20 Februarie 2012, 10:58

Astea-s rezultatele gandirii magistrale a albanezului. Nu vrea in Ghencea, are ura pe toata istoria Stelei. Vrea ca Steaua sa inceapa si sa se termine cu el.

Vezi toate comentariile (140)
Comentează