FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - DINAMO, MÎINE, 21:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Andone îi înţeapă pe "roş-albaştrii": "Orice-ar face, Steaua n-are atacul nostru!"

Articol de - Publicat sambata, 11 septembrie 2010 00:00

Andone e convins că Dinamo rămîne principala forţă ofensivă din România. Nu se teme de întăririle rivalei din Ghencea şi crede că Rapid e cea mai puternică echipă din Liga 1 pe teren propriu.

Ioan Andone a vorbit ieri pentru prima oară despre trupa lui Ilie Dumitrescu, întărită serios în această pauză competiţională. " Steaua poate reuşi, dar în acelaşi timp poate ajunge în situaţie în care se va mulţumi şi cu locul 2. Noi ne vedem de treaba noastră, ne batem la titlu, trebuie doar să ne rezolvăm problemele din apărare. Ne convine să fim pe planul doi, e mai mare satisfacţia de a ieşi campion după ce eşti cotat cu şansa a doua. Ideea e că orice ar face, Steaua n-o să aibă forţa noastră ofensivă! Să vedem ce vor face cei din Ghencea, în curînd vine şi meciul direct cu Dinamo, unul de 6 puncte. Şi mai e o chestie: cred că Rapid e cea mai puternică echipă din Liga 1 pe teren propriu, aşa că trebuie luaţi şi giuleştenii în calcul", a declarat, ameninţător, tehnicianul roş-albilor.

"Fălcosul" nu e impresionat de transferurile Stelei: "A luat jucători buni, dar ei trebuie să arate asta şi în Ghencea. Una e să joci cu 2.000 - 3.000 de oameni în tribune, alta e să pună 25.000 de suporteri fanatici presiune pe tine! Meciul de la Urziceni, de sîmbătă, nu e dinainte cîştigat. Mai există orgoliul fotbaliştilor care au rămas acolo".

"Noi sîntem Dinamo şi atît, nici Barcelona, nici Real Madrid, nici Milan. Staţi să vedem şi cu noua Steaua, pînă se vor face toate relaţiile de joc!"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

Ar vrea defensiva lui Răzvan
Andone i-a atras atenţia selecţionerului: "Răzvan Lucescu să se uite şi la noi, fiindcă are nevoie de fotbalişti tehnici, rapizi, care înscriu meci de meci. Cu defensiva n-are probleme, a făcut acolo una ireproşabilă. Dacă aş avea la Dinamo apărarea aia, aş cîştiga campionatul fără probleme. Mai grav e că sînt unii la <naţională> care n-ar juca niciodată la mine!".

Ce atacanţi are Dinamo
Jucător    Meciuri    Goluri    Medie goluri/meci
Dănciulescu    425    187    0,44
M. Niculae    149    61    0,41
L. Ganea    73    24    0,33
A. Cristea    191    56    0,30

Ce atacanţi are Steaua
Jucător    Meciuri    Goluri    Medie goluri/meci
Kapetanos    54    26    0,48
B. Stancu    116    35    0,30
Surdu    187    50    0,27
Bilaşco    261    51    0,20

"Cap de Zmeu", secund
Cătălin Munteanu, care a evoluat în ultimele două sezoane la FC Braşov, a fost spionul lui Andone, ajutîndu-l pe antrenor la pregătirea meciului de mîine seară. "Am făcut două analize, una a mea şi alta împreună cu Cătălin. Adversarul de duminică e foarte bine organizat. Deşi a pierdut 11 jucători, Braşovul rămîne o echipă care se apără bine şi pune probleme pe contra atac. Iar liderul grupului, Ilyeş, nici nu arată că are 36 de ani", a declarat tehnicianul.

Dileme în atac
Cum Andrei Cristea n-a mai plecat la Karlsruhe, lui Andone îi e greu să aleagă cele două vîrfuri pentru titularizare. Trebuie să se decidă între Cristea, Niculae, Dănciulescu şi Liviu Ganea, toţi în formă deosebită. "O să vorbesc cu fiecare dintre ei, de acum înainte va fi o concurenţă la sînge. Le-am spus că au şanse egale, nu contează palmaresul, ci doar forma de moment şi modul în care se pun în serviciul întregii echipe", a precizat Ando.

5 trimişi la Dinamo II!
Fundaşul dreapta Sergiu Homei, 23 de ani, urmează să joace mai mult la Dinamo II în perioada imediat următoare, şefii clubului fiind supăraţi pe apărător deoarece a refuzat în ultimele zile orice variantă de transfer sau de împrumut. Rînd pe rînd, Homei a respins Unirea Urziceni, Pandurii şi Gloria Bistriţa, de aceea a fost scos din planurile primei echipe. În această dimineaţă, la Dinamo II vor mai evolua Diabate, Păun, Alexe şi Dragoş Grigore.

S-a săturat de "cîinii" de pe net
Ioan Andone este dezamăgit de absenteismul roş-albilor de la stadion la meciurile de acasă ale echipei sale: "Mă mai supăr eu, dar îmi trece pînă la urmă. Mă înham la muncă, vreau să construiesc, mă doare cînd văd că vin la arenă şi ea e goală sau pe jumătate, cel mult, plină. M-am săturat să-i văd pe dinamovişti cum comentează pe net! Buuun, au dreptate, stadionul nu se ridică la pretenţiile clubului, dar ăsta e, aici am obţinut rezultate memorabile". Cînd a ieşit din sala de conferinţe, Ando a strigat: "Manifestaţi-vă pe stadion, nu pe internet!".

- Spaniolul Rubio a primit ieri "cartea verde" şi a fost legitimat, iar mîine poate fi titularizat, în premieră, sub Tîmpa.
- Pentru prima oară după meciul de la Hajduk Split (0-3), George Curcă e favorit să reapară titular între buturi, la Braşov. Asta şi fiindcă Naumovski a încasat 10 goluri în 4 partide oficiale!
- Dolha s-a accidentat din nou! Portarul a suferit o contractură pe inghinali şi are nevoie de 3 zile de pauză.
- Dinamoviştii se tem de delegarea arbitrului Haţegan la Braşov: "Ne-a cam dezavantajat la meciurile din deplasare pe unde ne-a prins".
- Daniel Isăilă: "Dinamo are cel mai bun atac, dar are şi probleme mari în defensivă. Noi stăm bine în apărare, însă am rămas datori pe faza ofensivă. Va ieşi un meci de luptă".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
tristar
tristar  •  12 Septembrie 2010, 12:50

Domnule Andone, nu atacul lui Dinamo face jocul, ci mijlocul. Ati avut marea inspiratie sa-l luati pe N'Doye, care va tine tot mijlocul. Atacantii lui Dinamo nu sunt mai buni ca ai Stelei, ci mijlocasii!

je__
je__  •  12 Septembrie 2010, 01:49

@steaua1986forever: Ce-a facut mah Andone? N-a "arbitrat" in liga? Du-te mai pacaliciule si te culca, prostovane! Asta-i antrenor, nu arbitru! Iar de ras, radem noi de voi, pentru ca sunteti penibili!

danny_florea
danny_florea  •  11 Septembrie 2010, 17:03
Postat de and3 pe 11 Septembrie 2010, 16:10

ei" f./u./t,.ute-n gura de analf/abet!!! ..nu stiu care dintre noi e analfabet..fraiere..si eu nu te-am jignit..da..asa..ca pupama in fund..in primu rand sunt..fata..asa..ca nu mai intra pe site sa faci admosfera ca ceea ce am spus acolo este adv decat sa stam pe site mai bne pe stadion..sau macar nu mai intrati aici

mai esti si fata.ceea ce am scris eu acolo intre ghilimele sint citate din ce ai scris tu.daca stii ce-i aia.cum poti sa scrii "nu va CONVINE rezultatele","cum VREA ei".in schimb stii sa scrii "oi" si"ciori".esti pro/asta rau,paras/ut-o!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează
Close