FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Andrei Nicolescu despre oferta de un leu a lui Andrei Cionca și reacția unuia dintre acționarii lui Dinamo: „A spus: «Cum să dai cu un leu? Îți mai dau eu 1,2 milioane pentru 10%!»”

Andrei Nicolescu
Andrei Nicolescu

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 19:20 / Actualizat vineri, 25 august 2023 01:25

Administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a vorbit despre intrarea lui Andrei Cionca în club, cu 28 de acțiuni, și posibilitatea ca omul de afaceri să preia un pachet mai mare în cadrul Red&White, societate care deține 80% din acțiunile clubului Dinamo. 

La finalul Adunării generale de miercuri, Cionca a propus să cumpere 10% din acțiunile Red&White și a oferit suma simbolică de 1 leu în schimbul pachetului. Nicolescu a explicat faptul că banii pe acțiuni ar merge direct în Dinamo și că nu poate oferi alte condiții unui acționar nou față de cele oferite acționarilor deja intrați. 

„După 6 luni să vii și să zici «Ștergem totul cu buretele, am eu niște reguli noi» nu prea e posibil”

„În interiorul Red&White sunt setate reguli între acționari pe care nu putem să le încălcăm. Am zis că nu ar fi corect pentru cei care au adus deja niște bani. Toți banii din R&W sunt în Dinamo sau în plăți făcute pentru Dinamo, cum ar fi interdicția la transferuri. 

Asta înseamnă că dacă cineva deține o cotă de participație în R&W, aceasta are în spate bani deja investiți în Dinamo.

Domnul Cionca, dacă dorește să vină, este primit cu brațele deschise să discutăm pe aceste reguli, să aducă bani conform procentului pe care și-l dorește.

Acești bani vor fi investiți în Dinamo. El pornește de la același statut ca ceilalți acționari care sunt aici din februarie-martie, când era mult mai greu, când incertitudinea era mult mai mare. Nu putem pleca de la principiul că unii oameni au adus bani și au un statut și apoi creăm acest statut pe gratis, fără să fie luat în calcul faptul că în spatele acestor procente există bani care se văd acum în Dinamo.

Am toată deschiderea, pe regulile care sunt deja setate e așteptat oricând la discuții.

Andrei Cionca, ofertă neașteptată pentru Dinamo! Andrei Nicolescu se simte luat peste picior: „Atât valorează clubul pentru el? M-a întristat”
DINAMO
Andrei Cionca, ofertă neașteptată pentru Dinamo! Andrei Nicolescu se simte luat peste picior: „Atât valorează clubul pentru el? M-a întristat”

Bogdan Pavel (n.r. acționar la Dinamo cu 10%)  a spus într-un cerc restrâns: «Cum să dai cu un leu? Îți mai dau eu 1,2 milioane pentru 10%!». Asta este explicația tehnică pe care am dat-o anterior.

Wake up call-ul de care vorbește toată lumea a fost în ianuarie anul trecut, când niște nebuni - unul mai mare decât mine a fost Eugen Voicu, cel care mi-a dat mie tăria să facem pasul ăsta - au spus «Da, acum e momentul, acum ori niciodată”». 

Alături de noi au venit niște oameni care au crezut în proiecție și în modul de implementare. După 6 luni să vii și să zici «Ștergem totul cu buretele, am eu niște reguli noi» nu prea e posibil. În situația asta suntem acum”, a spus Nicolescu la „Dinamo 7/9” de la Playsport.

„Mai lipsește doar predictibilitatea”

Andrei Nicolescu a vorbit și despre doi dintre acționarii lui Dinamo care nu sunt atât de prezenți în media: 

Andrei Nicolescu despre oferta de un leu a lui Andrei Cionca și reacția unuia dintre acționarii lui Dinamo: „A spus: «Cum să dai cu un leu? Îți mai dau eu 1,2 milioane pentru 10%!»”
Sorin Preda și Andrei Nicolescu la Voluntari - Dinamo 2-3 Foto: Cristi Preda (GSP)

„Sorin Preda e dinamovist, vrea să ajute clubul prin expertiza lui și prin relațiile pe care le are, într-o structură corect creată, care să urmărească interesele lui Dinamo și care să aibă predictibilitate. Deocamdată noi suntem aliniați cu primele două concepte. Mai lipsește doar predictibilitatea (n.r. aprobarea planului de reorganizare).

Domnul Claudiu Florică a suferit un accident destul de grav, e un luptător, trece peste asta. Dar e o cumpănă și atunci toți cei care aruncă cu diverse informații în direcția asta ar trebui să se gândească de două ori. E în refacere, e spre bine, dar să-l lăsăm, să nu-l bârfim la TV”.

„Singurul termen-limită e undeva în septembrie-octombrie 2024”

Nicolescu a comentat și cele două scenarii posibile pe 4 septembrie: aprobarea sau respingerea planului de reorganizare.

„Avem proiecții pentru toate variantele. Singurul termen-limită e undeva în septembrie-octombrie anul viitor (n.r. cînd vin plățile pentru chirografari), e destul de important, până atunci trebuie să rezolvăm problemele din club.

[Dacă se aprobă planul, când iese Dinamo din insolvență?] Avem o proiecție și pe varianta asta optimistă. O să fie o surpriză plăcută. [Se poate întâmpla ca Dinamo să iasă din insolvență până la finalul sezonului?] Da!”, a mai spus administratorul special al „câinilor”.

VIDEO Imagini cu câteva din exercițiile specifice făcute de Lamine Ghezali la recuperare

„Pentru Dinamo îmi dau viața” » Mihai Bendeac e iar „câine”: „Meciul trecut a trezit tot blocul”
DINAMO
„Pentru Dinamo îmi dau viața” » Mihai Bendeac e iar „câine”: „Meciul trecut a trezit tot blocul”
Cel mai apreciat dintre dinamoviști: „Ca să ajungi să ai noroc, trebuie să muncești din greu”
DINAMO
Cel mai apreciat dintre dinamoviști: „Ca să ajungi să ai noroc, trebuie să muncești din greu”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (5)
sdoru
sdoru  •  25 August 2023, 05:37
Postat de tictictic pe 24 August 2023, 20:57

Nea Nicolescule, nu inteleg... pai da bre 1,2 mil de euro si ia inca 10%! Cine te opreste?!? Ca altfel, e limpede ca 10% din Dinamo valoreaza pe piata fix 1(UN) leu!

Dacă ești actualizat, Bogdan Pavel a dat o data 1,2 mil euro pt 10 %.... Concentrează-te... Fii focusat pe ceea ce scrii... Și va mai da Bogdan Pavel 1,2 mil euro pe 10 %... Încă ceva... Banii dați de Pavel și Florica s-au cheltuit toți pentru Dinamo!!!

Macemil
Macemil  •  25 August 2023, 00:21

Dl Cionca a spus ca vrea sa preia 10 la suta din Dinamo, nu din red and white, dl mincinos niculescu! Nimeni nu o sa dea milioane de euro la fondul asta la care dai bani dar nu ai drept de decizie! Iluzia asta ca o sa prostiti voi oameni care sa va dea milioane de euro si voi sa conduceti e amuzanta! E ingrijoratoare incapatanarea asta, niculescu asta se crede mult mai destept decat este

Eu2306
Eu2306  •  24 August 2023, 21:50

Ba dar toti trag nadejde ca sa se aprobe stergerea datoriilor ca atunci pot face ceva ...altfel o sa aplice strigatul razboinic: FUGITI BAAA:)),cum a zisnea Cornel Dinu

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close