FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Dinamovistul care a pus umărul la renașterea Rapidului: „Am contribuit, am un rol acolo”

Giuleștenii și-au propus titlu, la șase ani de când o luau de la capăt în ligile inferioare / FOTO: Arhivă GSP
Giuleștenii și-au propus titlu, la șase ani de când o luau de la capăt în ligile inferioare / FOTO: Arhivă GSP

Articol de - Publicat sambata, 26 august 2023 11:24 / Actualizat sambata, 26 august 2023 18:08

Andrei Nicolescu, acționar și administrator special la Dinamo, a vorbit despre perioada în care a activat la Rapid, cu o săptămână înaintea derby-ului dintre cele două rivale. Acesta a părăsit Giuleștiul după un conflict cu Daniel Niculae, care s-a lăsat cu procese și cuvinte grele. 

Andrei Nicolescu și Ovidiu Burcă, doi oameni decisivi în revenirea lui Dinamo în prima ligă, au pus umărul și la renașterea Rapidului, după perioada în care alb-vișiniii trecuseră prin „cenușa” falimentului. 

Chiar dacă despărțirea nu s-a produs nici pe departe în cei mai călduroși termeni, Andrei Nicolescu se mândrește că a pus bazele echipei care astăzi a devenit una dintre forțele Ligii 1.

„Ce au făcut e nociv!” » Andrei Nicolescu a criticat gestul acționarilor minoritari: „Vreți să faceți un bine? Faceți-l în liniște!”
DINAMO
„Ce au făcut e nociv!” » Andrei Nicolescu a criticat gestul acționarilor minoritari: „Vreți să faceți un bine? Faceți-l în liniște!”

Andrei Nicolescu: „Am contribuit la renașterea Rapidului”

„Nu există nici sentimente, nici resentimente. Eu mă bucur că o echipă de tradiție, precum Rapidul, reușește să fie cea mai în vogă echipă a campionatului, și prin modul în care își face marketingul, și prin modul în care se poziționează în competiție.

Mă bucur că am contribuit la renaștere. Eu am un rol acolo, cei care au fost în interior îl știu, restul nu mai contează. E important că acum suporterii se bucură de ceea ce înseamnă Rapid astăzi. 

Nu era nimeni pregătit să facă în acel moment pasul, era o asociație a suporterilor care avea o echipă la Liga 5. Încercau cumva să țină tradiția, dar într-o formă incipientă”, a afirmat Nicolescu, la „Digi Sport Matinal”. 

Dinamovistul care a pus umărul la renașterea Rapidului: „Am contribuit, am un rol acolo”
Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu (încercuiți), în perioada în care făceau parte din familia Rapidului / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Se apropie Rapid - Dinamo!

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat zilele trecute programul etapei #8 din Superliga României, cea care va găzdui derby-ul Rapid - Dinamo. 

Rapid și Dinamo vor fi față în față pentru prima oară de la revenirea „câinilor” în prima divizie.

Ziua aleasă de LPF pentru programarea derby-ului e una destul de neobișnuită pentru o confruntare între doi granzi bucureșteni. Partida va avea loc vineri, 1 septembrie, de la ora 21:30. Va fi, totodată, primul duel direct Rapid - Dinamo pe noul stadion al giuleștenilor.

Andrei Nicolescu nu mai are procese cu Rapid

În martie 2023, invitat la GSP Live, Nicolescu a fost întrebat și dacă mai are dispute legale cu Rapid, club la care a ocupat funcția de vicepreședinte.

„La momentul ăsta, nu mai am nicio dispută cu clubul Rapid. Am o înțelegere cu domnul Șucu legat de chestia asta. Este un om de mare calitate și mare onoare. Singurele mele litigii au fost cu Victor Angelescu, nu cu clubul Rapid. În rest, numai de bine”, a răspuns acesta.

VIDEO Costel Orac se teme că Dinamo nu a depășit riscul falimentului: „Lucrurile pot scăpa de sub control în orice moment”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

„Ce au făcut e nociv!” » Andrei Nicolescu a criticat gestul acționarilor minoritari: „Vreți să faceți un bine? Faceți-l în liniște!”

Gabi Moura spune că ar putea fi ultimul lui sezon: „Dinamo e cel mai mare club din România, ne putem bate chiar la titlu”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (13)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  26 August 2023, 23:21
Postat de mihai041 pe 26 August 2023, 13:57

Eram pe stadion să încurajăm echipa. Rapidul a avut întotdeauna suporteri pe stadion. Am fost 30000 pe Arena Națională, într-un meci considerat în deplasare, contra stelei, în liga a IV-a. Am fost tot timpul pe metereze, metre. Noi nu suntem suporteri de rezultat sau pentru cupe și flori. Suntem suporteri din dragoste pentru culori. PROSTULE?

Amice, la acel meci din liga a IV-a dintre Rapid și Steaua au fost peste 37.000 din care , cum spui, mai mult de 30.000 au fost rapidisti. Îmi amintesc, ca prietenul lui Gigi Valiza, Mitica Dragomir spunea cu răutate, înaintea acelui meci, ca nu vor fi mai mult de 5.000 de spectatori.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  26 August 2023, 23:14
Postat de boierasul pe 26 August 2023, 12:10

Unde erați mă rapidiștilor când echipa a intrat în faliment??? )) ați prins glas când echipa are patron care investește???))))

Amice, cel căruia i-ai răspuns, cred ca a făcut o gluma ușor forțată. Nicolescu are dreptate cand a spus ca a pus umărul la renașterea echipei Rapid când echipa juca in liga a-V-a (nu a IV-a ca CSA Steaua Bucuresti). Apoi, privind falimentul, Rapid nu a avut proptelele lui Dinamo care au pus "umărul " la ștergerea a peste 17 mil euro din datorii. Rapid a avut 2 mil datorii și 2 mil penalități, fiind în perioada insolvenței. Însă, cum am spus, nu a avut suportul lui Dinamo sau a altor echipe care au fost ținute de FRF și Liga din insolventa în insolventa. Rapid terminand pe locul 8 a fost retrogradata, pe când pt Dinamo ,ca să nu retrogradeze, s-a mărit liga de la 14 la 16 echipe. E o diferență, nu ? Dar și asa echipa Rapid a renăscut curat din liga a-V-a și cu ajutorul d-lui Nicolescu, chiar dacă meritul principal la care a ajuns echipa astăzi ii revine d-lui Angelescu care a știut sa managerieze clubul în ligiile inferioare și apoi , datorita seriozității, a reușit sa -l aducă alături pe dl Sucu. Nicolescu are dreptate când spune ca Rapid este cea mai în voga echipa din superliga și asta datorita d-lui Sucu.

creeperno534
creeperno534  •  26 August 2023, 22:39

Acum trebuie pusa Dinamo pe picioare

Vezi toate comentariile (13)
Comentează