FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - STEAUA 2-0

Angajat al FRF pe post de ultras stelist la Giurgiu: "Daţi-l afară pe idiotu' de Budescu!". Spectatorii au sărit să-l bată!

Articol de - Publicat vineri, 14 august 2015 00:00

Gabi Safta, fostul crainic al Stelei şi actual angajat al Federaţiei Române de Fotbal, a avut un comportament de ultras la meciul de la Giurgiu.

Steaua n-a avut oficial galerie la partida cu Astra, de miercuri seară, dar stadionul de la Dunăre a fost plin de suporterii campioanei. Printre ei şi Gabi Safta, în prezent angajat al FRF în departamentul de comunicare. El a stat la masa presei, şi nu la tribuna oficială, acolo unde au fost prezenți trimişii echipei naţionale, Anghel Iordănescu şi Ionuţ Badea.

În timpul partidei, Safta s-a ridicat de mai multe ori de pe scaun şi a comentat nervos alături de alţi prieteni deciziile lui Colţescu, iar în minutul 69, atunci cînd Budescu l-a lovit cu palma peste faţă pe Cojocaru, oficialul FRF a răbufnit: "Daţi-l afară pe idiotu' ăsta de Budescu!".

Doar că oficialul a fost auzit de suporterii Astrei care-şi cumpăraseră bilete în zona în care angajatul Federaţiei stătea. Aceştia au ripostat imediat. "De ce-l înjuri, mă, tu pe Budescu? Cine-ţi dă voie, mă, să-l înjuri?!", au sărit fanii.

Safta nu s-a liniştit şi i-a jignit pe cei de la tribuna a II-a şi a fost lovit cu o pungă de seminţe şi ameninţat cu bătaia la finalul meciului. Situaţia n-a degenerat pentru că au intervenit doi stewarzi, care au calmat spiritele.

Acuzat de rasism!

În octombrie 2012, Safta a fost amendat cu 1.000 de lei de către Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării după ce, la meciul Steaua - Rapid, disputat pe Arena Naţională, a scandat mesaje rasiste la staţia de amplificare a stadionului.

Acesta a dat tonul cîntecului galeriei "Am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani", versuri ce-au fost imediat preluate de toţi fanii din arenă. După acest incident, clubul Steaua a renunțat la serviciile lui Safta de a fi crainicul echipei la meciurile de pe teren proriu.

"Nu ştiu cum a ajuns Gabi Safta să lucreze la Federaţie! Mă pufneşte rîsul...  Nici nu ştiu cum a ajuns el la Steaua şi cum făcea el parte din colectivul nostru"
Laurenţiu Reghecampf, în martie 2014

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (66)
cainerrosu
cainerrosu  •  21 August 2015, 12:44

b Cei de la sport total fm spuneau despre gabi safta ca atunci cind era la acest post de radio , in timpul liber petrecut la radio statea pe forumuri si isi facea zeci sau sute de conturi, toate pro fcsb (defuncta steaua ) !

cainerrosu
cainerrosu  •  21 August 2015, 12:41

gabi safta la fcsb ! iese si mm-ul din puscarie si se reface gasca: mm, safta si ratzoi ! spre insolventa inainte mars !

andyandrei2015
andyandrei2015  •  15 August 2015, 04:16

gabi safta un mare stelist,restu comenteaza ca sa nu adorama,niste parliti mai jos !

Vezi toate comentariile (66)
Comentează