FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Antal e la ofertă! » Mijlocaşul Oţelului intră în ultimele şase luni de contract

Steaua îl vrea pe mijlocaşul dreapta al Oţelului, o vedetă ajunsă de vînzare
Steaua îl vrea pe mijlocaşul dreapta al Oţelului, o vedetă ajunsă de vînzare

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2011 08:43

”Poborsky al Galaţiului” are 22 de ani şi a făcut un sezon excelent în anul în care echipa lui a devenit campioană, dar mai are contract doar şase luni şi e în conflict cu conducerea.

Becali a plîns că l-a ratat pe Antal acum trei ani, cînd i-a fost propus, dar poate să-şi îndeplinească acum visul de a-l avea. Steaua a refuzat în 2008 să-l legitimeze pe Liviu, care evolua pe vremea aceea pentru Concordia Chiajna. Deşi fotbalistul a progresat mult faţă de nivelul la care era cotat, el a rămas accesibil pentru roş-albaştri din cauza neînţelegerilor pe care le are cu Marius Stan. Mai are contract cu Oţelul numai pînă în vara viitoare, deci de la 1 ianuarie are dreptul să negocieze şi să semneze un acord cu oricare club interesat de serviciile sale.

E petrecăreţ
Nici conducerea campioanei nu mai e încîntată de Antal. Extrema dreapta în vîrstă de 22 de ani a fost implicată în cîteva episoade în urma cărora s-a ales cu amenzi. A petrecut nopţi în oraş fără permisiune şi a fost scos din lot de Dorinel Munteanu, care suporta cu greu cuplul de petrecăreţi format de Antal şi Cojoc. Antrenorul l-a atenţionat de mai multe ori că nu-i va mai tolera indisciplina, dar a continuat să-l folosească datorită calităţilor jucătorului şi a randamentului decisiv pe care el l-a avut la Oţelul.

Are locul asigurat
Tehnicianul şi-a spus recent punctul de vedere în cazul lui Liviu, "ar fi bine să-i fie prelungit contractul", numai că preşedintele Stan se gîndeşte deja la despărţirea de fotbalistul-problemă şi încearcă doar să obţină nişte bani de pe urma lui cedîndu-l încă din iarna asta, în loc să-l scape gratis în vara viitoare. Pe lîngă Steaua, Antal a mai fost propus şi altor cluburi din România. Dar roş-albaştrii sînt concurenţii cei mai importanţi pentru semnătura lui fiindcă ei sînt complet descoperiţi pe poziţia pe care evoluează actualul gălăţean, aceea de mijlocaş dreapta. Ultima extremă adevărată pe care a avut-o Steaua în lot a fost Bănel Nicoliţă.

1 gol a dat Antal în acest sezon din Liga Campionilor, contra lui Basel (2-3). A mai înscris în Cupa României o dată, contra lui FCM Tîrgu Mureş (2-1), dar nu are nici o reuşită în campionat

12 reuşite are Antal în 66 de apariţii strînse în Liga 1, toate în tricoul Oţelului. A mai trecut în carieră pe la Chiajna şi pe la Tîrgu Mureş

1,1 milioane de euro reprezintă cota lui Antal pe transfermarkt.de. Steaua speră să profite de statutul lui, cu contractul în curs de terminare, şi să plătească doar un sfert din suma la care îl evaluează nemţii

S-au păcălit cu gălăţenii
Steaua a mai fost atrasă în ultimii ani şi de alţi fotbalişti ai Oţelului. Becali a plătit 1,5 milioane de euro pe Janos Szekely şi a mai dat 500.000 de euro pe Cosmin Vîtcă. Nici primul, mijlocaş dreapta ca şi Antal, nici portarul n-au confirmat însă aşteptările. Ambii au fost lăsaţi să plece gratis, deci clubul a pierdut peste două milioane de euro, incluzînd şi salariile lor.

A speriat-o pe Benfica!
Antal a lăsat o impresie bună în meciurile jucate de Oţelul în Champions League, în ciuda faptului că echipa lui n-a cîştigat nici un punct în grupa din care a făcut parte. Dar înaintea meciului cu Benfica, Antal a fost complimentat de antrenorul portughezilor, Jorge Jesus: "E un adversar periculos. L-am urmărit şi mi se pare că seamănă cu Karel Poborsky, şi fizic, şi ca stil". Cehul Poborsky a fost mijlocaşul dreapta al lui Manchester United şi apoi al lui Lazio şi al Benficăi, între finalul anilor '90 şi începutul anilor 2.000.

Doar improvizaţii
Steaua n-a regretat cînd a semnat actele transferului lui Nicoliţă la Saint Etienne, fiindcă Bănel devenise contestat, dar lipsa lui s-a cunoscut. Asta şi fiindcă în locul său n-a apărut un alt mijlocaş dreapta specializat, ci doar tentative forţate de antrenori. Mihai Costea, Cristi Tănase şi Prepeliţă au fost pe rînd testaţi în această poziţie, fără ca vreunul dintre ei să ofere un randament foarte bun.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
ntfo
ntfo  •  10 Decembrie 2011, 14:34
Postat de cristiano9ron pe 09 Decembrie 2011, 02:42

Da si Jiji Becali un premiu de Craciun (premiul :2 oi si jumatate de berbec) - Lista Candidatilor (pentru realizatorii care l'au lins in fund in 2011) 1. Samuila (Gsp) 2. Horia Ivanovic (gigi, pardon Digi) 3. D. Udrea (Gsp) 4. Redactia Sport.ro (nu le stiu numele, stiu ca sunt becalioti) 5. Viorel Grigoroiu 6. Andrei Vochin 7. Andrei Nourescu Votati cu 1,2,3,4,5,6 sau 7 !!!

Marius Chican... ala e stelist inrait

ntfo
ntfo  •  10 Decembrie 2011, 14:29

Antal.... fotbalist de nota 0,numa gesturi pe capul lui,cam ca toata echipa Otelului

mario1976
mario1976  •  09 Decembrie 2011, 21:55
Postat de sabben pe 09 Decembrie 2011, 17:31

Antal nu e de CFR. Alearga mult, dar cam atat. Nu mi-ar placea sa il avem in echipa.

NU MAI UNGURASI SUNT BUNI NU

Vezi toate comentariile (21)
Comentează