FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Paul Anton e beton! » Mijlocaşul dorit de Steaua are cifre mai bune ca Alex Bourceanu şi Mihai Pintilii în apărare

Paul Anton ar putea schimba tricoul din vară
Paul Anton ar putea schimba tricoul din vară

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 noiembrie 2013 14:37

Mijlocaşul cu care Steaua vrea să-l înlocuiască pe Alex Bourceanu se apără mai bine decît Alex şi decît Mihai Pintilii, dar e mai slab ca amîndoi în atac.

Steaua îşi reconstruieşte echipa cu "noul Alexa". Paul Anton, mijlocaşul de la Pandurii cu care roş-albaştrii speră să-l înlocuiască pe Alex Bourceanu, căpitanul aflat pe picior de plecare, se apără mai mult şi atacă mai puţin decît Alex şi decît Pintilii, colegul lui de linie.

Anton excelează doar la recuperări faţă de Alex Bourceanu şi de Mihai Pintilii. Raporturile InStat indică o medie de 7,7 recuperări pe meci ale fotbalistului de la Pandurii, mai bun la acest capitol decît oricare dintre închizătorii pe care îi foloseşte Laurenţiu Reghecampf. Dar e mai slab ca ei la toţi parametrii ofensivi care contează pentru un mijlocaş central: acţiuni reuşite, pase precise, pase decisive.

Anton deţine însă un avantaj important în concurenţa cu Bourceanu şi cu Pintilii: e mai tînăr cu şase ani decît primul şi cu şapte ani decît al doilea. Şi e mai puternic fizic decît amîndoi, mai înalt şi mai masiv. Cu talia lui, 1,85 metri, va fi mai înalt decît toţi titularii din echipa lui Reghecampf, exceptîndu-i pe fundaşii centrali Szukala şi Gardoş.

Cît au marcat în ultimele sezoane la echipele lor:
Paul Anton - Pandurii: 4 goluri/26 meciuri
Alex Bourceanu - Steaua: 3/73
Mihai Pintilii - Steaua: 5/37

1,2 milioane de euro e cota lui Anton pe transfermarkt.de, o sumă apropiată de cea pretinsă de Pandurii în schimbul jucătorului

700.000 de euro a costat Pintilii, luat de la Pandurii, în timp ce pentru Bourceanu s-au plătit 500.000 de euro către Timişoara

594793-comparatie.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"MM e un virus, un terchea-berchea"
Ilie Bărbulescu, fostul fundaş al Stelei, a lansat un atac dur la adresa lui MM Stoica în ziarul Ring: "Cine este acest terchea-berchea care vorbeşte despre cei care au cîştigat Cupa Campionilor şi Supercupa? A luat el vreun trofeu european şi eu nu ştiu? Nici măcar la degetul mic al lui Valentin Ceauşescu nu are cum să ajungă. El este un virus la Steaua, să îşi vadă de viaţa lui! Ce a realizat Steaua '86-'87 el nu va reuşi niciodată, este doar un trubadur pe acolo".

"Becali se temea de închisoare!"
Dumitru Tudor a dezvăluit la Radio GSP că Gigi Becali putea să intre în închisoare încă din 2005, după meciul cu Valencia din Cupa UEFA: "Înaintea celebrului meci cu Valencia, Gigi Becali era îngrijorat. Mi-a spus că îi e frică de închisoare, că Traian Băsescu vrea să-l închidă. Mi-a spus că de-aia se şi lăsase de fumat. Ei bine, pot spune sigur că victoria de atunci l-a salvat de închisoare. Aţi văzut că după meci chiar s-a apropiat de preşedintele României, alături de care a şi băut un şpriţ".

310 bilete într-o săptămînă
După ce Steaua a pierdut victoria în meciul cu Basel în ultimele secunde, suporterii campioanei nu se mai îngrămădesc să cumpere bilete pentru ultimul meci acasă din Champions League, cel cu Schalke, de pe 26 noiembrie. Pînă ieri, la ora 17:00, se vînduseră doar 11.300 de bilete, din cele 35.000 scoase la vînzare pe site-ul biletesteaua.ro. În ultima săptămînă, fanii au achiziţionat online doar 310 tichete! Acestea sînt disponibile pînă pe 20 noiembrie şi au preţuri cuprinse între 70 de lei la peluză şi 300 de lei la tribuna a II-a.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
glorie
glorie  •  13 Noiembrie 2013, 16:44

Asta-i un jucator interesant, seamana cu Gabi Matei, Filip sau chiar Neagu. Din mai multe puncte de vedere. Dar momentan nu si-a demonstrat valoarea pentru a juca la Steaua. Neagu a fost adus dar el de 2 ani nu mai joaca fotbal de calitate. Cu acest jucator, e un risc, poate explodeaza poate nu! Nistor sigur era mai util la Steaua decat ambii. Cu Bourceanu, Pintilii, Nistor si chiar si Filip aveai mijloc.

radianu
radianu  •  13 Noiembrie 2013, 15:16

jiji scoate bani si tine-l la echipa pe Bourceanu ca se duce naibii totul daca pleaca! Tanase poate sa se duca la arabi ca nu va fi o pierdere!

vladutz13
vladutz13  •  13 Noiembrie 2013, 13:15

Mda, nici pe aparare nu e mai bun, diferenta vine din faptul ca Steaua ataca mult mai mult decat Pandurii, normal ca au mai putin de lucru decat Anton. Interesant era sa-l comparati cu perechea lui, Breeveld, poate aveati socul ca era mai bun. Valoarea adevarata a lui Anton s-a vazut in meciurile europene, unde a fost probabil cel mai slab om de pe teren in mod constant.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează