FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL GALAŢI

Antrenorul Dorinel Munteanu, al doilea component al Generaţiei de Aur campion în România!

Generaţia de Aur +5   FOTO
Generaţia de Aur

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 16 mai 2011 14:42

Dorinel Munteanu este aproape de a se încorona antrenorul campioanei României, ediţia 2010-2011. La aproape 43 de ani, tehnicianul este unul dintre puţinii membri ai Generaţiei de Aur a fotbalului nostri care cunoaşte succesul şi ca antrenor, nu doar ca jucător. În Liga 1, numai Dan Petrescu a mai cîştigat titlul de campion ca antrenor, cu Unirea Urziceni în 2009, în rest, ceilalţi componenţi ai celei mai glorioase campanii ale noastre, World Cup 1994, au fost destul de departe de împliniri. Dorinel a creat la Galaţi o echipă după chipul şi asemănarea sa ca fotbalist: fără fiţe de star, dedicată muncii şi efortului pentru a atinge maximum de potenţial.

Doar Selymes mai ţine pasul
Oarecum asemănător cu ceea ce a făcut Dan Petrescu în urmă cu doi ani, drept dovadă că din "lotul America" au reuşit doar muncitorii. Restul, mai mult sau mai puţin. Hagi a cunoscut diverse dezamăgiri, ultima fiind la Galatasaray la începutul acestui an. Ilie Dumitrescu nu s-a adaptat la Steaua. La fel, Basarab Panduru. Viorel Moldovan încă mai caută o echipă care să se muleze pe concepţiile sale. Lupescu şi Răducioiu au renunţat devreme la banca suspinelor. Belodedici şi Gîlcă au preferat să o ia de jos în Spania, dar s-au lăsat şi ei. Tibor Selymes a avut un sezon apreciabil la Astra şi vine tare din urmă, fiind următorul nume pe care Liga 1 Bergenbier îl propune pentru celebritate. Pînă şi "Generalul" Anghel Iordănescu s-a lăsat de meserie şi s-a dedicat politicii.

Din nou antrenor în Champions League

În ceea ce-l priveşte pe Dorinel Munteanu, cel şcolit în Germania aşteaptă acum să participele în grupele Champions League. Fotbalistul cu cele mai multe selecţii la echipa naţională, 134 la număr, nu a jucat niciodată în această competiţie! Cu toate că a îmbrăcat tricourile unor formaţii titrate în carieră, atît în România, cît şi în Germania. Omul care a cucerit un titlu cu Dinamo şi unul cu Steaua va fi din nou la "masa bogaţilor", ca antrenor, după ce a stat pe banca roş-albaştilor în meciurile cu Bayern Munchen, Lyon şi Fiorentina. Iminentul titlu pe care-l va cîştiga cu Oţelul îi va creşte şi mai mult renumele.

Componenţii Generaţiei de Aur de la World Cup '94

1. Florin Prunea (42 de ani) - Este manager sportiv la Astra Ploieşti

2. Dan Petrescu (43 de ani) - După titlul cucerit cu Unirea Urziceni în 2009, a mers în Rusia, la Kuban Krasnodar, a promovat echipa în prima ligă, unde se bate acum cu marile puteri din Premier. League, fiind, momentan, pe poziţia a 3-a a clasamentului.
3. Daniel Prodan (39 de ani) - Este în staff-ul administrativ al FRF.
4. Miodrag Belodedici (47 de ani) - Este în staff-ul FRF, ocupîndu-se de juniori, după ce vreme de cîţiva ani a antrenat copiii Valenciei.
5. Ionuţ Lupescu (42 de ani) - Este Director General al FRF. În urmă cu 7 ani le-a antrenat o perioadă, fără succese, pe FCM Bacău şi pe FC Braşov.
6. Gică Popescu (43 de ani) - A candidat la şefia FRF, se dedică, momentan, afacerilor.

7. Dorinel Munteanu (43 de ani) - Le- antrenat pe CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui, U Cluj, Steaua şi Oţelul. Mai aşteaptă decizia TAS ca să ştie dacă e sută la sută campion.
8. Iulian Chiriţă (44 de ani) - A încercat o perioadă să antreneze la Tîrgovişte, nu se mai ştie mare lucru de o fostă glorie a Rapidului.
9. Florin Răducioiu (41 de ani) - A făcut de toate. A fost şi antrenor, într-o ligă inferioară din Franţa, a fost şi manager sportiv la Dinamo, a fost şi impresar. Momentan, caută ceva care să i se potrivească şi unde să fie acceptat aşa cum este.

10. Gheorghe Hagi (46 de ani) - Genial ca fotbalist, "Regele" n-a fost de succes ca antrenor. A ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2002 ca selecţioner al României. Apoi a fost la Bursaspor, la Galatasaray, unde a cîştigat Cupa Turciei în 2005, dar n-a luat campionatul, s-a întors în România la Timişoara şi la Steaua, fără rezultate remarcabile, pentru ca la începutul anului să revină la Galata. Fără noroc, fără rezultate, a fost demis în primăvară.
11. Ilie Dumitrescu (42 de ani) - A încercat la diverse echipe, fie din România, Cipru sau Grecia, dar nimic care să impresioneze. Ultima oară a fost la Steaua, unul dintre tehnicienii acestui sezon. Apreciat om de televiziune, în schimb.
12. Bogdan Stelea (43 de ani) - Unul dintre secunzii lui Răzvan Lucescu la echipa reprezentativă.

13. Tibor Selymes (41 de ani) - A avut un sezon remarcabil la Astra, după ce a obţinut rezultate apreciabile şi la Sportul, pe care a promovat-o în prima ligă.
14. Gheorghe Mihali (45 de ani) - A fost mai mult secund, ultima oară alături de Ion Marin la Al Ettifaq.
15. Basarab Panduru (40 de ani) - A încercat fie la Poli Timişoara, Vaslui, Farul, Progresul şi, ultima dată, Steaua. A avut ceva rezultate, dar mai degrabă s-a afirmat ca analist TV.
16. Jean Vlădoiu (42 de ani) - A fost secundul lui Mircea Rednic ani la rînd.
17. Viorel Moldovan (38 de ani) - În prezent analist TV, după ce le-a pregătit pe FC Vaslui, FC Braşov şi Sportul.
18. Constantin Gîlcă (39 de ani) - A antrenat-o pe Almeria B, a rămas în Spania.

19. Corneliu Papură (37 de ani) - Pregăteşte echipa de liga secundă ALRO Slatina.
20. Ovidiu Stîngă (38 de ani) - Are diverse afaceri. A antrenat România Under 18. Este şi oficial în cadrul FRF.
21. Marian Ivan (42 de ani) - Nu se mai cunosc prea multe despre fostul fotbalist al lui Dinamo şi al lui FC Braşov.
22. Ştefan Preda (41 de ani) - Este antrenor cu portarii la Ploieşti.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
blue_danube
blue_danube  •  16 Mai 2011, 23:43

atmosfera relaxata a tribune, management realist - scopul unei echipe fara bani cum e Otelul este sa nu retrogradeze, deci de ce sa faca presiune presedintele clubului pe antrenori, oricare ar fi ei Ticleanu, Grigoras, Dumitrescu, si Cartu a fost pe la Galati dar in cazul lui cred ca altii ii faceau echipa ca striga la unii jucatori ba impiedicatule cin te-o-nvatat fotbal..., Lactus, sau Dorinel Munteanu. Antrenorul e cel care da o viziune jocului, daca isi cunoaste oamenii stie sa impuna o paritura de joc in functie de lot. Dar trebuie lasati sa-si faca treaba. In Romania nu sunt apreciati si sprijiniti antrenorii in momentul de reorganizare a unei echipe. De ce sa schimbi antrenorul?

ovalentin
ovalentin  •  16 Mai 2011, 23:42
Postat de dorijn pe 16 Mai 2011, 14:48

Si iute asa cu astfel de campioane ne pierdem placerea de a mai indragi si a mai viziona acest sport ! O campioana RUSINOASA MOLDOVINEASCA cu tertipuri facute de vicele Stan "caruia nici gu*ra nu-i miroase", cu victorii la "masa verde", cu off-side-uri "cat ROATA CARULUI" si cu penalty-uri INVENTATE , nu ne face decat sa ne educam copii sa urasca acest sport !!! Cati oare si-au dorit rezultate de prestigiu cu URZICENIUL prin UCL in afara de cativa "futuristi" si..".interesati direct " gen Bucsaru ?!..Asa va fi si cu aceasta otelul moldo-lipovinesc ! Lumea se va uita "dezinteresat" la cum isi va juca sansa prin Europa aceasta echi

Galatzenii o sa se uite interesatzi pt ca este echipa noastra pe care o iubim restul putzin ne doare dak se uita sa nu.Multzumim Otzelul Galatzi pentru bucuria acestui sezon

blue_danube
blue_danube  •  16 Mai 2011, 23:22

Lacatus si Ilie Dumitrescu au antrenat la Galati. Au facut si ei treaba buna, lumea venea la stadion doar ca sa-i vada, imi amintesc o faza, nu mai tin minte la ce meci, cand a aparut Lacatus in teren din culoarul ce traverseaza tribuna stadionului Otelul, la un meci de duzina,inaintea meciului, tot stadionul scanda si aplauda numele antrenorului Lacatus, Lacatus... alta data la un meci Otelul - CFR Cluj la Galati, Dorinel Munteanu era jucator-antrenor, sau capitan la clujeni, au batut clujenii, si cand a intrat pe teren, si cand a fost schimbat sau cand s-a schimbat pe sine , l-am aplaudat, ca dealtfel tot stadionul,era in fata noastra jucatorul echipei nationale cu cele mai multe selectii

Vezi toate comentariile (19)
Comentează