FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Aproape gratis pe National Arena! Steaua coboară la jumătate preţul biletelor

Articol de - Publicat sambata, 02 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 02 iulie 2011 02:51

La partidele împotriva echipelor mici, gen Mioveni sau Chiajna, suporterii vor scoate din buzunar doar 5 lei pentru a intra pe cel mai luxos stadion din România.

Steaua va evolua pe National Arena începînd cu etapa a 3-a sau a 4-a din campionatul următor, depinde în care rundă va avea de disputat meci pe teren propriu. Tocmai pentru că plecarea din Ghencea pe noua arenă de lux a Bucureştiului e bătută în cuie, şefii roş-albaştrilor s-au gîndit deja şi la preţul tichetelor.

777.000 de euro chirie: Liga 1 şi Europa League

"Îi asigur pe toţi suporterii că la meciurile împotriva echipelor nou promovate sau cele considerate mai mici, precum Mioveni, Chiajna, Săgeata Năvodari sau Voinţa Sibiu, preţul unui bilet la peluze va fi foarte mic, de doar 5 lei", a anunţat managerul Mihai Stoica.

În campionatul precedent, la partidele cu FCM Tg. Mureş, Gloria Bistriţa sau Victoria Brăneşti, cel mai mic preţ a fost de 10 lei, la peluze.

Pe National Arena, chiria pentru un meci va fi de 35.000 de euro. Dacă Steaua s-ar califica în grupele Europa League, la fel ca anul trecut, atunci va avea de disputat pe teren propriu, în campionat şi în Europa, nu mai puţin de 21 de întîlniri. Ar rezulta un total de 777.000 de euro.

Record cu Real

Meciul pe care Steaua l-a disputat pe teren propriu şi care deţine recordul de încasări din bilete e cel împotriva lui Real Madrid, disputat în octombrie 2006 în grupele Champions League. S-a jucat cu casa închisă, iar din cele 25.000 de bilete s-au obţinut 1,5 milioane de euro. Dacă partida s-ar fi disputat pe National Arena, s-ar fi putut vinde 54.000 de tichete, pentru că cererea a fost enormă atunci, ceea ce ar fi adus peste 3,2 milioane de euro.

Ce înseamnă 5 lei în România de azi:
- un litru de benzină
- o sticlă de 2 litri de Coca-Cola
- o îngheţată
- o revistă can-can gen "Ciao"
- două cartele, cu cîte două călătorii, la metrou

"Dacă atunci cînd evoluam pe Ghencea am avut la un meci 15.000 de bilete vîndute şi doar 7.000 de oameni pe stadion fiindcă ploua, mă gîndesc că pe National Arena dacă vindem 15.000, vom avea 15.000 şi în tribune pentru că acestea sînt acoperite" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

"Nu cred că vor da năvală foarte multe echipe să joace toate meciurile pe National Arena. Să vedem cîte îşi vor permite, din punct de vedere financiar, să joace acolo? Steaua sigur are bani şi va evolua pe noul stadion, celelalte mă îndoiesc" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

"Există o mulţime de avantaje pentru că ne vom muta pe National Arena, stadion unde va veni şi o parte a publicului care nu venea şi pe Ghencea de teamă. E o arenă mult mai confortabilă pentru cei care doresc să vadă în siguranţă un meci alături de familie" (Narcis Răducan, director sportiv Steaua)

10.500 de locuri are stadionul din Ghencea în cele două peluze

18.000 de locuri are stadionul National Arena în cele două peluze

Azi revin în Austria

Steliştii continuă pregătirea pentru campionat tot în Austria, la Velden am Worthersee, aproape de graniţa cu Italia şi de cea cu Slovenia. Stagiul va dura pînă pe 15 iulie şi va cuprinde cinci meciuri amicale, cu adversare importante: Istanbulspor (4 iulie), FC Krasnodar (6 iulie), Hajduk Split (8 iulie), Bursaspor (10 iulie), Ajax (13 iulie).

"Levy a adus calitate"

Narcis Răducan a fost impresionat de felul în care a lucrat noul antrenor: "Pune mare accent pe posesie rapidă şi noi aveam nevoie de calitate în atac. Stilul lui de joc agresiv se potriveşte perfect pe ceea ce se doreşte la Steaua!". Roş-albaştrii s-au bucurat şi că n-au pierdut în primele două jocuri amicale, 1-0 cu Zestafoni şi 1-1 cu Dusseldorf: "E important pentru moralul jucătorilor şi pentru blazonul clubului".

"Nu s-a inventat echipa lui Bănel!"

Nicoliţă e demoralizat că n-a izbutit nici în vara asta să plece în străinătate, Becali rîde de el pe subiectul acesta: "Nu s-a inventat încă un club care să-l ia pe Bănel!". Mijlocaşul dreapta e de şase ani la Steaua, timp în care a fost campion, a jucat o semifinală de Cupa UEFA şi de trei ori în grupele Ligii, dar nimeni n-a vrut să plătească pentru el 700.000 de euro. "Eram sigur că nu se va transfera!", a comentat şi Mihai Stoica.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
bluev1bes
bluev1bes  •  02 Iulie 2011, 16:59

Mdea...ce sa faca Steaua pe National Arena eu nu stiu... parca vad ca vor fi maxim 10.000 de suporteri pe un stadion de 55.000 de locuri=))

tristar
tristar  •  02 Iulie 2011, 13:30

Va fi precum o coaroana fara purtator!

tristar
tristar  •  02 Iulie 2011, 13:26

Chestia asta cu mutatul pe National Arena va fi, in opinia mea, un fiasco pentru club. La inceput, din curiozitate pentru stadion, vor veni ceva mai multi spectatori la meciurile Stelei, dar cu timpul, acestia ii vor arata lui Gigi Becali cum e cu "dragostea" cea mare a suporterilor "adevarati". Chiria mai mare de pe stadionul cel nou va fi inca o afacere "profitabila" a lui Gigi. Dezradacinarea Stelei va insemna si sfarsitul ei. Becali cel luminos, vai Doamne, atat de vanitos, de stupid, uneori, va mai pune o data la temelia "daramarii" unui edificiu construit cu multa sudoare si onoare. Ce va fi Steaua lui Becali?!? Imi permit un pronostic! Va fi pre

Vezi toate comentariile (20)
Comentează