FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA 1948

Asamoah e „Kante de FCU”! Cum s-au descurcat achizițiile lui FCU Craiova 1948 în amicalul cu Hajduk

Articol de , - Publicat duminica, 27 iunie 2021 20:31 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 22:44

FCU Craiova a pierdut pe final primul meci cu Mutu pe bancă, 1-2 cu Hajduk Split. Vestea bună: Samuel Asamoah a fost impecabil. Vestea rea: multe găuri și probleme de lot

Adrian Mutu a început meciul cu Hajduk Split, primul pentru el pe banca oltenilor, cu 4 dintre cele 5 achiziții în teren. Singurul absent a fost ivorianul Mamadou Bagayoko, care a intrat pe parcurs. 

De departe, cel mai mult s-a remarcat Samuel Asamoah, micuțul mijlocaș central ce în sezonul trecut a evoluat la Sint-Truiden, în Belgia, poreclit deja de fanii Craiovei după vedeta lui Chelsea, N'Golo Kanté. 

Rămân semne de întrebare legate de Pedro Machado, care a avut o evoluție ezitantă. Juan Bauza și Dominik Kovacici, deși n-au strălucit, dau speranțe că atunci când vor fi OK din punct de vedere fizic, pot fi soluții bune pentru primul "11".

Subțirimea lotului îl sperie pe Mutu

Echipa olteană s-a apărat în majoritatea timpului în prima parte, au fost momente de panică, însă a scăpat fără gol în primele 45 de minute. Intrat în a doua repriză, Raicea a marcat cu un șut la colțul lung, însă FCU a cedat pe final, când echipa a părut stoarsă, Livaja și Ljubicici marcând pentru croați. 

"Sunt mulțumit de băieți. Cât timp au putut, s-au descurcat foarte bine. Faptul că avem un lot restrâns s-a văzut, cinci inși au jucat toate cele 90 de minute în primul amical. E un prim test, vedem unde suntem. Și de ce mai avem nevoie", a zis Adi Mutu la finalul partidei.

"Briliantul" s-a arătat mulțumit de Samuel Asamoah, însă așteaptă întăriri, jucători care să dubleze posturile și să nu-l mai oblige să facă improvizații ca Robert Răducanu, atacant sau extremă stânga de obicei, fundaș stânga contra croaților, sau Zanfir, fundaș central la bază, inter în primul amical. 

"Pentru mine e un meci câștigat, deși scorul nu arată asta. Sunt foarte mulțumit cum am arătat la câte soluții am avut. Sami (n.r. Asamoah) a jucat foarte bine, și Kovacici mi-a plăcut. Gândiți-vă că acești jucători au doar câteva zile cu noi. Pentru momentul în care suntem, e în regulă".

"Întrebați conducerea despre transferuri"

Adrian Mutu le-a "aruncat mănușa" șefilor clubului în speranța că lotul va fi completat curând. Din spusele tehnicianului celor de la FCU Craiova, în zilele următoare sunt șanse mari să mai apară 2 sau 3 jucători noi. 

"Și pe buzele mele sunt întrebări legate de jucători. Avem nevoie de întăriri. Întrebați conducerea. E clar că avem nevoie de un lot bun, avem nevoie de soluții mereu. Mai vin 2-3 jucători, sunt cei pe care eu i-am vrut, i-am văzut", a încheiat Mutu.

FCU Craiova 1948 - Hajduk Split 1-2 » Adrian Mutu a pierdut primul meci pe banca oltenilor
FCU Craiova - Hajduk 1-2
FCU Craiova 1948 - Hajduk Split 1-2 » Adrian Mutu a pierdut primul meci pe banca oltenilor

CUM S-AU DESCURCAT NOILE ACHIZIȚII:

Samuel Asamoah (BUN)

- a evoluat ca număr 6, în spatele interilor Dragoș Albu și Vlad Pop

- activ, mereu căutat de colegi, a fost practic omul numărul unu în construcția oltenilor

- deși e destul de scund, nu se ferește de dueluri, intră în contre și are o tehnică bună

Dominik Kovacici (OK)

- masiv, fundaș puternic, o primă repriză foarte bună, cu ceva scăpări în a doua repriză, când a și cedat din punct de vedere fizic

- a trecut pe sub minge la golul lui Livaja, dar și Robert Răducanu, fundaș stânga de conjunctură, a scăpat omul din marcaj. Apoi la reușita lui Ljubicici, marcaj larg, pe piept, lasă adversarul să tragă din întoarcere la colțul lung

- vorbește mult, își asumă rolul de lider în apărare

- apare de fiecare dată în careu la fazele fixe, având un fizic impresionant

Pedro Machado (SLAB)

- ezitant în multe momente, o viteză în minus față de toți ceilalți

- și-a pierdut de două ori omul din marcaj, o dată lăsându-l pe Jakolis într-o poziție foarte bună

- a fost schimbat după 45 de minute de Mutu cu Lorenzo Paramatti

Juan Bauza (OK)

- implicat, tehnic, însă cu puține realizări în primul joc

- și el pare că nu e pus la punct din punct de vedere fizic

Mamadou Bagayoko (OK)

- a intrat din primul minut al reprizei secunde

- rapid, jucător cu experiență, a început bine, însă după intrarea lui Livaja a avut mari probleme cu decarul croaților

- apare și în ofensivă, intră în combinații, jucător ce găsește repede soluții și are calitatea necesară de a jucat din una sau două atingeri

Armin Gremsl (OK)

- a fost ultimul intrat în seria portarilor rotiți, câte 30 de minute fiecare

- a avut cea mai importantă paradă, reflex uimitor la o ocazie a croaților, respingând un șut din apropiere, de la prima bară

- ezitant la goluri: n-a ieșit pe centrare la reușita lui Livaja, cu ceva mai multe scuze la golul 2, fiind mascat de Kovacici

Mititelu Jr., reacție după eșecul suferit de Adrian Mutu la debut: „Am discutat și cu tata, i-am spus cum s-a mișcat echipa”

Noi transferuri la FCU Craiova » Anunțul conducerii: „Va fi abundență!”

VIDEO EXCLUSIV Mutu s-a destăinuit Gazetei: „N-am vrut să fiu antrenor! Am avut un declic în carieră”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
jony_10
jony_10  •  29 Iunie 2021, 14:16

Kante de booveni :))) jesepe noul site oficial fcu..

1947forumer
1947forumer  •  28 Iunie 2021, 16:56

Pare ok, succes!

george.br
george.br  •  28 Iunie 2021, 09:42
Postat de observator_ipohondru pe 28 Iunie 2021, 07:33

Intr-adevar, Asamoah pare o achizitie buna. Se baga in joc, nu se fereste, am vazut prin clipuri ca are si sut bunicel. Depinde de Mutu sa organizeze echipa in jurul lui, daca nu e acceptat, se va pierde incet-incet. Ar mai trebui unul la mijloc, la fel de mobil, ceilalti sunt cam lenti. Ivorianul ala adus ca fundas dreapta, e gaura neagra, nu stiu ce or fi vazut la el. Machado nu justifica, Ispas era parfum, pacat ca nu s-au inteles cu el.

Si Ispas avea "momentele" lui... Imi placeau atitudinea si alura lui dar le comitea si el surprinzator, "erori nefortate", cum se spune in tenis... Probabil nu intamplator nu-si gaseste loc in L1.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează