FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA-STEAUA, ASTĂZI, 20:30 DIGISPORT, LIVETEXT GSP.RO

Asistenţi cu dedicaţie? » În Bănie sînt delegaţi doi arbitri cu antecedente anti-Steaua

Micloş Naghy şi Sebastian Gheorghe
Micloş Naghy şi Sebastian Gheorghe

Articol de - Publicat duminica, 27 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 februarie 2011 16:26

Sebastian Gheorghe şi Micloş Nagy au dezavantajat în mod clar trupa din Ghencea la două meciuri-cheie în ultimul sezon al lui MM petrecut la Steaua în precedentul mandat.


Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat ieri oficial brigada de arbitri care va oficia derby-ul etapei a 19-a, Universitatea Craiova - Steaua, programat diseară, de la 20:30, în direct pe DigiSport şi liveTEXT pe GSP.ro. "Am delegat la acest meci fix aceeaşi brigadă de la meciul de Europa League, Spartak Moscova - Basel, cu Balaj central şi apoi cu primii doi asistenţi din lot, Micloş Nagy şi Sebastian Gheorghe" a fost explicaţia şefului CCA, Vasile Avram.

În privinţa celor doi tuşieri însă, una dintre dintre echipe care se vor afla mîine pe teren nu are amintiri prea plăcute, dimpotrivă. Steaua poate acuza faptul că la linii va avea asistenţi care au dezavantajat-o în două meciuri care au declanşat mari scandaluri în sezonul 2006-2007, cînd Steaua a pierdut titlul în faţa lui Dinamo.

Nagy, Thereau şi derby-ul pierdut cu Dinamo
În toamna lui 2006, chiar la derby-ul cu Dinamo, din Ştefan cel Mare, Steaua pierdea cu 1-0 evoluînd încă din prima repriză cu un om mai puţin după ce asistentul Nagy a decis să-i semnalizeze centralului să-l elimine pe francezul Thereau pentru o fază petrecută la peste 30 e metri depărtare de el. Pe nici o reluare TV nu s-a văzut absolut nimic, Nagy fiind la acea vreme oprit de la delegări. Gigi Becali l-a acuzat violent pe Nagy, l-a numit "ungur nenorocit, care face jocurile CFR-ului".

Sebastian Gheorghe a "ucis" Steaua acum fix 4 ani
Pe 25 februarie 2007, chiar la startul returului acelui sezon, Steaua disputa un meci cu UTA, care, chiar dacă era considerat acasă, a fost susţinut la Oradea. S-a terminat 0-0 pentru că Sebastian Gheorghe a anulat un gol perfect valabil al Stelei înscris în finalul meciului de Victoraş Iacob. Steaua a luat foc atunci, l-a acuzat violent pe asistent, care a fost suspendat nu mai puţin de 8 meciuri.


Gheorghe senior, o altă ţintă a Stelei
Cei din Ghencea au avut în ultimii ani mai multe contre şi cu un personaj extrem de influent în structura actuală a CCA, Constantin Gheorghe, fostul arbitru din Suceava. Aceste este chiar tatăl asistentului Sebastian Gheorghe şi cel ce în primăvara lui 2006 a fost ţinta lui Gigi Becali, care l-a desfiinţat. Motivul? A fost observator la meciul Gloria Bistriţa - Steaua 1-0, cînd centralul Ionică Serea a avut o manieră pro-gazde, iar observator a fost chiar Constantin Gheorghe. "E din Partidul Conservator, la fel ca şi George Copos, noi ne luptăm cu Rapid la titlu, deci ordinul a fost clar de la el ca să fim măcelăriţi", a spus atunci Gigi Becali.

MM l-a ironizat în toamnă
Pînă să se întoarcă manager în Ghencea, Mihai Stoica a trimis săgeţi împortiva celui care diseară va oficia ca asistent numărul 1 la meciul din Bănie. A făcut-o într-un editorial publicat de Gazeta Sporturilor în 15 octombrie 2010, înaintea derby-ului Dinamo - Steaua, la care unul dintre tuşieri a fost chiar asistentul clujean. "M-aş teme de Micloş Nagy. Are faza prea lungă. E valabil pentru ambele echipe", a scris atunci MM, făcînd trimitere chiar la faza eliminării lui Thereau.

În tur, la Steaua-Universitatea Craiova 2-1, arbitrajul a fost pro-Steaua
La întîlnirea din a doua etapă a turului actualei ediţii de campionat, arbitrajul a avut un rol determinant. La scorul de 1-0 pentru Craiova, Universitatea a marcat prin Gargorov, însă reuşita a fost anulată complet eronat de asistentul Ioan Onicaş, care a inventat un ofsaid. A fost suspendat nu mai puţin de 8 etape.

Balaj s-a călit la Moscova la minus 15 grade
"Centralul" partidei din Bănie nu va acuza frigul de diseară. "Am arbitrat joia trecută meciul Spartak Moscova - FC Basel şi a fost o vreme teribilă. Erau minus 15 grade, ce îngrozitor. M-am călit pentru ce va fi şi duminică seara la Craiova, dar cred că vremea o să mi se pară de mînecă scurtă", a spus ieri Balaj.

3-5 este raportul deciziilor de arbitraj pro şi contra Stelei în prima parte a campionatului
5-12 este raportul deciziilor de arbitraj pro şi contra Universităţii în tur, Craiova fiind cea mai dezavantajată echipă din Liga 1

Citește și:

Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Tenis
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (20)
catalinbaca
catalinbaca  •  28 Februarie 2011, 09:54
Postat de ass12 pe 27 Februarie 2011, 16:36

STEAUA este tot timpul dezavantajata de arbitri

asemeni lui alice din tara minunilor tu traiesti intr-o lume imaginara, ce n-are legatura cu realitatea. cred ca ai vrut sa spui ca arbitrii in obraznicia lor nu dau gol atunci cand steaua are nevoie, in rest fac tot posibilul sa va ajute cand va chinuiti meci de meci.

forza
forza  •  27 Februarie 2011, 20:16

Pai ce sa spuneti si voi , ca daca o furati trebuie sa fiti acoperiti ca sa nu va dea jiji sa o ss uu gg ee tt ii , Decat sa cautati scuze ........................

vrils
vrils  •  27 Februarie 2011, 20:12

stelistii angajati la GSP vad probleme cu arbitrii numai cand ele apar impotriva stelei...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează