FOTBAL  »  Superliga  »  MITĂ ÎN ELICOPTER

Dosarul "Mită în elicopter"! Judecătorii au amînat decizia pentru luna februarie

Articol de - Publicat luni, 19 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 19 ianuarie 2015 11:39

Dosarul "Mită în elicopter" a avut un nou termen astăzi, după ce în decembrie 2014 judecătorii au decis să amîne verdictul.

UPDATE 11:20: Judecătorii au amînat decizia pentru luna februarie, cînd va fi al 51-lea termen din acest dosar

La termenul din această dimineaţă au fost prezenţi cei trei inculpaţi rămaşi în viaţă: Vasile Avram, Adrian Penciu şi Vasile Chiorean. Ceilalţi doi, Sorin Ţerbea şi Nicolae Iacobescu, au decedat în iulie 2013. Cu două luni înainte, toţi fuseseră achitaţi de Curtea de Apel, însă procurorii au atacat decizia cu recurs la ÎCCJ.

Judecătorii i-au întrebat pe cei trei dacă, în eventualitatea unei condamnări, sînt de acord să presteze muncă în folosul comunităţii, respectiva chestionare fiind una dintre prevederile noului Cod Penal. Nedumerit iniţial, Vasile Avram a răspuns afirmativ.

Potrivit procurorilor, în mai 2011, în timp ce era supervizor la întîlnirea FCM Tg. Mureş - U Cluj, Avram ar fi primit de la Ţerbea suma de 19.000 de euro pentru delegarea unor arbitri agreaţi de gruparea ardeleană la meciurile din sezonul 2010-2011. În acele partide FCM Tg. Mureş a obţinut 15 puncte din totalul de 45.

Anchetatorii motivează: "Nu credem că e întîmplător că din etapa a 25-a a campionatului 2010-2011, FCM Tîrgu Mureş a fost arbitrată în 10 etape (ultimele) de cinci arbitri: Andrei Chivulete, de trei ori, Marius Avram şi Dragoş Istrate, de cîte două ori, Sebastian Colţescu şi Alexandru Deaconu".

De asemenea, Avram ar fi beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti - Tg. Mureş şi retur, aparatul de zbor fiind pus la dispoziţie de Ţerbea. Costul transportului era de 3.000 de euro.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
manty_one
manty_one  •  19 Ianuarie 2015, 13:05
Postat de manty_one pe 19 Ianuarie 2015, 13:04

dar de mita sampania Moet Chardon..nimic?..probabil se considera ca oricum Borcea e la mititica si nu mai e nevoie...oricum c@tei o vor beli dupa bl@tul cu Lazio!!

oricum,c@teii o vor beli dupa bl@tul cu Lazio!!

manty_one
manty_one  •  19 Ianuarie 2015, 13:04

dar de mita sampania Moet Chardon..nimic?..probabil se considera ca oricum Borcea e la mititica si nu mai e nevoie...oricum c@tei o vor beli dupa bl@tul cu Lazio!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează