FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Situație demnă de Dosarele X: caz care șochează nu doar întreaga Ligă 1, ci și lumea medicală

Constantin Dima a fost un om de bază al Astrei în sezonul recent încheiat, în care a jucat 25 de meciuri, de 23 de ori fiind titular
Constantin Dima a fost un om de bază al Astrei în sezonul recent încheiat, în care a jucat 25 de meciuri, de 23 de ori fiind titular

Articol de , , - Publicat duminica, 16 august 2020 17:57 / Actualizat marti, 18 august 2020 10:37

Constantin Dima, stoperul de 21 de ani al lui Astra Giurgiu, a avut următoarele rezultate la testările COVID-19 efectuate în ultimele 3 săptămâni: negativ, pozitiv, neconcludent, negativ, pozitiv.

Campionatul se va relua în această săptămână, după mai bine de două săptămâni de pauză. Cluburile au făcut însă pauză doar de la meciurile oficiale, nu și de la testările pentru COVID-19, iar situațiile extrem de surprinzătoare care au apărut pe parcursul lunii iulie au continuat cu un caz care șochează nu doar întreaga Ligă 1, ci și lumea medicală. Este cel al unui tânăr fotbalist de la Astra Giurgiu. Numele lui: Constantin Dima.

Declarat vindecat de coronavirus

Acesta a fost supus mai multor teste pentru depistarea virusului SARS CoV-2, iar probele care i s-au prelevat de fiecare dată din gât și din nas au oferit o alternanță a rezultatelor absolut de neînțeles. Mai întâi, el a ieșit pozitiv la final de iulie, atunci când Astra a mai avut și alți fotbaliști pozitivi, primul fiind Crepulja, motiv pentru care nici nu a mai putut disputa jocurile cu Universitatea Craiova și FCSB. 

Apoi, Dima a ieșit negativ la următorul test. Mai avea nevoie de încă unul negativ pentru a fi declarat vindecat. A 3-a testare a fost neconcludentă, astfel că a făcut din nou, iar rezultatul l-a liniștit: negativ!

Dima, din nou pozitiv

Totul a fost în regulă pentru Dima până la momentul ultimei testări de grup, pe care Astra a realizat-o tocmai în vederea startului noului campionat. De această dat, surpriză neplăcută pentru stoperul care luna trecută a împlinit 21 de ani: rezultatul i-a ieșit pozitiv! Cazul său a avut darul de a-i șoca nu doar pe cei din staff-ul tehnic, ci și pe medicii Astrei.

Jucătorul s-a speriat, doctorii s-au minunat

Surse din interiorul clubului de la Giurgiu au dezvăluit că Dima s-a speriat foarte tare în momentul în care a fost anunțat că e pozitiv, mai ales că lui i se transmisese că e aproape exclus să se infecteze din nou, din moment ce fusese declarat vindecat și, teoretic, corpul începuse să dezvolte anticorpi. 

Dima a fost iarăși izolat și se speră ca următorul test pe care îl va efectua să iasă negativ, însă chiar și așa nu va fi suficient ca el să fie lăsat să se antreneze și să joace. Va avea nevoie de două teste, în decurs de 72 de ore, ambele negative, pentru a fi declarat vindecat. A doua oară! Și ar lega, în 3 săptămâni și jumătate nu mai puțin de 7 teste!

31 iuliea fost data la care Constantin Dima a avut rezultat pozitiv prima dată

5 jucătoride la Astra au fost pozitivi în urmă cu peste două săptămâni: Crepulja, Lazar, David Bruno, Dima și Costel Avram

Paradox: Cabral, în 24 de ore: pozitiv, negativ, negativ

Un alt caz ciudat s-a petrecut cu Cabral, de la Poli Iași. Fundașul dreapta a fost depistat pozitiv la ultima testare realizată înainte de finalul campionatului. Echipa era deja cazată la București, unde urma să dispute meciul cu Academica Clinceni, în ziua în care Cabral avea rezultat pozitiv, șefii lui Poli Iași au cerut retestarea lui în regim de urgență, iar ambele teste care i s-au făcut au ieșit negativ. 

El a fost titularizat de Rednic în meciul care s-a disputat cu o întârziere de o zi. Cu o săptămână înainte de aceste evenimente, Cabral a acuzat o stare de rău, antrenamentul Iașiului a fost anulat, iar el a fost testat, însă a ieșit negativ.

Teste cu discount mare pentru Liga 1

Din informațiile GSP, Liga Profesionistă a anunțat cluburile că a găsit o clinică importantă, cu care ar putea deschide un parteneriat și echipele ar putea beneficia de reduceri substanțiale la testele pe care le vor efectua. 

E vorba despre Synevo, rețea care ar fi înaintat LPF-ului o propunere prin care dacă toate cele 16 formații din Liga 1 s-ar testa exclusiv în unitățile ei, atunci ar fi dispusă să facă un discount însemnat, iar prețul unui test să fie chiar și de numai 100 de lei. Aproape o treime din cât au plătit, de regulă, cluburile până acum.

Compania Synevo a făcut precizări după apariția materialului pe GSP.RO

900 de testea făcut campioana CFR în perioada 15 mai - 15 august, iar costul total se apropie de 50.000 de euro

50%dintre cele 16 echipe care vor evolua în Liga 1 au avut cel puțin un caz de coronavirus: Dinamo, CFR, Craiova, Astra, Botoșani, FC Argeș, UTA și FCSB

Propunere: „Echipele să nu stea în cantonament”

Unul dintre medicii din Liga 1 a comentat pentru GSP intenția unor cluburi de a sta permanent în cantonament închis, în speranța că în acest mod vor reuși să țină în frâu răspândirea virusului: „Nu e deloc o soluție fiindcă în acest caz, dacă apare un singur pozitiv, automat toți ceilalți sunt contacți direcți și trebuie carantinați cu toții. Nici nu mai zic că sunt șanse mari să fi luat și ei din moment ce stau în același loc, la aceași masă, zi de zi. 

O variantă ar fi ca jucătorii să fie lăsați acasă, să nu se stea deloc în cantonament, să vină doar la antrenament, apoi să plece. În acest fel am putea să punem în aplicare și noi protocolul care există afară, adică dacă apar două, trei, cinci cazuri, acestea sunt date deoparte, izolate. Ceilalți însă merg mai departe și nu e afectată nici echipa, nici competiția”.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din Liga 1:

CRAIOVA. Cristiano Bergodi nu mai ajunge în cantonamentul Craiovei! Ratează meciul cu Sepsi?! + cine arbitrează meciul din Europa League

Hermannstadt, impresionantă pe piața transferurilor! Sibienii au adus un fotbalist de mare viitor și un fost campion al Ligii 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (77)
ang3ldev1ls
ang3ldev1ls  •  17 August 2020, 00:57
Postat de gazistu pe 17 August 2020, 00:09

nu exista asa ceva; nu exista CORONAVIRUS.punct

Da ma prostule, milioane de oameni din lumea intreaga ce zac prin spitale, s-au imbolnavit de smecherita acuta, iar cei 800 de mii de decedati, au facut-o doar ca sa-ti faca tie in ciuda. Concluzie: nu exista creierii tai, si punct!

gazistu
gazistu  •  17 August 2020, 00:09

nu exista asa ceva; nu exista CORONAVIRUS.punct

gicab
gicab  •  16 August 2020, 20:52
Postat de Daniel Irimescu pe 16 August 2020, 20:37

EU aici lucrez cu g 5. Nu mai pot controla nimic Cind eram bucurestean mic nu pierdeam un episod din ^ tunelul tompului " Deja am intrat in matrix ca eram curios . M am speriat si o am cerut lui doamne doamne sa ma zvirle inapoi

Ești dotat...

Vezi toate comentariile (77)
Comentează