FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Atenție, FCSB: Ondrasek e Buziuc de Cehia! Cifre mediocre pentru cehul cumpărat de Becali

Singurul trofeu din cariera lui Ondrasek e titlul de golgeter în Norvegia, câștigat în 2012, când a evoluat pentru Tromso și a înscris 14 goluri. Sursă foto: Instagram
Singurul trofeu din cariera lui Ondrasek e titlul de golgeter în Norvegia, câștigat în 2012, când a evoluat pentru Tromso și a înscris 14 goluri. Sursă foto: Instagram

Articol de , , - Publicat luni, 28 iunie 2021 08:34 / Actualizat luni, 28 iunie 2021 09:06

Zdenek Ondrasek, atacantul adus de la Viktoria Plzen, are un Index InStat, în sezonul trecut, sub cel al lui Buziuc, vârful pe care FCSB l-a luat în vara lui 2020 de la Clinceni, iar restul cifrelor celor doi în ultimul an sunt cam aceleași. 

FCSB a realizat a 4-a achiziție a verii, după venirile lui Cordea, Alexandru Crețu și Stipe Vucur. E vorba despre Zdenek Ondrasek, un atacant ceh, care în sezonul precedent a evoluat la Viktoria Plzen. El ajunge în curtea vicecampioanei Ligii 1 din postura de fotbalist liber de contract și va fi o soluție pentru postul de număr 9. 

Cifrele lui și modul în care a arătat în 2020-2021, chiar dacă a jucat într-un campionat bun din Europa, sunt la nivelul unui fotbalist care a dezamăgit la FCSB: Alex Buziuc, pe care Becali îl adusese în august 2020 de la Concordia Chiajna! 

O comparație a datelor InStat pentru sezonul precedent are o concluzie care nu dă speranțe roș-albaștrilor. Indicele InStat, media tuturor parametrilor importanți și relevanți pentru un jucător, mai ales pentru unul din ofensivă, e mai mare în dreptul lui Buziuc, 181, față de 179 al cehului.

Comparație Ondrasek - Buziuc

Buziuc practic n-a existat la FCSB. Nici n-a jucat foarte mult și a înscris și foarte puțin.

Chiar dacă Ondrasek a jucat mult mai mult, cu peste 800 de minute în plus, și a și marcat mai multe goluri, randamentul în teren nu a diferit cu mult față de cel al fostului atacant de la Clinceni, Mediaș și Vaslui. 

Singura diferență majoră, în modul de exprimare pe teren, în favoarea cehului e în dreptul procentajului de dueluri aeriene câștigate. Ondrasek are 41%, în vreme ce Buziuc sub 35%! Între cei doi e o diferență de talie, în favoarea cehului, de 7 centimetri.

Atenție, FCSB: Ondrasek e Buziuc de Cehia! Cifre mediocre pentru cehul cumpărat de Becali

Înainte de a evolua la Viktoria Plzen, Ondrasek a fost vreme de 8 ani un adevărat globe-trotter. A fost 4 sezoane la Tromso, o echipă din Norvegia, care joacă aproape de Polul Nord, după care s-a mutat în Polonia, la Wisla Krakow, iar în perioada februarie 2019 - august 2020 a evoluar în Major League Soccer, la FC Dallas!

5,11a fost media GSP a notelor încasate de Buziuc în sezonul trecut, sub el a fost un singur jucător din lotul cu care FCSB a terminat sezonul, Răzvan Oaidă

Becali i-a făcut deja primirea: „Să nu se lovească mingea de el ca de perete”

 Ondrasek a ajuns la București sâmbătă seara, iar duminică dimineață, înainte ca el să semneze contractul, a avut deja de suportat o primă declarație ironică din partea lui Gigi Becali.

 "Atacantul a venit. Noi n-avem bani să dăm 20 de milioane de euro pe un vârf. L-am luat pe ăsta, omul are experiență. Nu este nici Mbappe, nici Messi și nici Neymar, dar cât de cât a jucat, a dat goluri. Noi avem nevoie de un atacant puternic, de care să nu se lovească mingea ca de perete, cum s-a întâmplat în anumite cazuri", a declarat Becali la Pro X.

Ondrasek va fi cel mai bătrân din lot 

Atacantul ceh are 32 de ani și jumătate și în acest moment e veteranul de vârstă al lotului condus de Dinu Todoran și Mihai Pintilii. 

Ondrasek e născut în decembrie 1988. Cei mai apropiați de el sunt Valentin Crețu, care are ca dată de naștere 2 ianuarie 1989 și portarul Straton, octombrie 1989. Când Ondrasek debuta în prima ligă din Cehia, în primăvara lui 2007, în tricoul lui Ceske Budejovice, Octavian Popescu avea 4 ani, Moruțan împlinea 8, iar Florin Tănase avea 12 ani și era la grupele de copii de la LPS Pitești.

Cum a pierdut Ondrasek lotul Cehiei pentru Euro

Ondrasek a bifat 7 selecții în naționala de seniori a Cehiei, ultima în noiembrie 2020. Atunci a fost titular la succesul de acasă cu Slovacia, 2-0, când a și marcat

A fost coleg în acel joc cu mulți dintre cei care acum au fost la CE, printre care Masopust, Soucek, Coufal, Vaclik. Era bine plasat pentru a prinde lotul la acest turneu final, însă din februarie a pierdut postul de titular la Plzen. A avut nu mai puțin de 15 jocuri în care a fost folosit doar intrând de pe bancă, iar selecționerul Jaroslav Silhavy nu l-a luat la Euro. 

Din campionatul ceh, au prins lotul final doi jucători, care nu sunt de la campioana Slavia Praga: Klozek (Sparta Praga) și Pesek (Slovan Liberec)

Toate posturile sunt dublate sau chiar triplate cu soluții

Săptămâna trecută, GSP a publicat un articol intitulat "Încă un atacant și lotul e complet", cu privire la modul în care arată lotul FCSB-ului pentru sezonul următor. Singurul care nu avea o concurență solidă era Florin Tănase, din postura de număr 9. Acum, după venirea lui Ondrasek, roș-albaștrii sunt practic acoperiți peste tot. Cu multe variante.

În ultimii 6 ani, doar unul din 8 atacanți străini a confirmat: Harlem Gnohere

Ondrasek e al 9-lea vârf din străinătate pe care Gigi Becali îl aduce începând din vara lui 2015, de când echipa a început să lege o serie foarte lungă de sezoane fără titlu câștigat. Marja de reușită pentru cei de dinaintea cehului adus de la Plzen e una dezastruoasă. 

Unul singur a confirmat, Gnohere, care a marcat peste 50 de goluri în 3 ani și jumătate. Restul au fost eșecuri.

Ce atacanți străini a adus FCSB în ultimii ani

Ante Vukusic

  • - un croat luat la 29 de ani, care fusese golgeterul campionatului din Slovenia, evoluase la Olimpija Ljubljana 
  • - a jucat doar 6 meciuri la FCSB, în total 157 de minute 
  • - n-a marcat nici un gol

Goran Karanovic

  • - un elvețian adus pentru un singur meci, în toamna trecută, când FCSB a fost lovită de coronavirus, înaintea meciului cu Slovan Liberec 
  • - în acel meci a evolut doar 9 minute, după care a fost schimbat fiindcă s-a accidentat

Lukasz Gikiewicz

  • - un polonez luat când avea 31 de ani și care evoluase, înainte să vină la FCSB, în Arabia Saudită, Emirate și Thailanda 
  • - a jucat doar 4 meciuri la FCSB, a bifat 206 minute 
  • - nu a marcat nici un gol

Juvel Tsoumou

  • - un congolez luat când avea 28 de ani, în 2019, și care evoluase, înainte să vină la FCSB, la Hermannstadt și în Cipru 
  • - a jucat doar 3 meciuri la FCSB, adunând 145 minute 
  • - a marcat un gol

Harlem Gnohere

  • - un francez adus în februarie 2017, când avea 29 de ani 
  • - evoluase pentru Dinamo - a rezistat mult la FCSB, 3 ani și jumătate, perioadă în care, exclusiv în Liga 1, a bifat 92 de meciuri și 41 de goluri 
  • - în toate competițiile, pentru FCSB, a înscris 52 de goluri 
  • - a câștigat, ca fotbalist al roș-albaștrilor, de două ori titlul de cel mai bun stranier din Liga 1, în Ancheta Gazetei Sporturilor

Bojan Golubovic

  • - un bosniac adus în vara lui 2016, când avea 33 de ani 
  • - evoluase în România la Ceahlăul și Poli Iași 
  • - a stat doar o jumătate de an, a bifat numai 19 apariții - a marcat un singur gol

Thaer Bawab

  • - un iordanian adus în startul lui 2016, când avea deja 31 de ani 
  • - evoluase în România la Gloria Bistrița, Gaz Metan și Craiova 
  • - a rezistat doar 3 luni la FCSB, perioadă în care a jucat doar 8 meciuri 
  • - a marcat un singur gol

Gregory Tade

  • - un francez care a fost adus în vara lui 2015, când avea 28 de ani 
  • - fusese golgeterul Ligii 1 în tricoul CFR-ului 
  • - a rezistat un singur sezon, în care a evoluat în 35 de partide 
  • - a marcat 7 goluri

Citește și alte știri despre FCSB:

EXCLUSIV Gigi Becali contestă decizia impusă azi de FRF: „Mergem la tribunal! Vrei să comanzi pe banii mei?”

Gigi Becali, despre noul transfer de la FCSB: „A venit! Nu e Messi, nici Neymar, sper să nu se lovească mingea de el ca de perete”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (26)
talpaiadului
talpaiadului  •  28 Iunie 2021, 17:40

Cum e turcul si pistolul. Auzi declaratie de patron care tocmai a cumparat un jucator: "sper sa nu se loveasca mingea de el ca de perete". Pai tu inainte de a-l cumpara ce-ai pazit, nu l-ai urmarit cum joaca?!

neacaisa
neacaisa  •  28 Iunie 2021, 15:33

Pai demonstrezi exact faptul ca am dreptate, cifrele citite de pe o foaie nu au nicio relevanta fara a te uita la ce echipe a jucat si ce a realizat in cariera, lasa-ma sa cred ca un jucator cu selecrii la o echipa de top 8 in europa are cel putin 2 clase peste buziuc. Daca venea cehul asta la cfr era promovat ca jucator de super clasa de catre media.

valentindragobete
valentindragobete  •  28 Iunie 2021, 15:02

Sunteti chiar plictisitori, plictisitori de enervanți cu " analizele " voastre de 2 firfirici ! Al treilea " articol " pe același subiect absolut neinteresant in doua zile !

Vezi toate comentariile (26)
Comentează