FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Au bătut palma » Copos s-a înţeles cu Gruia Stoica în privinţa vînzării Rapidului

Andone ar fi una dintre variantele luate în calcul pentru postul de antrenor după ce Gruia va prelua echipa.
Andone ar fi una dintre variantele luate în calcul pentru postul de antrenor după ce Gruia va prelua echipa.

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 martie 2013 20:52

George Copos s-a înţeles ieri cu Gruia Stoica pentru cedarea Rapidului, după ce actualul patron a fost de acord să renunţe la 23,5 milioane de euro, suma pe care clubul i-o datorează.

Giuleştiul se pregăteşte să intre într-o nouă eră! Ieri, Gruia Stoica, omul de afaceri care deţine Grupul Feroviar Român, a avut întîlnirea decisivă cu George Copos, patronul Rapidului. Discuţia dintre cei doi s-a purtat la sediul Grampet Group de pe Calea Victoriei şi a durat 45 de minute.

În urma modificărilor apărute în planul de reorganizare a clubului, în special nerecunoaşterea datoriei pe care Fathi Taher o solicită, aproximativ 8 milioane de euro, cei doi afacerişti s-au înţeles! Asta şi pentru că Geroge Copos a decis să renunţe la toate creanţele pe care clubul le are la el şi la firmele controlate de el, adică aproximativ 23,5 milioane de euro!

Astfel, din datoriile de 42 de milioane de euro, Gruia va fi nevoit să achite doar puţin peste 10 milioane, sumă ce acoperă restanţele financiare către jucători, un credit la CEC Bank, în valoare de aproximativ 3 milioane, datorii la ANAF şi la Serviciul pentru finanţe publice locale al sectorului 6!

Ando va fi şeful
La discuţie a asistat şi Ioan Andone, cel care a sosit în acelaşi timp cu George Copos. "Fălcosul" a mediat întîlnirea dintre cei doi şi e omul de încredere al lui Gruia, pe care l-a cunoscut după ce a făcut mai multe afaceri în Hunedoara.

Imediat după ce Rapidul îşi va schimba patronatul, Andone va ocupa funcţia de manager general, pe modeul englezesc, urmînd să fie atît antrenor, cît şi omul responsabil cu transferurile. Tranzacţia se va finaliza pînă la sfîrşitul săptămînii viitoare, Gruia intenţionînd să plătească toate datoriile clubului pînă pe 31 martie pentru a fi sigur că Rapidul va primi licenţa de la FRF.

Walace s-a operat
Marian Rada l-a pierdut pentru acest sezon pe Walace Silva. Brazilianul de 23 de ani a suferit o intervenţie chirurgicală la spitalul Sfîntul Ioan din Capitală, după ce a suferit o afecţiune la ligamentele genunchiului drept. Stoperul e încă internat şi nu mai sînt şanse ca el să se refacă în timp util pentru a mai putea evolua în acest campionat.

20 de ani au trecut de cînd George Copos a preluat Rapidul, în vara lui 1993

10 trofee au ajuns în Giuleşti cu Copos patron: două titluri, patru Cupe ale României şi patru Supercupe

"Domnul Gruia este un om extraordinar, un om potent financiar, sînt convins că Rapid va rămîne pe mîini bune. Eu nu mai pot, renunţ la bani, la tot" (George Copos, patron Rapid)

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (58)
sprinjeanul
sprinjeanul  •  25 Martie 2013, 19:29
Postat de vasyfin pe 23 Martie 2013, 23:04

sa speram ca maine sa nu apara un articol in care sa fie totul fals,,,,daca e adevarat 3 zile nu ma trezesc din betie,,,FZR

in sfarsit citesc o stire buna despre rapid.sa dea domnul sa fie 100% adevarata!daca-i asa fac si eu ca fzr.

strajerul
strajerul  •  24 Martie 2013, 20:34
Postat de icejohnnyice pe 23 Martie 2013, 11:31

Foarte bine ca exista persoane care vor cumva sa salveze aceste echipe. Dinamo si Rapid chiar aveau nevoie de așa ceva. Speram sezonul viitor sa avem din nou adevăratele derby-uri. Dacă ar mai apărea in prima liga si Craiova, Timișoara, Uta si ar dispărea echipele sate si Sandu si mitica am putea spera la mai bine....

chiar daca e adevarata stirea, mai devreme de 2-3 ani nu vor reveni acele meciuri mult asteptate. Rapid in 2-3 ani abia isi va face o echipa competitiva, cel putin asa sper ca o vor lua usor cu reconstructia (mai ales ca este si interdictia de a participa in cupele europene)

samartinean
samartinean  •  24 Martie 2013, 15:59

ii o stire care o vad doar pe gsp....pana cand nu il vad ca o plecat copos si a venit gruia, nu cred nimic

Vezi toate comentariile (58)
Comentează