FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cel mai în formă jucător al startului de sezon din Liga 1: „Dați-ne bani și am putea ajunge în play-off!”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 11 august 2022 12:34 / Actualizat joi, 11 august 2022 13:01

Mijlocașul Baba Alhassan, 23 de ani, golgeterul startului de sezon din Liga 1, a explicat care este situația la Hermannstadt, una dintre surprizele campionatului, Hermannstadt, acolo unde s-au bifat rezultate apreciabile în ciuda marilor probleme financiare.

Are o medie de un gol pe meci. Mijlocașul Baba Alhassan, 22 de ani, a reușit câte o „dublă" cu Mioveni (3-0) și cu FC Voluntari (2-1).

Nou-promovată în Liga 1, în condițiile în care a obținut direct biletele de acces, Hermannstadt este pe podium! Cu toate că mai sunt două săptămâni până se vor face 3 luni de neplată a salariilor. Clubul trece printr-un mare impas financiar, iar jucătorii acuză situația pe care președintele Dani Coman a expus-o public încă de acum 10 zile

Ghanezul Alhassan a adus victoria cu FC Voluntari, o formație cu salariile la zi.

Cum vede Ion Țiriac vizitele controversate și investițiile lui Viktor Orban în România: „Pe mine știi ce mă deranjează?”
NAȚIONALA
Cum vede Ion Țiriac vizitele controversate și investițiile lui Viktor Orban în România: „Pe mine știi ce mă deranjează?”

- Baba, cum te simți când știi că prin reușitele tale echipa voastră e pe podium?
 - OK, dar nu foarte bine. Să zicem destul de bine. 

- Nu pari foarte vesel după o performanță.
- Ar fi și mai bine dacă ar începe să se plătească din banii restanți. Aceasta este singura problemă, dar este mare, uriașă! Fotbalul fără bani este nimic. Nu-ți poți imagina acest serviciu fără bani. Ai nevoie să plătești diverse lucruri zi de zi, trebuie să trăiești, nu?

- Câte luni de neplată ați acumulat? 
- De neplată... Nici nu vreau să mai calculez. Trei luni facem dacă nu se plătește până pe 25 august.

Alhassan: „Antrenorul ne zice: «Băieți, gata, doar fotbal, asta e situația»”

- Mai aveți și alte restanțe? 
- Jumătate din bonusul de promovare. S-a plătit o parte, mai e una.

- Și există vreo șansă să primiți din banii restanți? 
- Am înțeles că trebuie să intre ceva când vor veni banii din drepturile TV. Președintele Dani Coman a avut dreptate sută la sută încă de acum zece zile, când a ieșit public și-a spus diverse lucruri. 

- Ce vă mai motivează într-o asemenea situație? 
- Avem probleme mari, iar fotbalul nu este doar o joacă, e o chestie grea, dar și eu, și colegii chiar dăm totul. Te concentrezi mai greu când ești neplătit, fiindcă mă gândesc la familie, în primul rând, eu nu pot să-mi susțin financiar familia dacă nu sunt plătit. Mă gândesc la asta și nu mi-e bine deloc. Dar dacă urmăriți evoluțiile noastre, nu ar crede nimeni din afara clubului că avem probleme financiare. La cum jucăm, ai zice că suntem plătiți la zi! 

- Tocmai de aceea te întrebam. 
- Antrenorul nostru, Marius Măldărășanu, încearcă să se lupte pentru noi, face și el tot ceea ce poate. Vorbim și cu el despre problemele financiare, ne ascultă, ne dă dreptate. Și el este în aceeași situație. Tot timpul discutăm. Dar cu 2-3 zile înaintea meciului ne zice: „Băieți, gata, asta e situația, noi mergem înainte, ne gândim doar la fotbal și jucăm tare ca să câștigăm meciul!".

Fotbalul din România este la o intensitate foarte mare, nu este o ligă ușoară. Este un fotbal greu, chiar dacă suporterii spun că este simplu să evoluezi în Liga 1. Chiar nu e ușor deloc

- Baba Alhassan, mijlocaș Hermannstadt

Alhassan: „Vreau în străinătate”

- Care este cheia succesului lui Hermannstadt, până acum, din punct de vedere fotbalistic? 
- Suntem o mare și unită familie. De aici pornește totul. 

- Tu ce-ți dorești pentru tine, o echipă de top din România sau în străinătate?
 - Serios, sută la sută, aș vrea afară. Vreau să joc într-o ligă de top, îmi doresc să ajung la cel mai înalt nivel în străinătate. În România? Cred că sunt probleme cu banii la mai multe cluburi, ce să fac, plec de la greu la greu?! Să nu știu când îmi iau banii sau să-i iau după nu știu câte luni...

Baba Alhassan: „Suntem caractere puternice, dar nu știu cât mai rezistăm așa”

Îmi plac echipele care joacă un fotbal constructiv, care pornesc cu mingea la picior de la propriul portar. Din România, îmi plac câteva formații, precum Voluntari, Botoșani sau FCU Craiova. Ca jucători, îi apreciez pe Asamoah, de la Craiova, și Boateng, de la CFR Cluj
- Baba Alhassan, mijlocaș Hermannstadt

- Cât mai rezistați în situația asta? 
- Habar n-am. Eu sper să vină banii. Toți sunt supărați, nervoși, dar până la urmă punem sufletul și fizicul pentru fotbal. Și mergem la antrenamente, și dăm totul la meciuri. Ne antrenăm și sperăm. Sincer, vă zic, putem mult mai mult decât ce am arătat până acum. 

- Adică?
 - Putem face meciuri de top, dacă nu ar fi aceste probleme cu banii, ne-am concentra și mai bine, Hermannstadt ar putea fi formație de play-off. Da, da, poate că unii nu cred în noi, dar noi credem că, plătiți la zi, am putea lupta ca Sibiul să aibă echipă în Top 6. Până la urmă, vedeți, sunt probleme mari financiare, dar intrăm și dăm totul pentru fotbal, pentru club. Băieții de la Hermannstadt sunt caractere puternice. Noi suntem primii care ne dorim ca toate problemele să se rezolve

VIDEO Vasile Maftei a criticat atitudinea cluburilor cu privire la antrenori: „Nu există planuri pe termen lung!”

Citește și: 

Gigi Becali, izbucnire rasistă în direct la TV: „Asta e batjocură à la rromi! Rapidiștii nu pot să îmi facă mie ofertă”

Strategia în cazul lui Ișfan: 200.000 de euro pentru 45% și contract cu firma fraților Becali

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
gregoryhf
gregoryhf  •  11 August 2022, 15:02

bai baiete,daca aveam bani nu jucai tu la sibiu. nu aveai loc la nicio echipa din liga 1 daca aveam bani.

gazistu
gazistu  •  11 August 2022, 14:47

Baba, hai sa nu exageram ...

istet10
istet10  •  11 August 2022, 14:36

Inca un exemplu ca regulamentul de licentiere este gresit facut.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează