FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 1-1

Babel 2009

Articol de - Publicat miercuri, 09 decembrie 2009 00:00

Dinamoviştii nu se înţeleg între ei pe teren, alternează fazele frumoase cu autogoluri penibile şi se roagă pentru minuni la Atena

Boştină îi reproşează lui Marius Niculae că nu i-a lăsat lui mingea, atacantul se ridică de la pămînt şi începe să zbiere la el. Adrian Cristea pierde mingea, apoi se întoarce cu spatele, dezinteresat de continuarea fazei. Cu cinci minute înainte, şi Niculescu procedase la fel. Iar cînd Laurenţiu Rus pasează, colegii îşi pun mîinile în cap. Fiecare dinamovist de pe teren priveşte meciul şi reacţionează ca făcînd parte dintr-un juriu, nu dintr-o echipă. 11 băieţi în alb-roşu aşteptînd fiecare greşeala coechipierului.

Prinţul Cristea, clovnul Moţi
Astra se teme să rişte chiar şi în faţa unei asemenea adunături. Ploieştenii ies rar din careul lor, degajează fiecare minge pe Djokici şi răspund cu faulturi rudimentare artificiilor lui Cristea. "Prinţul" insistă, trece mingea printre picioarele lui Takayuki şi scoate o lovitură liberă din care Boştină repetă faza golului cu Sturm, doar că la bara a doua e de data asta Niculescu, nu Niculae. Claudiu nu loveşte curat, mingea îi şterge tîmpla şi se duce în colţul lung (56).

Ca să egaleze, Napoli se bazează pe sîrbul Djokici, atacantul numărul 4 din lot. Cele mai bune două vîrfuri, Ganea şi Miranda, au dispărut din echipă în zilele dinaintea meciului, iar Păun a fost schimbat la pauză. Toţi vizaţi că mai aparţineau ori aparţinuseră de Dinamo.

Şi mai legat de "cîini" e însă Moţi, căruia mingea îi sare din dreptul în stîngul şi se duce în poarta lui Dolha (64). Faza de circ dezlănţuie disperarea printre roş-albi, care aruncă fiecare minge în faţă, cu Tamaş playmaker şi mijlocaşii pe post de fileu. Aşa pierd posesia pe final şi punctele. Urmează incantaţii pentru o minune miercurea viitoare, cu Panathinaikos, dar Niculae şi ceilalţi par să aibă nevoie mai mult de un team-building.

"Caracter infect"
Cristi Munteanu, 35 de ani, a răbufnit aseară cînd Napoli l-a anunţat că nu mai este titular şi l-a chemat de acasă pe Miron: "Napoli ăsta este un caracter zero, un jeg de caracter, un infect, un no name ca antrenor! Nu doar că m-a umilit, şi-a bătut joc de demnitatea şi de onoarea mea, a şters pe jos cu cariera mea. E şi un antrenor prost. De ce? Păi, el cheamă de-acasă şi titularizează un portar care nu s-a antrenat deloc în ultimele 5 zile?! Ăsta e profesionalism?!".

Pulhac, persona non grata
Cristi Pulhac n-a fost păstrat nici aseară în lotul de 18, fiind declarat transferabil de către şefi. Fundaşul stînga plăteşte pentru un interviu GSP în care a spus că ar vrea să plece din iarnă din Ştefan cel Mare: "A venit timpul să ne strîngem mîna şi fiecare să-şi vadă de drumul lui". Pulhac va fi trimis la echipa secundă dacă nu va fi vîndut în iarnă. Dinamo speră să obţină cel puţin 500.000 de euro pe fotbalistul de 25 de ani, care a jucat 14 meciuri în acest sezon.

PAO a schimbat antrenorul
Şefii lui Panathinaikos i-au reziliat contractul olandezului Henk ten Cate şi l-au numit în locul lui pe selecţionerul naţionalei Under 21 a Greciei, Nikos Nioplias. Dinamoviştii se gîndesc că schimbarea poate fi benefică pentru ei: "Sperăm să nu fie un şoc pozitiv pentru greci şi să-i găsim dezorientaţi la meciul direct". Pentru calificarea în primăvara Europa League, Dinamo trebuie să cîştige la Atena cu orice scor, mai puţin 1-0.

Îi vor pe Tameş şi pe Doman
Dinamoviştii încearcă să profite de problemele financiare de la FC Argeş şi să transfere doi jucători ai piteştenilor. "Cîinii" au pus ochii pe Iulian Tameş (31 de ani) şi pe Cătălin Doman (21 de ani), cu care s-au înţeles deja asupra contractelor individuale şi aşteaptă doar să ajungă la un consens şi cu clubul argeşean.

Rus, iertat de Ţălnar
Laurenţiu Rus a primit şansa de a se reabilita în meciul de aseară, fiind titularizat împotriva Astrei în ciuda evoluţiei de la meciul cu Sturm. Atunci, Rus a avut o evoluţie extrem de slabă, a provocat un penalty şi a sfîrşit prin a fi eliminat. Mijlocaşul a plîns în vestiar după meci şi şi-a cerut scuze faţă de colegi şi de antrenori. Aseară, toţi dinamoviştii l-au certat pe Rus în prima repriză, din nou cu multe erori.

Săgeţi pe teren
Deşi antrenorii şi şefii le-au cerut să nu-şi mai facă reproşuri şi să se completeze pe gazon, aseară iar au existat săgeţi între Claudiu Niculescu şi Marius Niculae. Primul a scăpat în prima repriză spre poarta adversă, îl avea pe Marius în dreapta şi pe Boştină în stînga, dar a pasat înainte, crezînd că Niculae se prinde de intenţie. "Săgeată" nu s-a prins, ba chiar a ţipat către Clau-gol. Acesta din urmă s-a uitat urît la colegul său, dar n-a zis nimic. Totuşi, la golul de 0-1, primul care l-a felicitat pe Niculescu a fost Niculae.

Ştirile meciului

» Tamaş
a reacţionat nervos, făcînd semne obscene, către spectatorii ploieşteni care l-au înjurat înaintea startului partidei.

» N'Doye
a jucat titular, nemaifiind menajat după problemele la coapsă. I s-a transmis înainte de partidă de către Ţălnar: "Joacă simplu, nu te complica, nu te accidenta!".

» În minutul 44
, Tamaş l-a ţinut discret de mînă pe Djokici, iar ploieştenii au solicitat al doilea "galben" pentru fundaşul lui Dinamo. Colţescu a lăsat jocul să continue.

» Georgian Păun
, pe care dinamoviştii l-au cerut din ianuarie înapoi, a fost titularizat de către Napoli, dar a fost înlocuit la pauză.

» Silviu Lung
e noul antrenor cu portarii la Astra.

» Dinamoviştii
au avut probleme cu biletele la Ploieşti, iar aproximativ 100 de fani nu au putut intra pe stadion.

Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo
"Am dominat trei sferturi de meci, dar am ratat prea mult. Moţi mi-a zis că i-a sărit prost mingea la faza autogolului. Vrem mai multă concentrare, păcat că n-o avem"

Ioan Niculaie, patron Astra
"Există un Dumnezeu! O lecţie pentru Dinamo, că nu mai merge cu şantaje în fotbal. Domnul Borcea să aibă grijă, că dacă deschid gura, îngheaţă, şi-aşa e frig afară" :o

"Liviu Ganea şi Miranda nu s-au mai prezentat la antrenamente din cauza presiunilor venite dinspre şefii «cîinilor», iar Păun n-a jucat nimic"

Nicolo Napoli, antrenor Astra
"Dinamo a jucat doar cu mingi la bătaie, nu m-a impresionat cu nimic"

REZUMATUL PARTIDEI:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
 •  10 Decembrie 2009, 10:20

...daca o echipa ar bate tot atunci ar fi suspecta si de blaturi, la noi nu exista trupe gen Real sau Barca si nici nu vor exista!si egalul e un scor, nu fiti voi siguri ca joaca prost, punctele sunt apropiate, la primele clasate!hazul de necazul altuia nu e fotbal, Steaua face minuni si iese din uefa, sifonata rau de tot!Urziceni, sare din victorie in ridicol, D.Petrescu simte banul si pleaca, parca sa-i faca pe plac lu' mitica!asta e fotbalul aici, n-are mize prea mari,stres?Vasluiu ia camp.

 •  09 Decembrie 2009, 18:15

dinam0 poate sa ceara in fiecare zi sa vina Paun la ei. Ghinion, jucatorul e definitiv al Astrei si DOAR daca ASTRA doreste sa-l vanda poate sa le faca o oferta celor de la Astra. Altfel orice cerere de revenire este ilegala si nu are niciun fundament solid!

 •  09 Decembrie 2009, 08:26

Numiti o conducere competenta si apoi sa aveti pretentii.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează