FOTBAL  »  Superliga  »  BADEA NU GLUMEŞTE

Badea: "Vreau să cîştig tot cu U"

Ionuţ Badea vrea trofee cu U Cluj
Ionuţ Badea vrea trofee cu U Cluj

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2011 12:09

Tehnicianul Universităţii a acceptat cu greu să vorbească în cantonamentul din Austria şi a pus o condiţie: "Vorbim exclusiv despre fotbal"

- Cît timp din zi rezervă Ionuţ Badea fotbalului?
- În cantonament timpul pentru fotbal e nelimitat.

- De ce aţi schimbat sistemul de joc de anul trecut, 4-4-2, în mai ofensivul 4-3-3?
- Un antrenor îşi alege sistemul de joc în funcţie de caracteristicile jucătorilor. La ora actuală "U" are caracteristici pentru aproape toate sistemele şi inclusiv timp pentru implementarea lor. Am experimentat sezonul trecut 4-4-2 şi 4-2-3-1, iar acum am optat pentru 4-3-3. Aşa am considerat că este mai bine.

- Sînteţi mulţumit de cum răspund jucătorii la noul sistem?
- Cred că e un sistem care ni se potriveşte. Faţă de sezonul trecut sînt mai mulţumit de felul cum se exprimă echipa acum.

- O singură înfrîngere în jocurile din Austria. Cît de importante sînt rezultatele din amicale?
- Partidele amicale îţi dau anumite considerente de analiză şi evaluare a lucrurilor pe care le-ai probat la antrenamente şi încredere pentru perioada ce urmează. Rezultatele sînt cu atît mai importante întrucît dau valoare muncii jucătorilor. Se documentează permanent.

Obiectiv Europa

- Care e modelul dumneavoastră de antrenor?
- Nu există un model anume. Studiez o paletă largă de tehnicieni din cele 4 campionate puternice din Europa, Italia, Spania, Anglia şi mai nou Portugalia. Dau doar cîteva nume, Guardiola, Luigi Del Neri, Delio Rossi, practic, toţi antrenorii de top din campionatele amintite.

- Care este vîrful carierei la care visaţi?
- Acum îmi doresc să cîştig cu "U" tot ce se poate cîştiga şi apoi, fireşte, să ajung într-o finală de cupă europeană. De ce nu, tot cu "U" Cluj?!

- Vă sperie obiectivele impuse de conducere pentru sezonul viitor?
- Obiectivele sînt locurile 1-5 şi cîştigarea Cupei României. La cum ne prezentăm în momentul de faţă obiectivele sînt realizabile.

Disciplinat ca jucător
Ionuţ Badea (35 de ani) antrenează la o vîrstă la care alţii încă joacă. A renunţat la cariera de jucător destul de devreme, la 31 de ani. "Nu mai contează de ce am făcut-o. Am deja 4 ani de antrenorat", a parat tehnicianul Universităţii, care a furat din noua meserie de la toţi antrenorii cu care a lucrat: "Ca jucător, toţi antrenorii cu care am lucrat au avut ceva de spus, poate datorită laturii mele disciplinate privind comportamentul".

Cu bicicleta la antrenament
Tehnicianul "şepcilor roşii" nu pierde nici o ocazie de a face mişcare. În Austria, zilnic, dimineaţa şi după-amiaza, Badea parcurge drumul de la hotel la terenul de antrenament cu bicicleta. Distanţa este de aproximativ un kilometru şi jumătate, iar la întoarcere se sfîrşeşte în rampă.


Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
ligax
ligax  •  06 Iulie 2011, 23:00

Si noi vrem la fel!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează