FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Badji vine cu Barcelona! » Senegalezul va sosi în România o dată cu gruparea catalană

La Sogndal, Badji este coleg cu celebrul atacant norvegian Tore Andre Flo, care mai joacă şi la 39 de ani
La Sogndal, Badji este coleg cu celebrul atacant norvegian Tore Andre Flo, care mai joacă şi la 39 de ani

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 25 iunie 2012 19:47

Senegalezul care îl va înlocui pe Kone va sosi în România în week-endul în care Dinamo va juca împotriva lui Messi şi compania.

Dinamoviştii s-au îndrăgostit de piaţa africană de fotbalişti. După mijlocaşii Issa Ba (senegalez, 30 de ani), Mansaly Boubacar (senegalez, 24 de ani) şi Paul Tendeng (senegalez, 20 de ani), plus fundaşul stînga Paul Koulibaly (burkinabez, 26 de ani), roş-albii întregesc colonia jucătorilor de culoare cu Stephane Badji (senegalez, 22 de ani).

Mijlocaşul înalt de 1,90 metri, care joacă de la începutul lui 2012 pentru Sogndal, în prima ligă norvegiană, e văzut de "cîini" drept înlocuitorul perfect al lui Djakaridja Kone. Fost căpitan al echipei naţionale de tineret, dar şi al clubului Casa Sport, de unde a plecat în Europa, Badji va participa cu Senegal la Jocurile Olimpice de la Londra.

Competiţia se va desfăşura în perioada 27 iulie - 12 august, Stephane urmînd să vină la Bucureşti, dacă "naţionala" africană nu va prinde finala, pe 11 august, exact cînd Dinamo va disputa amicalul de lux cu Barcelona.

Badji va fi împrumutat de la Sogndal un sezon, cu opţiune de transfer definitiv. "E un jucător bun, pe care îl urmărim de multă vreme. Dacă nu apare nimic neprevăzut în următoarele săptămîni, va semna cu noi", au spus şefii clubului bucureştean.

Fizic stă perfect
Chiar dacă nu face pregătirea de vară cu Dinamo, Badji nu va suferi din punct de vedere fizic, întrucît campionatul din Norvegia este în plină desfăşurare. Din cele 12 etape scurse, senegalezul a jucat în 11 meciuri, în toate fiind titular. Iar la echipa naţională Under 23, care participă la Jocurile Olimpice de la Londra, este om de bază.

100.000 de euro va trebui să achite Dinamo acum pentru transferul temporar al lui Badji

1.392 de minute a bifat Badji în cele 18 meciuri jucate pentru Sogndal şi "naţionala" Senegalului

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Viaţa extrasportivă e pe locul doi!"
Ionel Dănciulescu e mîndru de tinerii de la Dinamo şi, împreună cu Cătălin Munteanu şi Marius Niculae, îi ajută pe aceştia cu sfaturi. "Matei şi Filip au jucat bine cu Klagenfurt, sînt jucători foarte buni, de viitor. Viaţa extrasportivă o lasă pe planul doi, cel puţin aşa am înţeles eu din ce am vorbit cu ei. Ne pregătim cu gîndul la Supercupa cu CFR, de pe 14 iulie, ne dorim enorm să cîştigăm acest trofeu", a spus Danciu-gol, care a marcat şi el în victoria cu Austria Klagenfurt (6-0).

Bonetti îi laudă
Divergenţele dintre Dario Bonetti şi jucători par să fi fost date uitării. Italianul i-a elogiat după primul succes al verii, 6-0 cu Austria Klagenfurt: "Contează rezultatul şi impresia pe care o lasă echipa în amicale. Sînt foarte mulţumit pentru că văd că băieţii aplică foarte bine indicaţiile mele de la antrenamente. Pentru mine au fost toţi bravi, mi-au plăcut determinarea şi implicarea lor în joc. Momentan ne concentrăm pe meciurile amicale ce urmează, apoi vom pregăti şi Supercupa".

Inbox:
- Zilele următoare se vor alătura lotului din Austria mai mulţi internaţionali Under 19: Dobrosavlevici, Buia, Manyur şi Alin Roman.
- Dinamo e campioana României, la grupa de juniori sub 15 ani. "Cîinii" mici s-au impus în finala competiţiei cu 3-0, în faţa Şcolii de fotbal "Ardealul Cluj".
- Pulhac s-a ales cu o contuzie puternică la piciorul drept după o lovitură primită în prima repriză a partidei cu Austria Klagenfurt (6-0).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
biancorossi
biancorossi  •  26 Iunie 2012, 14:44
Postat de saviola2_8 pe 26 Iunie 2012, 13:21

anul asta voi castigat cupa....africii:))))

in baobabi cu voi ! va halesc tigrii si leii africii !!!

biancorossi
biancorossi  •  26 Iunie 2012, 14:44
Postat de sif367 pe 26 Iunie 2012, 13:54

vine cu barca..mai bine nu vine deloc badji asta...

ce argumente ai ? te pricepi cat de cat la fotbal sau cum ??

sif367
sif367  •  26 Iunie 2012, 13:54

vine cu barca..mai bine nu vine deloc badji asta...

Vezi toate comentariile (51)
Comentează