FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - STEAUA

Balaci îi face echipa lui Becali » Aşa arată "11"-le preferat de fostul mare fotbalist al Craiovei!

Ilie Balaci (55 de ani) a jucat în Liga 1 347 de meciuri şi a marcat 84 de goluri, iar pentru
Ilie Balaci (55 de ani) a jucat în Liga 1 347 de meciuri şi a marcat 84 de goluri, iar pentru "naţională" a bifat 69 de selecţii şi 8 goluri

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 01 aprilie 2012 10:40

Cel care a jucat o semifinală de Cupa UEFA cu Ştiinţa în '83 spune că Pîrvulescu şi Chipciu trebuie folosiţi ca atacanţi într-un sistem 4-3-3.

La cîteva zile după ce şi-a dat demisia de la Steaua, Ilie Stan şi-a găsit un nou contestatar. E vorba despre Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut fotbalul românesc în toată istoria lui.

Fostul mijlocaş al Universităţii Craiova din perioada în care echipa era denumită "Craiova Maxima" spune că Ilie Stan nu i-a aşezat pe jucătorii Stelei într-un sistem care să se plieze pe calităţile lor şi nici nu a ales bine primul "11".

"Gigi a cumpărat o grămadă de jucători, a băgat o grămadă de bani, dar nu vede că nu are mijlocaşi. Scuzaţi-mă, dar în tur vedeam meciuri cu Rusescu mijlocaş dreapta şi cu Tănase mijlocaş stînga. Nici unul dintre ei nu e mijlocaş de bandă. Apoi, Pîrvulescu nu e fundaş, el ar juca extraordinar în atac. La fel şi Chipciu, e atacant, are viteză, atacă tot timpul poarta. Eu văd echipa cu Matei, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Răduţ, Tănase – Chipciu, Tatu, Pîrvulescu. Aşa ar fi o echipă şi mai de atac, şi mai de viteză. Oricum mai bună decît cea folosită de Ilie Stan", a spus Balaci la Dolce Sport.

Balaci i-a dat apoi un sfat şi lui Gigi Becali, în ceea ce priveşte alegerea antrenorilor. "Nu mă interesează cine e antrenor. Dar ştiu ceva, şi anume că antrenorul trebuie ales şi adus în spiritul echipei pe care vrei să o faci, în funcţie de jucătorii pe care îi ai. Repet, acum, Steaua are jucători foarte, foarte buni, dar trebuie aşezaţi altfel decît au fost pînă acum", a adăugat Balaci.

"Tradiţia Stelei impunea să joci pe atac, nu să stai la aşteptare cu doi închizători, ci să domini adversarul, să-l sperii din minutul 1. Steaua are şi acum jucători de valoare, dar cu Ilie Stan jucau într-un sistem care se juca prin 1973, adică 4-2-4" (Ilie Balaci)

Cum arată "11"-le Stelei în viziunea lui Ilie Balaci: Tătăruşanu - G. Matei, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Răduţ, Bourceanu, Cr. Tănase - Chipciu, Tatu, Pîrvulescu

9 milioane de euro au costat cei 11 jucători pe care Balaci îi vede alcătuind echipa perfectă pentru Steaua

15 trofee a cîştigat Balaci în cariera lui: 7 ca jucător, toate în România, şi 8 ca antrenor, toate în zona ţărilor arabe

2 ani la rînd a cîştigat Ilie Balaci titlul de cel mai bun fotbalist român în ancheta Gazetei Sporturilor: 1981 şi 1982


A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (60)
tzoian
tzoian  •  02 Aprilie 2012, 10:04

este incredibil cum peste 90% din cei care comenteaza aici il vad pe gardos titular in locul lui geraldo....gardos care nu a mai jucat un meci oficial de `cand era mic` si care oricum in momentul de fata este mult sub geraldo ca valoare si forma

stelbz
stelbz  •  01 Aprilie 2012, 20:31

Are multa dreptate Balaci. Deoarece unii jucatori nu sunt refacuti(Matei, Gardos s.a), Stoichita se poate orienta totusi sa ia in atentie sugestia referitoare la mijloc-atac. Radut termina prea repede benzina si nu rezista decat 20 minute, la fel si T. Balan. Asa ca la un 4-3-3 cei mai buni pentru mijloc ar fi: TATU, BOURCEANU, TANASE - iar din cel cel mai bun atac nu ar trebui sa lipseasca CHIPCIU, RUSESCU, PARVULESCU(fara acestia doi din dreapta-stanga atacul NU va da goluri decat rar si greu !)

mascolinho
mascolinho  •  01 Aprilie 2012, 20:11

Tătăruşanu cel mai prost portar al stelei dupa carlos.... - G. Matei - accident deci inexistent, Gardoş a jucat la timpul lui chiar e tanar s-a dus, Chiricheş, Latovlevici - Răduţ nu are ce cauta in lotul STELEI, Bourceanu, Cr. Tănase - Chipciu, Tatu, Pîrvulescu

Vezi toate comentariile (60)
Comentează