FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Balaj n-a acceptat oferta PSD de a candida pentru a deveni edilul oraşului Baia Mare » Arbitru da, primar nu!

Cristi Balaj, Balaj
Cristi Balaj, Balaj

Articol de - Publicat sambata, 17 aprilie 2010 00:00

Arbitrul a ieşit însă detaşat pe primul loc în opţiunile maramureşenilor într-un sondaj de opinie, 80% dintre repondenţi dorindu-l ca primar

Unul dintre cei mai importanţi arbitri români în activitate, Cristi Balaj, a primit o propunere surprinzătoare: să candideze pentru funcţia de primar al oraşului Baia Mare. Oferta a venit din partea PSD, însă "centralul" a refuzat. Oameni importanţi din PSD i-au propus o altă variantă: să intre în cursă ca independent cu susţinerea social-democraţilor, însă Balaj a refuzat din nou!

Cu toate acestea, numele arbitrului băimărean a fost introdus într-un sondaj de opinie, alături de toate numele vehiculate ca posibili candidaţi la primărie. La întrebarea "Cu cine aţi vota ca primar dacă alegerile s-ar desfăşura duminică?", nu mai puţin de 80% dintre răspunsuri l-au indicat pe Cristi Balaj, care a cîştigat detaşat, cu peste 65 de puncte procentuale peste cel care s-a clasat pe locul 2 în sondajul comandat de PSD.

Funcţia de primar al municipiului Baia Mare a devenit eligibilă după ce fostul primar, Cristian Anghel, de la PNL, a fost condamnat de către Curtea de Apel Cluj-Napoca, pe 17 martie 2010, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. Cristian Anghel se afla la al 5-lea mandat consecutiv, primul începînd în 1996, fiind unul dintre cei mai longevivi primari din România.

"Primari buni sînt mulţi, arbitri de top puţini"
Balaj spune că a refuzat să candideze pentru că nu putea fi şi primar şi arbitru la nivel înalt, iar pe deasupra "în România nu e o mîndrie să fii politician"

- Domnule Balaj, ar fi trebuit să renunţaţi la activitatea de arbitru dacă aţi fi ieşit primar?
- Nu, nu ar fi fost nici o problemă să îndeplinesc ambele roluri.

- Şi atunci, de ce nu aţi intrat în cursa pentru primărie?
- Pentru că a fi politician în România nu e o mîndrie, dimpotriva aş zice, lumea te priveşte urît.

- Dar puteaţi candida ca independent susţinut de PSD.
- Cînd eşti susţinut de un partid e ca şi cum ai face parte din el. Apoi, mai e ceva. Eu, ca arbitru, sînt la un nivel foarte ridicat, cum sînt foarte puţini colegi de-ai mei, pe cînd primari buni în România sînt o mulţime.

- Şi un arbitru de top nu poate fi şi un primar la fel?
- Era greu să fac ambele lucruri serios. Ar fi fost două funcţii care presupuneau un efort imens. Poate după ce voi termina activitatea de arbitru, voi candida la primărie.

2016 e anul la finalul căruia Balaj va împlini 45 de ani şi îşi va încheia activitatea de arbitru

10 ani au trecut de cînd Balaj a fost promovat în Liga I, acolo unde a arbitrat 179 de meciuri

40 de mii de euro e suma pe care Balaj o cîştigă anul exclusiv din activitatea de arbitru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  17 Aprilie 2010, 17:28
Postat de pe 17 Aprilie 2010, 05:30

Bravo ba baiatule, asta e chiar umilitor pt PSD. Felicitari ca ti-ai pastrat imaginea nepatata. Respect!

E bine ca PSD cauta oameni cu credibilitate,nu e o surpriza ca lumea crede in BALAJ,cred ca a luat o decizie buna si o solutie excelenta pt viitor

 •  17 Aprilie 2010, 09:31

In primul rand vreau sa il felicit pe dl Balaj,apoi PSD-ul ptr alegerea facuta,e bine ca vor sa atraga oameni de calitate.Referitor la optiunea dansului..are dreptate sa doreasca sa isi continue cariera de arbitru ptr ca alaturi de Tudor reprezinta Romania.Si apoi peste 4-5 ani cine stie?

 •  17 Aprilie 2010, 05:30

Bravo ba baiatule, asta e chiar umilitor pt PSD. Felicitari ca ti-ai pastrat imaginea nepatata. Respect!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează