FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

Balonul galactic, scos la licitaţie! » Nicolae Dobrin continuă să ajute şi dincolo de moarte

Dobrin pe cînd făcea spectacol în Trivale +2   FOTO
Dobrin pe cînd făcea spectacol în Trivale

Articol de - Publicat sambata, 22 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 noiembrie 2014 23:02

Mingea trimisă de Florentino Perez lui Gicu Dobrin, cu autografele marilor vedete ale Realului din 2005, va fi scosă la licitaţie pentru a ajuta o familie să-şi reconstruiască o casă.

De curînd, Gica Dobrin, soţia fostului mare internaţional român Gicu Dobrin, decedat în urmă cu 7 ani, a făcut încă o donaţie în scopuri caritabile. Este vorba de o minge primită cadou de soţul său de la Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, la aniversarea de 58 de ani a celui supranumit "Prinţul din Trivale". O minge aurie, cu autografele tuturor "galacticilor" din 2005, Casillas, Raul, Zidane, Ronaldo, Roberto Carlos, Figo, Robinho, Solari şi ceilalţi.

Costă între 5.000 şi 7.000 euro
Balonul cu sigla Realului a ajuns la Galeriile de Artă Grimberg, din Bucureşti, acolo unde, pe 26 noiembrie, va avea loc o licitaţie. Mingea, evaluată între 5.000 şi 7.000 de euro, va fi prezentată la respectivul eveniment, urmînd ca întreaga sumă obţinută să fie donată în scopuri caritabile.

"N-am mai avut astfel de obiecte, sperăm să fie adjudecată la un preţ cît mai mare, pentru că banii vor ajuta nişte oameni crunt loviţi de soartă. Este o minge cu mare valoare sentimentală, a fost a marelui Dobrin, care avea o relaţie deosebită cu Real Madrid, clubul care încercase în anii '70 să-l transfere. În plus, sînt semnăturile marilor vedete ale Realului din 2005, deci valoarea acestui obiect va creşte continuu", a spus Ştefan Grimberg, patronul respectivei case de licitaţii.

"Vrem să facem o bucurie unor oameni necăjiţi"
Gica Dobrin va fi prezentă la licitaţia din 26 noiembrie, fiind invitată de onoare. Ea a explicat şi unde vor ajunge banii obţinuţi pe minge: "În 2000, Gicu a făcut şcoala de fotbal care îi poartă numele în Bascov, o mică localitate de lîngă Piteşti. S-a ataşat de oamenii de acolo. Ştiţi cum era Gicu, n-a avut niciodată aere de vedetă, a rămas pînă la sfîrşit extrem de popular, vorbea cu oricine îl oprea pe stradă. Iar oamenii din Bascov au fost crunt loviţi de inundaţiile din vară. Vreo şase familii au rămas fără case. Le-a luat apa. Aşa că m-am decis, în memoria lui, să scoatem această minge la licitaţie, iar banii să-i donăm uneia dintre acele familii, să-şi poată ridica o casă. Noi am mai strîns ceva bani, o să ajute şi Primăria de acolo. Este vorba despre o familie cu trei copii, care acum stă într-un adăpost improvizat. Vin Sărbătorile, vreau să le fac o bucurie. Asta şi-ar fi dorit şi Gicu al meu!".

A vîndut şi echipamentul lui Real
Nu este singurul gest de acest fel pe care soţia lui Dobrin îl face. În 2008, la ceva mai mult de un an de la moartea lui Gicu, ea a oferit spre licitaţie şi un echipament de joc de la Real Madrid, parte din cadoul pe care Florentino Perez i l-a trimis românului în 2005.

Atunci, banii au fost folosiţi pentru ridicarea unor locuinţe sociale în zona Braşovului, tot pentru nişte oameni aflaţi în situaţii foarte grele.

Cum a venit Bernabeu să-l transfere pe Dobrin
În ediţia 1972-1973 a Cupei Campionilor Europeni, FC Argeş întîlnea Real Madrid. Piteştenii au fost eliminaţi cu scorul general de 3-4, dar Dobrin a marcat un gol în victoria din Trivale, 2-1. Talentul său i-a atras imediat atenţia preşedintelui de atunci al Realului, Santiago Bernabeu.

Acesta a venit special la Bucureşti pentru a-l transfera pe "Gîscanul" la Real, oferind 2 milioane de dolari pentru el, o sumă imensă pentru acele vremuri. Bernabeu a tratat direct cu Nicolae Ceauşescu, care s-a opus însă plecării lui Dobrin. De atunci, Gicu a rămas un apropiat al grupării madrilene, participînd chiar la cîteva partide caritabile sau demonstrative alături de jucătorii Realului.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  22 Noiembrie 2014, 23:50
Postat de korg pe 22 Noiembrie 2014, 15:02

Impresionant!Asteptam asemenea gesturi caritabile si de la tiriac,halep,hagi etc. Observ ca la un asemenea articol nu prea se inghesoaie nimeni sa comenteze....dar nu e de mirare....doar suntem romani. Nu te vom uita niciodata Dobrin!!

intr-adevar, mare pacat. sunt sigur ca putini au avut macar rabdarea si curioitatea sa citeasca acest articol exceptional. de comentat, nici atat : aici nu puteau sa isi etaleze gama de injurii si insulte. si, stim cine reprezinta capul rautatilor. dincolo de aceste aspecte, NOTRE RESPECT, GICULE !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  22 Noiembrie 2014, 23:48

GICU DOBRIN !

korg
korg  •  22 Noiembrie 2014, 15:02

Impresionant!Asteptam asemenea gesturi caritabile si de la tiriac,halep,hagi etc. Observ ca la un asemenea articol nu prea se inghesoaie nimeni sa comenteze....dar nu e de mirare....doar suntem romani. Nu te vom uita niciodata Dobrin!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează