FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Bănel şi-a găsit naşul! » Alexandru Lazăr l-a depăşit la testele fizice!

Articol de , - Publicat miercuri, 30 iunie 2010 00:00

Piţurcă şi-a supus echipa unor teste fizice, la care Nicoliţă a fost detronat pentru prima oară de cînd a semnat cu Steaua. Tînărul Lazăr a reuşit performanţa. Antrenorul a folosit aparatul Polar Team ca să-şi verifice echipa. Tehnologia permite contorizarea pulsului fiecărui fotbalist în timp real.

Steliştii nu aleargă orbeşte. Victor Piţurcă vrea să vadă cum reacţionează jucătorii la antrenamentele tari din Austria şi de aceea a comandat ieri un test fizic. Fotbaliştii au alergat cîte o mie de metri, pe grupe conduse de cîte doi-trei oameni mai importanţi. Fostul selecţioner a instalat la centrul terenului aparatul Polar Team, ultima tehnologie folosită de cluburi pentru a măsura randamentul sportivilor la antrenamente şi la meciuri.

Din cauza soarelui puternic, Piţi a avut nevoie uneori de cîte doi-trei asistenţi, care să-i ţină umbră, ca să poată vedea informaţiile de pe ecranul laptopului. Antrenorul a putut sesiza performerii, dar şi jucătorii care nu s-au încadrat în standardele lui. "Bravo, Bănele, aşa!", a reacţionat preparatorul fizic după finalul examenului. Criticaţi au fost Dorel Stoica şi Bogdan Stancu, atenţionaţi imediat: "Voi doi sînteţi sub timp!".

Nicoliţă a fost mereu lider la testele fizice de la Steaua, fără rival, chiar. Stagiul din Austria a produs însă o premieră. L-a depăşit Alexandru Lazăr. Cine? Mijlocaş central, 19 ani, de la "satelit", Lazăr a şocat staff-ul şi lotul roş-albastru cînd a scos timpi mai buni decît Bănel, unul dintre cei mai buni alergători din fotbalul românesc.

Doi la medic
Martinovici şi Bicfalvi au mers ieri după-amiază la o clinică privată pentru un control medical amănunţit. Stoperul sîrb adus de la Pandurii acuză probleme musculare şi s-a antrenat separat, în vreme ce mijlocaşul român a primit o lovitură la un antrenament şi resimte dureri. Alt "rupt" e Bîtfoi, cu probleme la gleznă.

Azi e ultimul amical
Steaua încheie verificările din primul cantonament austriac astăzi, contra Viktoriei Plzen, ocupanta locului al 5-lea în Cehia. Partida se dispută la Bad Gastein, pe terenul pe care roş-albaştrii fac antrenamente zilnic, de la ora 19:00, şi poate fi urmărită live text pe gsp.ro. Echipa lui Piţurcă se întoarce poimîine în ţară, iar luni revine în Austria, unde va sta pînă pe 14 iulie.

"Sînt mai bun cu banderola"
Bănel Nicoliţă, noul căpitan de la Steaua, crede că rolul o să-l ajute în campionatul următor: "E o mare onoare să port banderola şi asta mă motivează să fac cel mai bun sezon de cînd sînt eu la Steaua!". Mijlocaşul dreapta crede că "în stagiunea viitoare sîntem obligaţi să luăm titlul. Piţurcă e un profesionist înţelegător, cu care am lucrat perfect şi la naţională".

"Mai vin 2-3 fundaşi"
Patronul Stelei, Gigi Becali, spune că Victor Piţurcă mai doreşte să aducă jucători în linia defensivă. "Am discutat cu Piţi şi mi-a zis că mai trebuie să aducă 2-3 fundaşi. Mai avem nevoie în zonele laterale şi în centru", a spus Becali.

"Piţi o să-l domine pe Gigi"
Emeric Ienei crede că Gigi Becali nu o să mai atace după meciuri jucătorii. "Piţi este un antrenor care poate să domine patronul. Veţi vedea că va face performanţa la Steaua. Mă bucur mult că s-a întors la echipa care i-a adus glorie", a spus Ienei.

Gigi se ia de CFR
Patronul roş-albaştrilor a comentat ironic declaraţia lui Iuliu Mureşan, care spunea că echipa din Gruia are şanse să joace cu Real Madrid în meciuri oficiale, în Liga Campionilor, şi nu în amicale, aşa cum o va face Steaua. "Ei visează? Cînd vreodată se va întîmpla să sune Mourinho şi să spună că vrea să joace cu CFR Cluj? Niciodată!", a spus Gigi.

- Ninu, Baciu şi Tudose se pregătesc în continuare la stadionul Steaua sub comanda lui Florin Marin.
- Andrei Ionescu se recuperează la Mogoşoaia după operaţia de apendicită şi are mari şanse să plece cu roş-albaştrii în cel de-al doilea stagiu de pregătire.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
digynho
digynho  •  30 Iunie 2010, 12:11

alex you are crazy:)):):))ninu e fundas bun tu esti bun la comentat

digynho
digynho  •  30 Iunie 2010, 12:09

macar ne-ati anuntat de ionescu...e bine ca ramane.....

schweppes
schweppes  •  30 Iunie 2010, 11:15

a.le_x, ce ai baut prietene?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează