FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ, AZI , ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bate Gigi, cîştigă Arpi! » CFR n-a mai învins-o pe Steaua de 7 ani, dar clujenii au dominat România în această perioadă

O victorie diseară a steliştilor i-ar transforma în mari favoriţi la titlu
O victorie diseară a steliştilor i-ar transforma în mari favoriţi la titlu

Articol de , - Publicat duminica, 07 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 06 octombrie 2012 21:21

Conduşi de Paszkany, ardelenii promovaţi abia în 2004 au luat 8 trofee interne, dublu faţă de cît a cîştigat Becali.

Steaua a desfiinţat-o pe CFR în întîlnirile directe, însă asta n-a prea ajutat-o. Echipa pe care o patronează Gigi Becali a cîştigat şapte meciuri contra celei conduse de Arpad Paszkany şi a pierdut unul singur, acum şapte ani!

În tot acest timp, Arpad a adunat toate trofeele interne posibile: trei titluri de campion, trei Cupe ale României şi două Supercupe! Palmaresul lui Gigi e pe jumătate, adică două titluri, o Cupă şi o Supercupă.

Singurul succes al vişiniilor împotriva steliştilor, un 1-0 la Cluj în noiembrie 2005, a fost obţinut cu un gol marcat de Coroian. La CFR era antrenor Dorinel Munteanu, în vreme ce Steaua era condusă de Oleg Protasov. Performanţa rară a fost realizată şi într-o situaţie inedită pentru tradiţia actualei campioane: ea n-a avut în formula de start de atunci nici un fotbalist străin! Recent, CFR a început cîteva partide fără să aibă în componenţă nici măcar un jucător român.

Liga îi termină!
Ardelenii au impresionat în actuala ediţie din Champions League, cu patru victorii din patru meciuri disputate în preliminarii plus un succes la Braga, dar parcursul continental i-a încurcat rău în campionat. Felul în care s-au prezentat în Liga 1 după partidele europene o face pe Steaua să creadă într-o victorie. Cele mai tari prestaţii din Liga Campionilor au fost succedate de dezastre în campionat: victoriilor cu Basel le-au urmat un 2-3 în Giuleşti, cu Rapid, şi un 2-2 acasă cu Petrolul, o remiză pe care CFR abia a obţinut-o.

Iar succesul formidabil din Portugalia, 2-0 cu Braga, a "anunţat" încă un eşec intern, 1-2 la Pandurii. De cînd există formatul actual al Champions League, nici o participantă a României în grupele acestei competiţii n-a izbutit să cîştige titlul de campioană. CFR deja s-a aflat de două ori în postura asta şi a clacat de fiecare dată. "Dacă pierdem pe Naţional Arena, Steaua va face 12 puncte peste noi şi probabil că nu vom mai avea şanse să le recuperăm", recunoaşte Andone.

Alte date interesante despre Steaua-CFR:
- De cînd a revenit Andone, Clujul a jucat 27 de meciuri oficiale şi a marcat măcar un gol în fiecare dintre ele
- Steaua a dat un singur gol din fază fixă în acest sezon, un capitol la care CFR e tare: a înscris de 10 ori din momente statice
- Ex-stelist, Kapetanos a punctat de 8 ori în acest sezon toate competiţiile, iar 7 reuşite au venit în urma unor lovituri de cap. Grecul a înscris cu piciorul doar contra lui Manchester

2,10 e cota Stelei la titlu, oferită de agenţia online gamebookers. CFR are cota 6,00

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Mereu voi răspunde contestatarilor!"
Mihai Stoica spune că nu se va abţine niciodată atunci cînd jucătorii echipei sale vor fi atacaţi: "Nu le voi mai răspunde gloriilor dacă mă vor ataca. Dar în momentul în care vor vorbi despre jucători, atunci cu siguranţă nu mă voi abţine. Regret că m-am certat cu Piţurcă, dar am şi eu demnitatea mea. Cel mai mult am regretat că am fost atacat de Marcel Răducanu".

"Suporterii vor face diferenţa!"
Laurenţiu Reghecampf face apel la fanii stelişti pentru a veni în număr cît mai mare la derby-ul cu CFR. "Într-un asemenea meci, diferenţa poate fi făcută de valoarea echipei, dar şi de suporterii care vor veni la stadion. Eu cred în jucătorii mei şi simt că vom cîştiga. Am văzut CFR cu Manchester, au o formaţie puternică, ştim cum vor juca, nu există secrete!", a declarat tehnicianul Stelei la DolceSport.

Rocha poate pleca
Gigi Becali nu-l mai vrea pe brazilianul Adi Rocha la echipă: "Nu putem juca cu el. E aerian, pierde toate mingile, nu face ce ar trebui să facă un atacant!". El a fost completat de Reghecampf: "În meciul cu Copenhaga l-am scos pentru că era mai mereu în altă parte decît ar fi trebuit!". Rocha e golgeterul echipei în acest sezon, avînd 9 reuşite în toate competiţiile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
catalin_cj
catalin_cj  •  08 Octombrie 2012, 11:26
Postat de djamorphis pe 07 Octombrie 2012, 17:08

Sau, cu alte cuvinte, echipa nationala NU se facea din CFR Cluj!

esti idiot. acum se face din cfr? tot din steaua

djamorphis
djamorphis  •  07 Octombrie 2012, 17:08
Postat de bilaro pe 07 Octombrie 2012, 12:44

Pe vremea aia,in mare, nationala se facea din trei-patru echipe : Stiinta , Corvinul, Dinamo si Steaua. Asta insemna ,omogenitate.

Sau, cu alte cuvinte, echipa nationala NU se facea din CFR Cluj!

joker_28
joker_28  •  07 Octombrie 2012, 13:22
Postat de cfr_atlanta pe 07 Octombrie 2012, 01:41

cu atatea absente nu vad cum am putea castiga . Un egal ar fi bun...

cometariu realist bravo! Nu prea avem sanse cu jucatori gen nicoara, hora sincer sa fiu!!! HAI CFR sa vedem primul 11 si dupa aia mai vedem!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează