FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Becali crede că este condamnat la închisoare pe nedrept: "Plătesc preţul celebrităţii!"

Articol de , - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 26 noiembrie 2013 21:34

Gigi Becali s-a plîns ieri în faţa judecătorilor de modul în care este tratat în puşcărie, dar a şi explicat de ce consideră că este închis pe nedrept.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus ieri de la Constanţa la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat recursul formulat în ceea ce priveşte contopirea pedepselor din cele trei dosare ale acestuia. În urma şedinţei de ieri, s-a decis ca pedeapsa primită iniţial să rămînă neschimbată, adică să execute 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Becali a venit îmbrăcat într-un palton negru şi a citat din mai mulţi psalmi bisericeşti în faţa instanţei. Apoi s-a revoltat pentru condiţiile în care e transportat la judecăţi: "Eu mă aflu la Poarta Albă. Este o cursă care pleacă şi opreşte în toate puşcăriile. Este foarte greu să merg şapte ore în condiţiile în care eu am plătit atîtea taxe şi statul român nu mă poate transporta aşa cum trebuie. Trebuie să plătesc preţul celebrităţii! Trebuie să stau într-o cuşetă, în dubă, şi nu alături de ceilalţi 30 de deţinuţi".

Acesta le-a explicat judecătorilor şi motivele pentru care crede că decizia de a face puşcărie e greşită: "Referitor la prima faptă, cea de sechestrare de persoane, vă jur că am dat 7.000 de euro bodyguarzilor să-mi răscumpere maşina. Ei au venit cu hoţii în portbagaj, dar din toate declaraţiile, nu există nici una în care să spună că Becali a instigat la lipsire de libertate. Referitor la schimbul de terenuri, în hotărîre scrie că deşi s-a întîmplat aşa, nu este faptă penală! Mi s-a propus un schimb, iar pe vremea aia nu era expert la privat, ci era făcut de Tribunalul Bucureşti, deci de statul român".

"Gigi e şef de cameră, organizează turnee de fotbal"
Unul dintre deţinuţii de la penitenciarul din Constanţa a dezvăluit pentru Libertatea că Gigi Becali doreşte să organizeze un turneu de fotbal-tenis între puşcăriaşi: "Penitenciarul are 9 secţii, iar Gigi face parte din ultima. Cum la Valu lui Traian este un regim semideschis, deţinuţii au parte şi de unele activităţi obligatorii. Acum, de exemplu, se organizează un turneu de fotbal-tenis între secţii, iar Gigi, în calitatea sa de şef de cameră, s-a implicat imediat. Întocmeşte tabele, face echipe".

192 de zile au trecut din momentul în care Becali a fost încarcerat, fiind condamnat în 3 dosare: " Valiza", "Sechestrarea" şi "Schimbul de terenuri cu MApN"

"Fericită veţi fi cînd vă vor ocărî pe voi. Minţiţi pentru mine. Să mă ierte doamna procuror, are o meserie. Dar reprezintă Ministerul Public. Vreau, doamna judecător, să readuc în memoria dumneavoastră, cu jurământ în faţa lui Dumnezeu pe icoana lui Isus Hristos ca să spun numai adevarul" (Gigi Becali în faţa instanţei)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
gio1
gio1  •  28 Noiembrie 2013, 00:09

Jiji, platesti pretul hotiei, al prostiei si fuduliei ! La multi ani !

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  27 Noiembrie 2013, 16:12

asa'i ! s'a dus vestea in toat lumea cine'i jiji ! sau, poate ca... otv ghitza il face celebru, seara de seara. e singurul loc unde se vorbeste de ciuben. comenteaza tudor octavian si ceilalti senatori si deputati conservatori, obijnuitii casei.

misu_f65
misu_f65  •  27 Noiembrie 2013, 15:36

Ba nesimtitule,care celebritate!!Aia platita din bani furati??!!20 de ani trebuia sa stai in puscarie,nenorocitule!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează