FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Becali se dezlănţuie pe piaţa transferurilor: Wesley - 1,2 milioane! Chipciu - 1,5 milioane!

Becali îi vrea pe Wesley şi Chipciu la Steaua.
Becali îi vrea pe Wesley şi Chipciu la Steaua.

Articol de - Publicat joi, 15 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2011 11:32

Se anunţă o iarnă fierbinte pentru suporterii Stelei în privinţa achiziţiilor pe care echipa lor favorită le va face. Pînă acum au fost rezolvaţi doi fotbalişti: Chiricheş şi Dănănae. Următorii doi cu care se negociază sînt Chipciu şi Wesley.

Patronul Stelei a făcut superoferte pentru cei doi, Ioan Neculaie şi-a dat deja acordul pentru a-l ceda pe mijlocaşul de 22 de ani, în timp ce negocierile cu Adrian Porumboiu pentru brazilianul de 31 de ani vor continua.

Pentru primul, Gigi Becali a făcut deja o ofertă pe care patronul Braşovului, Ioan Neculaie, a acceptat-o, urmînd doar să se aştepte şi disputarea ultimei etape din 2011 pentru a se perfecta şi documentele de transfer. Suma pusă la bătaie de Becali e de 1,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că Alexandru Chipciu va deveni cel mai valoros transfer din ultimii doi ani, mai precis de cînd Tănase a fost adus pe 1,8 milioane de euro. "Am acordul lui Neculaie, cu care am bătut palma, nu cred că vor fi probleme să mă înţeleg şi cu jucătorul", a anunţat şi Becali.

Marea lovitură pe care Steaua vrea să o dea e însă achiziţionarea brazilianului Wesley. "Mă înţelesesem săptămîna trecută cu Porumboiu la un schimb Florin Costea - Wesley, plus nişte bani pe care să-i dau eu. A căzut înţelegerea pentru că nu vreau să-l mai dau pe Florin, însă mi-l doresc în continuare pe Wesley", a spus ieri Becali la Fanatik Show. Deşi Wesley e cu 9 ani mai bătrîn decît Chipciu, Gigi propune o sumă asemănătoare pentru perla din Moldova: 1,2 milioane de euro, cu 50 la sută mai mult faţă de suma pentru care Porumboiu l-a achiziţionat din Portugalia în ianuarie 2009.

Toţi ar costa 3,5 milioane
Jucător - De unde vine - Preţ (euro)
Chiricheş - Pandurii - 800.000
Dănănae - Tom Tomsk - liber de contract
Chipciu - FC Braşov - 1.500.000
Wesley - FC Vaslui - 1.200.000

Ambii, decisivi pentru Braşov şi Vaslui
Chipciu şi Wesley au fost oamenii numărul 1 în echipele lor în actualul campionat. Primul a fost, de departe, cel mai bun de la Braşov, echipă pentru care a contribuit la mai mult de 30 la sută din toate golurile marcate de "stegari", 6 din 17. De partea cealaltă, Wesley e golgeterul Vasluiului, pentru care a înscris singur aproape jumătate din toate golurile echipei, adică 12 din 26.

Vine şi Stromajer, Hoban refuzat

Gigi Becali a anunţat aseară că-l va aduce şi pe Jaka Stromajer, de la Pandurii. Stromajer (28 de ani) va ajunge la Steaua sub formă de împrumut, el fiind în conflict cu conducerea gorjenilor. În actualul campionat, a bifat 13 meciuri, toate ca titular, reuşind să marcheze 3 goluri. Un alt jucător care i-a fost propus lui Gigi Becali de către Mihai Stoica a fost Ovidiu Hoban, de la Mediaş. "L-am refuzat, ce să caute Hoban la Steaua?", a spus Becali despre acesta.

Antal semnează acum, dar vine la vară
Gigi Becali a spus că e interesat şi de Liviu Antal (22 de ani), de la Oţelul. "Eu nu negociez cu Marius Stan, eu ştiu că el intră acum în ultimele 6 luni de contract, deci pot semna cu el acum şi să vină gratis la vară", a spus Becali la GSP TV despre mijlocaşul dreapta al trupei de la Dunăre.

Chipciu în acest sezon
- a jucat în toate cele 17 etape, fiind de fiecare dată titular şi de 16 ori integralist
- a marcat 5 goluri şi a dat o pasă de gol, fiind golgeterul "stegarilor"
- a jucat de 16 ori mijlocaş de bandă şi o singură dată atacant
- are o medie a notelor GSP de 6,24, cea mai mare din lotul Braşovului

Wesley în acest sezon
- a jucat în 16 dintre cele 17 etape, absentînd un singur meci, cînd a fost accidentat
- a marcat 12 goluri şi a dat o pasă de gol, fiind golgeterul moldovenilor
- a jucat de 15 ori mijlocaş central şi o singură dată ca mijlocaş dreapta
- are o medie a notelor GSP de 6,50, cea mai mare din tot lotul Vasluiului

Cum ar putea arăta Steaua în retur: Tătăruşanu - Dănănae, Chiricheş, Gardoş, Brandan - Chipciu, Bourceanu, Wesley, Tănase - M. Costea, Rusescu
Rezerve: Stanca, Geraldo, Latovlevici, Prepeliţă, Tibi Bălan, Tatu, Florin Costea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
coty_iulian
coty_iulian  •  28 Decembrie 2011, 07:56

lotul arata f bn si are si valoare ... q acest lot steaua pluteste sezonul viitor ...

bandoleros
bandoleros  •  16 Decembrie 2011, 06:28

ma dar ce baieti buni la suflet sunteti voi! va e mila ca aduce becali jucatori la steaua? lasati ma sa'si ia teapa si numai ai plangeti voi de mila la 4 dimineata. las sa adune toata liga 1 la steaua care e problema? mai bine ati plange de mila echipelor voastre ok?

fabregas86
fabregas86  •  16 Decembrie 2011, 02:52
Postat de bigiu pe 15 Decembrie 2011, 16:58

CHIPCIU nu merge la stina k el e un dinamovist si la iarna va veni la locu 1 din romania nu la locul 6 sa se bata la retrogradare. HAI DINAMO

ba el merge unde vrea neculaie ,banii vorbesc ,bea un trei unul ,in ghencea 3-1

Vezi toate comentariile (24)
Comentează