FOTBAL  »  Superliga  »  CSA

Becali și-a făcut planul de bătaie pentru a recupera dreptul asupra numelui: "Va plăti!"

Articol de GSP - Publicat joi, 05 ianuarie 2017 09:45

Gigi Becali este gata să meargă la Curtea Europeană de Justiție pentru a recupera dreptul de utilizare a numelui Steaua, în cazul în care decizia definitivă îi va da dreptate lui Florin Talpan. 

Curtea de Apel București a dat un verdict favorabil juristului CSA și i-a retras lui Gigi Becali dreptul de a utiliza numele Steaua București, însă patronul echipei din Liga 1 nu renunță nici dacă Înalta Curte va menține decizia Curții de Apel.

"Voi merge până la Curtea Europeană de Justiție în acest caz. Să văd eu ce judecător va mai spune că zăpada e neagră! Judecătorul va plăti! Ce, credeți că judecătorul nu știe că asta este echipa Steaua și că nu se poate schimba numele de la Registrul Comerțului?!", a spus Becali la TV Digi Sport.

SC FC Steaua București SA, echipa finanţată de George Becali, a pierdut, miercuri, pe 21 decembrie, litigiul la Curtea de Apel cu Clubul Sportiv al Armatei şi nu mai are dreptul să folosească numele Steaua Bucureşti.

Clubul lui Becali are dreptul să facă recurs în maximum 30 de zile de la data deciziei, iar Înalta Curte trebuie să dea un verdict în maximum 30 de zile de la depunerea apelului.

Un complet de 3 judecători va analiza dacă instanța de la Curtea de Apel a respectat procedura în timpul procesului, dar nu va mai judeca și fondul. Magistrații pot doar să accepte sau să respingă cererea Stelei. În cazul în care recursul va fi acceptat, cazul va fi întors spre rejudecare la Curtea de Apel. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (118)
timm
timm  •  06 Ianuarie 2017, 17:08
Postat de bigmc pe 05 Ianuarie 2017, 20:48

"timm" cine a evaluat marca Steaua și cum s-a ajuns la suma de 37mil€?

Un evaluator independent. Evaluarile se fac pe baza unor formule de calcul.

bigmc
bigmc  •  05 Ianuarie 2017, 20:48

"timm" cine a evaluat marca Steaua și cum s-a ajuns la suma de 37mil€?

catalynn
catalynn  •  05 Ianuarie 2017, 20:31
Postat de florar pe 05 Ianuarie 2017, 19:38

Că de obicei ești cu pluta...Eu am vorbit doar de declarații publice...Tu pari ca de obicei că știi ce va face CEDO ,afirmi fără reținere că Becali trebuie să plătească 37 mil... esti sigur pe fapte neintimplate... Vorbești de Becali ca penal dar te faci a nu ști că de fapt oameni ai clubului armatei au semnat pentru Becali... Desigur... Ăștia sunt numai îngeri...

Cred ca esti usor confuz, eu am vorbit strict pe lege. Jiji este penal pt ca Justitia l-a găsit vinovat in 3 spețe. Daca CEDO va spune ca nu i-au fost respectate drepturile si a fost condamnat ilegal e alta treaba, insa deocamdata vorbim pe ce avem in față. 37 milioane euro este suma stabilită de un evaluator autorizat de Ministerul Justiției pt asa ceva. Doar Judecătorul poate decide cuantumul daunelor in baza acelei evaluări. Precedentele juridice ne arata ca cel mai probabil jiji va pierde si acest proces. In speța MApN - CSA CEDO si CEJ fie nu au competența fie NU judeca fondul, in plus va dura ani pana va primi un verdict. Îți dau un exemplu notoriu: VoicuIescu. Si el se plângea ca a fost condamnat pe nedrept si restul, si ca face petiție la CEDO. Imi imaginez ca a facut, respectivul fiind totusi in alta clasa dpdv intelectual decat jiji, in plus cazul sau ridica mult mai multe suspiciuni de abuz. Cati ani au trecut de cand zace in pușcărie?! Cele 60 de milioane i-au fost executate silit? Pai cam da ...

Vezi toate comentariile (118)
Comentează
Close