FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - STEAUA 0-3

Becali şi Bucşaru s-au înţeles ieri pentru Bilaşco, Brandan şi Galamaz » I-a luat Steaua!

Articol de , - Publicat marti, 24 august 2010 00:00

Dumitrescu a fost cel care a insistat în mod expres ca fotbaliştii Unirii să fie aduşi în Ghencea.

După două săptămîni ca antrenor şi trei victorii din tot atîtea meciuri oficiale, Ilie Dumitrescu a realizat, cu ajutorul conducerii, şi primele trei transferuri. Toţi sînt de la Unirea Urziceni: George Galamaz, Pablo Brandan şi Marius Bilaşco.

Tehnicianul Stelei i-a solicitat patronului în mod expres pe cei 3, deşi patronul îi propusese şi alte nume de la Unirea. "Adu-mi-i pe aceştia trei şi eu garantez că luăm titlul", i-a transmis Ilie lui Gigi. Becali s-a întîlnit cu Dumitru Bucşaru şi au bătut palma pentru toţi cei 3, însă actele urmează să se oficializeze în zilele viitoare. Cel mai probabil, transferurile se vor perfecta după meciul retur Unirea - Hajduk Split, de joi seară.

Chiar dacă nu vor avea drept de joc în Europa League, "Gala", Pablo şi "Bilă" vor putea fi legitimaţi în Liga 1 pînă pe 10 septembrie, urmînd să aibă drept de joc din etapa a 7-a, programată pe 11 şi 12 septembrie. Chiar în acea rundă, Steaua va evolua împotriva Unirii, la Urziceni.

16 transferuri a realizat Steaua în această vară, pe lîngă cei 3 de la Urziceni mai fiind aduşi Stanca, Todorov, Bonfim, Geraldo, Abrudan, Gardoş, Martinovici, Latovlevici, D. Stoica, Anghelov, Răduţ, Păcurar, C. Matei

George Galamaz (29 de ani)
- joacă fundaş central
- evoluează de 9 ani în Liga I
- a trecut pe la Dinamo, Rapid şi Sportul, pînă să ajungă la Urziceni
- are 194 de meciuri şi 11 goluri în Liga 1
- a ieşit pe locul 2 în Top Gazeta în sezonul trecut la capitolul fundaşi centrali, fiind întrecut doar de Cadu

Pablo Brandan (27 de ani)
- joacă fundaş şi mijlocaş stînga
- evoluează de 3 ani în Liga 1
- pînă să evolueze la Unirea, a mai jucat în Argentina şi în Spania, la Alaves
- a fost desemnat cel mai bun fotbalist străin din Liga 1 în anul 2009 în ancheta Gazetei Sporturilor

Marius Bilaşco (29 de ani)
- evoluează ca atacant de careu
- a mai evoluat în România, pînă să ajungă la Unirea, la FC Argeş şi la FC Oneşti
- joacă de 12 ani în Liga 1, unde a bifat 259 de partide şi a înscris 50 de goluri

În Europa League doar din primăvară
Cei 3 nu vor avea drept de joc în grupele Europa League dacă Steaua se va califica pentru că au apucat să joace în turul de la Split. Regulamentul UEFA permitea unui jucător care a evoluat în primele 3 tururi preliminare, nu şi în play-off, să joace pentru o altă grupare în faza grupelor. Totuşi, Brandan, Bilaşco şi Galamaz ar putea îmbrăca tricoul Stelei şi în Europa League în actualul sezon. Cum? Steaua să se califice în primăvară, caz în care ei ar putea fi trecuţi pe listă.

Primul argentinian în Ghencea
Brandan va fi cel dintîi fotbalist argentinian care va îmbrăca tricoul roş-albastru. Pînă acum, în Ghencea veniseră brazilieni, columbieni, chiar şi un bolivian, însă niciodată un jucător din patria lui Maradona. În actualul lot, 75 la sută vor fi români şi doar un sfert străini: doi bulgari, un brazilian, un grec, un portughez, un argentinian şi un sîrb.

"Ilie e noul Ienei!"
Dinu Gheorghe a comparat situaţia de acum de la Steaua cu cea de dinaintea cîştigării Cupei Campionilor Europeni: "Ilie continuă munca lui Piţurcă. E, practic, acelaşi scenariu din anii '80, cînd Halagian a fost înlocuit, a venit Ienei şi a cîştigat Cupa la Sevilla". Echipa care a bătut-o pe Barcelona în finala CCE a fost iniţiată de Florin Halagian, înlocuit în 1984 cu Emeric Ienei.

"Becali fugea de huiduieli"
Ciprian Damian, preşedintele lui FC Vaslui, a explicat de ce nu li s-a permis iniţial accesul oficialilor Stelei: "Gigi Becali voia să intre pe o poartă administrativă, nu pe cea corectă. El a procedat la fel şi anul trecut, cînd a forţat o poartă şi a lovit un agent de pază! Probabil că Becali fugea ca să nu fie huiduit, de aceea a încercat să intre pe o altă poartă!".

- Duckadam: "Ne-ar mai trebui două-trei achiziţii ca să luăm campionatul. Cred că după încă vreo două etape putem vorbi despre şansele la titlu".
- Steaua n-a avut galerie la Vaslui fiindcă suporterii s-au plîns de preţurile mari ale biletelor, 75 de lei unul. Damian, preşedintele Vasluiului, neagă: "Cel mai scump bilet la acest meci a costat 40 de lei".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (69)
searcher8206
searcher8206  •  25 August 2010, 14:45

Nu e mai putin adevarat ca voi ati anuntat multe transferuri inclusiv ca a semnat cu Astra:)))))))))))))))). Spre norocul vostru s-a intors tot la Steaua ca putea fi si alta echipa. Asta e, s-a nimerit! Spuneti si voi ca prima data ati glumit=))))

sedicol
sedicol  •  24 August 2010, 17:27

cine tineeee cu steauaaaaaaa ii futem familiaaaaaaaa

eldany
eldany  •  24 August 2010, 14:43

Sa ni-l vezi in ciorba si sa stai cu el de vorba "denethor" :))Toti stelisti iti dau la m*** ole ole !

Vezi toate comentariile (69)
Comentează
Close