FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - DINAMO 2-0

Bergodi e favorit să antreneze pe Dinamo

Cristiano Bergodi, Bergodi, Steaua
Cristiano Bergodi, Bergodi, Steaua

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2010 00:00

Liderii roş-albilor îl bănuiesc pe "Fălcos" că se foloseşte de interesul lui Dinamo pentru a-şi negocia contractul cu Rapid. Porumboiu: "N'Doye s-ar putea întoarce la Vaslui" (video)

Jongleriile cu antrenori ar putea lua sfîrşit în această săptămînă la Dinamo. "Cîinii" au discutat cu Cristiano Bergodi săptămîna trecută, iar şefii susţin că "ne-am înţeles în principiu, mai rămîn de pus la punct detaliile contractuale, care nu credem să fie o problemă. În acest moment, italianul e în pole-position pentru că Ando se alintă. Zice că are oferte de la Rapid, din Qatar sau cine ştie de unde". Bergodi este aşteptat la mijlocul săptămînii pentru a purta noi tratative.

Bergodi are pretenţii mai mici
Pînă atunci, conducătorii "cîinilor" vor negocia şi cu Ioan Andone. "Luni mă întîlnesc cu cei de la Dinamo, dar Rapid rămîne prima opţiune" e declaraţia "Fălcosului", care i-a cam înfuriat pe roş-albi.

"Are o singură opţiune: ori semnează repede cu Dinamo, ori îl punem pe Bergodi! Italianul a fost corect, a spus că vrea să vină dacă într-adevăr se doreşte o strategie pe termen lung. Ando, din vorbele sale, îi cam forţează mîna lui Copos. Dacă are impresia că se poate folosi de Dinamo să-şi facă jocurile, se înşală!", avertizează acţionarii din Ştefan cel Mare.

Surse autorizate susţin că Ando e cu un pas în urma lui Bergodi întrucît are cerinţe mari: "Vrea buget de transferuri cel puţin trei milioane de euro, să rămînă Lobonţ, Andrei Cristea, plus altele. Ori acum e criză, noi trebuie să construim o echipă competitivă din ce avem, cu transferuri minime! Cristiano a spus că poate începe reconstrucţia cu jucătorii care sînt în curte".

4 trofee a cucerit Andone cu Dinamo: un titlu, trei Cupe ale României şi o Supercupă

Ce-i oferă Copos
- un contract pe trei sezoane de 250.000 de euro pe an
- un bonus consistent dacă duce Rapidul în Champions League
- libertate deplină la transferuri
- buget de achiziţii de 2 milioane de euro
- i-a prelungit deja angajamentul lui Cesinha

Ce-i oferă Dinamo

- postul de manager general, ceea ce înseamnă libertate deplină la transferuri
- un salariu de maximum 250.000 de euro pe an
- bonus de 250.000 de euro dacă ia titlul şi merge în Champions League
- buget de transferuri de maximum 2 milioane de euro

Aclamat de rapidişti
La finalul partidei Rapid - Gloria Bistriţa (2-1), cei aproximativ 5.000 de suporteri aflaţi în tribunele stadionului Giuleşti i-au scandat în cor numele lui Ioan Andone timp de cîteva minute. La rîndul său, antrenorul i-a aplaudat şi şi-a dus mîna la inimă în semn de recunoştinţă, ba chiar la un moment dat şi-a pus mîinele în cap, fiind vizibil emoţionat. Ando e iubit şi de dinamovişti, care la meciul direct din retur (2-2) i-au strigat şi ei numele.

Enigmatic cu jucătorii
După ce s-a întors de la conferinţa de presă, Ioan Andone a intrat în vestiar pentru a-şi lua la revedere de la fotbaliştii Rapidului, urîndu-le acestora o vacanţă plăcută. "Să fiţi cuminţi şi ne vedem la reunire, pe 12 iunie", le-a transmis antrenorul. Fotbaliştii au aplaudat crezînd că le spune că va continua în Grant. Tehnicianul şi-a dat seama şi a adăugat: "Dacă decid să rămîn". Chiar şi aşa, alb-vişiniii sînt siguri că "Fălcosul" nu va pleca: "L-am simţit că vrea să stea".

Prunea, director executiv?
În această săptămînă, va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie în care se va discuta şi despre cine va fi viitorul număr 1 din punct de vedere executiv la club. Borcea vrea să se retragă din această funcţie, iar momentan Florin Prunea e favorit, întrucît Gino Iorgulescu nu pare tentat să vină în Ştefan cel Mare.

"Rafael e superfotbalist!"
La Vaslui, Ţălnar l-a "debutat" pe Rafael Stănescu, în minutul 76. Mijlocaşul ce împlineşte 17 ani în iunie a avut o evoluţie apreciată, Adrian Porumboiu declarîndu-se încîntat de calităţile juniorului dinamovist: "E super-supertalent, un fotbalist de superclasă pentru vîrsta lui. Dacă nu se apucă de zorzoane ca N'Doye, va ajunge mare de tot. Cu ani în urmă, am arbitrat la Cluj şi în minutul 70 a intrat un puşti. Am spus după meci: "Notaţi acest jucător, va ajunge fotbalist!". Era vorba de Neluţu Sabău!".

Despărţire rece
Dinamoviştii au luat vacanţă imediat după partida pierdută la Vaslui, 0-2, reunirea lotului urmînd să aibă loc pe 14 iunie. Ţălnar le-a transmis elevilor săi să aibă o vacanţă plăcută, însă nu le-a adresat nici un cuvînt de mulţumire. "Ne-a zis că poate ne vedem pe 14 iunie, care vom mai rămîne pe aici, apoi a plecat", a povestit unul dintre jucători.

Vacanţă la Copacabana
Cristi Pulhac continuă vacanţele exotice după ce în iarnă a sărbătorit Revelionul în Singapore. Azi, fundaşul stînga de 26 de ani va pleca, împreună cu Adrian Ropotan şi Dacian Varga, în Brazilia, unde se va distra pe celebra plajă Copacabana.

"Luăm Cupa!"
Atacantul Wesley Lopez vrea să cîştige finala Cupei României, de miercuri. "Sîntem o echipă valoroasă! Am terminat pe locul 3 şi puteam mai mult. Vrem să aducem Cupa şi să ne mîndrim cu trofeul în vitrina clubului!" a spus brazilianul. Primăria Vaslui pune la dispoziţie 15 autocare pentru fanii care vor merge la Iaşi pentru finala dintre CFR şi Vaslui. (Cristi Lapa)

Temwanjera s-a îngrăşat 10 kg
Atacantul Mike Temwanjera plînge cînd vorbeşte de finala Cupei României, pe care o ratează după operaţia la ligamentele încrucişate. "Peste două săptămîni scap de cîrje şi pot începe recuperarea după operaţie. Abia în august voi putea reveni, dar abia aştept să mă întorc pe teren. Vasluiul va lua Cupa! Băieţii să joace cu sufletul şi pentru mine", a spus Temwanjera. Africanul s-a îngrăşat minimum 10 kilograme (foto) în cele 3 luni de pauză! (Cristi Lapa)

- Dinamoviştii au plecat cu autocarul imediat după meciul de la Vaslui, însă au făcut un popas la Rm. Sărat pentru a urmări finala Champions League, dintre Inter şi Bayern (2-0).
- Pulhac a sărbătorit în Bamboo pînă dimineaţă, alături de Ropotan, în noaptea de sîmbătă spre duminică. "Cîinii" au ajuns în Bucureşti la ora 2:00.
- "Cîinii" aşteaptă pînă la finalul lunii un răspuns din partea lui AS Roma în privinţa lui Lobonţ, pentru care au opţiunea de transfer definitiv, în schimbul a 1,5 milioane de euro.
- Fundaşul Jivko Milanov n-a putut încheia meciul cu Dinamo din cauza unor probleme medicale. "A acuzat crampe musculare de la antrenamente, dar n-am avut soluţii pe bancă. Sper să nu fie nimic grav", a spus antrenorul Marius Lăcătuş.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  24 Mai 2010, 18:48

Mda , DINAMO VA DEVENI periculoasa , cu Bergodi la carma....Un C.F.R.-ist.

calinescu_
calinescu_  •  24 Mai 2010, 09:36

DIN PACATE BERGODI NU ESTE DORIT DE GIOVANI SI VARIANTA E ABUREALA !!!! ANDONE ,DEVENIT PESTE NOAPTE OMUL LOR NR 1 VA PRELUA DINAMO !!!! BORCEA NU A INTELES CA LA DINAMO NU SE POATE FACE PERFORMANTZA SUB INFLUENTZA MALEFICA A LUI GIOVANI !!!!! PACAT !!!!!! BORCEA NU A INVATAT NICI DIN GRESELI !!!!!! PLEACA , VINDE .................. IN STEFAN CEL MARE NU AI CE CAUTA !!!!!!!

 •  24 Mai 2010, 08:59

sa vina bergodi sa aduca sase fundasi si doi portari sirbi si tinerii inapoi si luam campionatul.fara familia becacali si turcu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează