FOTBAL  »  Superliga  »  MITICĂ LA BRUTĂRIE

Blaturi, şmecherii financiare şi bişniţă » Legenda Corleone: 4 întîmplări celebre cu Dragomir

Articol de - Publicat marti, 08 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 07 aprilie 2014 23:44

Blaturi, şmecherii financiare şi bişniţă, nici una dintre temele tulburi din culisele fotbalului românesc nu i-a fost străină lui ”Corleone”. Patru episoade picante din CV-ul său de la FC Olt, Victoria şi Vîlcea.

I-a scos din vestiare!
Mitică povestea într-un interviu pentru TVR, în anii '90, un episod din perioada în care activa ca preşedinte la Scorniceşti. Fostul şef al LPF se "autodenunţa": "Mi-am dat ceasul înapoi şi i-am scos pe oaspeţii de la Electrodul Slatina din vestiare. Cum nu existau atîtea mijloace de comunicare, nu ştiam cu cît a învins Flacăra Moreni, contracandidata noastră la promovare. Am vrut să fiu sigur că nu ne depăşesc la golaveraj, aşa că m-am gîndit să le mai dăm cîteva. S-a terminat 18-0!"

"Mă grăbeam să vă predau banii"
Pe vremea cînd era preşedinte la Rîmnicu Vîlcea, Dragomir a fost tras pe dreapta de poliţie pentru viteză, undeva în zona Dealul Negru, în maşină găsindu-se o valiză plină cu bani, care ar fi fost destinată realizării unui blat. Imediat ce a oprit autovehiculul, Mitică le-a explicat poliţiştilor: "Bine că aţi apărut. Tocmai mă grăbeam spre secţie să predau aceşti bani pe care i-am găsit!". :-)

I-a furat pe ciobani la poker!
Tot la Rîmnicu Vîlcea, Dragomir a fost implicat într-un scandal la jocurile de noroc. A încercat să-i păcălească pe ciobanii cu care juca poker pe bani! Acesta le explica faptul că nu are încredere şi că vrea să cumpere un pachet nou de cărţi împreună. Ceea ce nu ştiau ceilalţi era că Mitică se înţelesese cu vînzătoarea de peste drum să-i fie găurite anumite cărţi! În timpul unui joc, ciobanii şi-au dat seama şi au sesizat poliţia. Episodul s-a încheiat cu arestări, fiind reţinută chiar vînzătoarea.

"Părintele bişniţei în România!"
Înainte de '89, Mitică îi însoţea într-o deplasare pe jucătorii Victoriei, care participau la un turneu amical în Egipt. Atunci preşedinte al clubului, la întoarcere Dragomir a umplut avionul cu aparate video, televizoare şi haine pe care urma să le vîndă în România. "Ceea ce făceau fotbaliştii cu blugi sau casetofoane nici nu se compară. Din deplasarea de atunci, a adus înapoi cantităţi industriale de marfă. E părintele bişniţei în România", povesteşte unul dintre apropiaţii lui Dragomir la acea vreme.

12 ani a fost Dragomir preşedinte de club înainte de Revoluţie, pe traseul Vîlcea - Olt - Braşov - Victoria

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mihaienache
mihaienache  •  09 Aprilie 2014, 10:37

pai si pt toate "combinatiile"astea nu merita sa mearga la PUSCARIE?.....de asta fotbalul romanesc e in colaps,ca e condus de astfel de specimene

ftwraku
ftwraku  •  08 Aprilie 2014, 23:43

"Mi-am dat ceasul înapoi şi i-am scos pe oaspeţii de la Electrodul Slatina din vestiare. Cum nu existau atîtea mijloace de comunicare, nu ştiam cu cît a învins Flacăra Moreni, contracandidata noastră la promovare. Am vrut să fiu sigur că nu ne depăşesc la golaveraj, aşa că m-am gîndit să le mai dăm cîteva. S-a terminat 18-0!" Ba,asa ceva este real? Chiar s-a terminat 18-0? Doamne...te crucesti. Ma rog,de fapt la noi sunt violatori,criminali,samd, in cazuri de gradinita si procurorii stau cu degetul in fund. Iar cand ajung in instanta fac blat cu judecatorii... Ma rog...

shylok
shylok  •  08 Aprilie 2014, 12:09

Aceste maniere selecte au condus fotbalul romanesc spre acest moment sublim...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează