FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME

Blestemul contracandidatelor » Cale liberă pentru Steaua: după Petrolul, alte două pretendente la titlu se află pe muchie de cuţit

Articol de - Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 25 noiembrie 2014 22:04

Problemele financiare de la CFR şi Astra îi conferă Stelei un drum mai blînd către cîştigarea campionatului.

Evenimentele curente de la Ploieşti pot uşura traseul Stelei către un nou titlu în Liga 1, avînd în vedere că şi celelalte două contracandidate se confruntă cu o serie de probleme de la începutul sezonului:

1. CFR
Chiar dacă în ultima perioadă CFR a revenit în topul L1, tensiunile financiare s-au păstrat pe tot parcursul sezonului. În octombrie, înaintea unui "amical" cu Baia Mare, atacantul clujenilor, Gregory Tade, a refuzat să facă deplasarea acuzînd că nu şi-a primit salariul, situaţie similară şi pentru colegii săi care au venituri restante de aproape jumătate de an.

"Sînt jucători care au fost nevoiţi să se mute la hotel. N-au bani să plătească chiria, un lucru trist pentru un fotbalist profesionist. Ar trebui să le fie ruşine şi să plătească datoriile", declara şi Camora în urmă cu două zile pentru sportnews.ro.

Duminică, antrenorul Vasile Miriuţă a cedat şi a părăsit echipa acuzînd aceleaşi probleme financiare. Arpad Paskany a căutat în mai multe rînduri să vîndă clubul, dar nu a găsit nici un amator.

2. Astra
Cu un sezon de excepţie, două trofee şi o calificare în cupele europene, Astra scîrţîie după ultimele evenimente care au zguduit clubul. Unul dintre factorii principali a căderii girugiuvenilor are la bază plecarea lui Dinu Gheorghe din postura de preşedinte, dar şi pierderea tehnicianului care a pus bazele actualei formaţii, Daniel Isăilă.

Nici problemele financiare nu au ocolit clubul, ultimul episod consumîndu-se înaintea deplasării de la Glasgow, cînd mai mulţi membri ai staff-ului l-au acuzat pe Ioan Niculae că nu a plătit restanţele salariale şi bonusurile fotbaliştilor.

Problemele şi-au pus amprenta şi pe ultimele rezultate ale "astralilor" în primul eşalon, care au pierdut considerabil teren în faţa Stelei. Totodată, patronul Astrei e cercetat de DNA în dosarul "Gaze ieftine" pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

În aceeaşi oală!
Săptămîna trecută, CFR şi Astra au fost deferite camerei de judecată a Corpului de control financiar al cluburilor din cadrul UEFA, pe baza datoriilor înregistrate către grupări, angajaţi şi autorităţi. Încă trei echipe europene se află în monitorizarea UEFA privind probleme financiare, o decizie în cazul acestora urmînd să fie stabilită în luna decembrie. În cazul hotărîrii negative, cele două formaţii riscă dreptul de participare în cupele europene, indiferent de performanţele interne.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (56)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  27 Noiembrie 2014, 09:19
Postat de mariuss72 pe 26 Noiembrie 2014, 09:58

Daca se dovedeste ca s-au folosit bani publici sau ca a spalat bani, capra trebuie sa mearga la puscarie. Nu mai aparati infractorii, astia au distrus tara asta. Pe dealta parte, nu e niciun motiv de bucurie pentru nimeni faptul ca fotbalul nostru se duce la vale, numai un nebun s-ar bucura de asta.

taman asta ziceam si io, ca e bucuria nebunilor. cat de capre, daca au dat'o in bara, sa stea langa jiji si ala de la fc arges. petrolul va fi ma bine fara capra. mai bine acum, decat mai tarziu. clubul e tare, poate supravietui. are support in Ploiesti, are venituri din incasari. sper ca nu va pati ca fc arges, dupa arestarea patronului... caprele nu au fost altceva decat administratori. administratori prosti, si probabil hotzi. ce e liga fara Timisoara, uta, arges, Craiova ? cu ghiajna, volontarii lui pandele si firutza plus clinceni, otopeni si berceni !! metica a fost pui de'o zi pe langa comunistu' asta de gino, care petrece cu ghitza si dottore....

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Noiembrie 2014, 00:20
Postat de microbuzulbotosani pe 26 Noiembrie 2014, 20:24

daca LPF doreste sa progreseze campionatul, trebuie sa transforme liga 1 intr-una formata din 10 echipe (fiecare provenind din cate un oras turistic sau cu mare traditie in fotbal) iar campioana sa fie decisa pe teren (finala) in urma unui play-off.

ce ??? oras turistic ? in liga 1 ? asta mai lipsea, o etapa de genul : fc bradul sinaia - cs aer curat bicaz cf ozonul predeal - fc rechinul mangalia afc rezervatia hateg - fc unesco babadag pfff... ce derbyuri maxime !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Noiembrie 2014, 00:18
Postat de de_pe_tarnave pe 26 Noiembrie 2014, 12:23

Inteligenti? Se retrag? Verba volant ... Hoti, nu inteligenti!! Fug de justitie, nu se retrag ..

interesanta remarca.

Vezi toate comentariile (56)
Comentează