FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TÎRGU MUREŞ

Bombă cu ceas » Sabău vrea să-l reinventeze Celsinho, un jucător cu un trecut plin de derapaje în viaţa extrasportivă

Celsinho
sursa foto: AFP Mediafax
Celsinho sursa foto: AFP Mediafax

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 11 iunie 2011 16:20

Celsinho a semnat cu FCM Tg. Mureş şi spune că e gata să joace fotbal din nou, după ce a depăşit problemele legate de excesele cu alcoolul.


La 16 ani, Celsinho era comparat cu Ronaldinho. Puştiul semăna izbitor cu fostul star al Barcelonei şi poseda un talent ieşit din comun. De altfel, mijlocaşul brazilian plecase cu un demaraj incredibil în cariera de fotbalist. Lokomotiv Moscova a plătit 5 milioane de dolari pentru transferul său, în 2006, perioadă în care jucătorul era monitorizat şi de Manchester United sau Juventus. După doi ani, Celsinho a ajuns la Sporting Lisabona. Din acest moment, brazilianul a pus fotbalul pe plan secundar, alegînd provocările vieţii de noapte.
S-a certat cu actualul selecţioner al Portugaliei, Paulo Bento, atunci antrenor al "leilor", şi a sfîrşit prin a fi împrumutat la Amadora, în 2009. Celso nu s-a impus nici aici. De ce? O spune chiar el, într-un interviu recent.

"La Amadora, lucrurile au luat-o complet razna. Adevărul gol-goluţ este că am exagerat. Au fost momente critice în viaţa mea. N-am mers niciodată beat la antrenamente, nu am luat droguri, dar admit că am exagerat. Ieşeam de 3-4 ori pe săptămînă. Nu frecventam cluburi, mergeam acasă la cineva. Deşi aveam antrenament de la 9 dimineaţa, eu ajungeam acasă în zori, la ora 4. Dormeam puţin, randamentul meu a scăzut", şi-a amintit Celsinho. N-a fost singura problemă a brazilianului. "În 2008 devenisem obez. La 1.74 de metri aveam 92 de kilograme. Eram disperat şi m-am internat într-o clinică pentru slăbit. De-abia cînd am revenit la Portuguesa, în 2010, am reuşit să ajung mai aproape de masa optimă, la 76 de kilograme", a mai spus Celsinho pentru Lance!Net.

Celsinho are acum 22 de ani şi speră să-şi salveze cariera la Tîrgu-Mureş

23 de meciuri a jucat Celsinho din 2007, 19 în Portugalia, la Sporting şi Amadora

"Greşeala mea a fost că am plecat prea repede din Brazilia. Poate că am aruncat pe fereastră o carieră promiţătoare, dar, la 16 ani, eram un copil, total nepregătit pentru ceea ce avea să-mi rezerve viaţa"

"Fotbalul nu se uită. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit să-mi revin după ceea ce s-a întîmplat cînd aveam 20-21 de ani! Am o a doua şansă de care vreau să profit"
Celsinho, mijlocaş FCM Tg. Mureş

Tatuat cu versuri hip-hop
Extravaganţele lui Celsinho nu se opresc la escapadele nocturne. Brazilianul are cinci tatuaje. Pe unul dintre braţe, mijlocaşul şi-a trecut versurile preferate ale unei trupe de hip-hop din Sao Paulo, Racionais MC's. De altfel, Celso a copilărit într-un cartier din oraşul Americana. "Mulţi considerau că e un cartier foarte periculos. Mie îmi place să-l vizitez şi acum. Îi respect pe oamenii de acolo, aşa cum şi ei mă respectă pe mine", a spus Celso.

Cedat gratis

Sporting vrea să scape de Celsinho. Lusitanii l-au împrumutat gratis, pentru un sezon, pe mijlocaşul sud-american. Mai mult, ardelenii au o opţiune de prelungire a contractului, pe încă doi ani, fără ca echipa din Lisabona să aibă pretenţii financiare. Jucătorul spune că s-a schimbat şi că e gata să-l ajute pe Sabău. "Băiatul meu a împlinit patru ani. Acum nu mai joc doar pentru mine, motivaţia e alta. Azi sînt total diferit şi datorită fiului meu", a mărturisit mijlocaşul brazilian.

Vine încă un brazilian
Ardelenii vor aduce şi un fundaş central din Brazilia. Este vorba de stoperul Hallison (26 de ani), de la Noroeste. Acesta va fi împrumutat pe şase luni, cu opţiune de prelungire. "Le mulţumesc celor de la Noroeste că mi-au permis să profit de această oportunitate. Sper să impresionez în România şi să rămîn la Tg. Mureş şi în retur", a spus Hallison.

Citește și:

Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Euro 2024
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (7)
emilutz-paraipan
emilutz-paraipan  •  12 Iunie 2011, 14:39

la noi va descoperi bucuria fotbalului ...il va aduce sabau la cota de transfer de acu 5 ani :)

shumi_panco_gool
shumi_panco_gool  •  11 Iunie 2011, 21:23

inca din retur muresul a aratat ca isi contureaza o echipa solida

thebluestlion
thebluestlion  •  11 Iunie 2011, 18:00

O sa se inteleaga bine cu Tanase de la Steaua :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close