FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Brazilianul Romario explică de ce a semnat cu Petrolul: "M-a speriat criza de la Dinamo"

Romario Santos Pires a mai evoluat în Liga 1 la Bistriţa.
Romario Santos Pires a mai evoluat în Liga 1 la Bistriţa.

Articol de - Publicat vineri, 18 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 17 ianuarie 2013 21:32

Brazilianul Romario a dezvăluit de ce a ales Petrolul în detrimentul "cîinilor" şi cum a ajuns să aibă un prenume atît de celebru în fotbal.

- Romario, de ce ai ales Petrolul Ploieşti şi nu Dinamo?
- Simplu: cei de la Dinamo n-au fost atît de interesaţi de mine precum cei de la Petrolul. În plus, m-au speriat problemele financiare ale lui Dinamo, am zis că după cinci luni neplătite la Bistriţa n-are rost să merg din rău în mai rău! Îmi pare rău, dar nu puteam să aleg un club care nu plăteşte la timp. Orice nume ar avea el. Am familie în Brazilia, nu-mi permiteam riscuri. La Ploieşti e linişte cu banii.

- Ce vrei să obţii din experienţa ta la Ploieşti?
- Vreau să fiu Romario de România! Bun, n-o să pot da eu goluri, ca mijlocaş defensiv, cîte dădea celebrul meu conaţional, însă vreau să fiu la fel de apreciat ca el.

- Care este povestea prenumelui tău?
- Tatăl meu era înnebunit după Romario, încă de cînd juca la Vasco da Gama, clubul de suflet al părintelui meu. Am avut şansa să joc fotbal pe plajă cu Romario, în vacanţa de acum, de la mine de acasă, am făcut o poză cu el şi i-am oferit-o tatălui meu, care a lăcrimat de fericire.

"Am învăţat limba română în trei-patru luni, m-am adaptat în ţara voastră, totul e să fiu plătit la timp, cum ne-am înţeles. Ştiu să dansez samba, o să vă arăt după ce voi marca un gol" (Romario Santos Pires, mijlocaş Petrolul)

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
psyk3
psyk3  •  18 Ianuarie 2013, 09:32

bine ca nu a mai venit si petarda asta... noi treb sa mai scapam de vo 3-4...asa ca el

andystar
andystar  •  18 Ianuarie 2013, 02:26

Mai are multe de invatat copilul asta !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează