FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Bud, încurajat de medici: "Priveşte accidentarea ca pe o vacanţă" :)

Medicii i-au transmis lui Bud că şansele de a mai juca fotbal nu depăşesc 50%
Medicii i-au transmis lui Bud că şansele de a mai juca fotbal nu depăşesc 50%

Articol de - Publicat joi, 29 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2011 22:22

Atacantul de la Mediaş a fost încurajat de foarte mulţi jucători, dar cel mai emoţionant a fost un mesaj de la Neşu.

Cristian Bud (26 de ani) s-a accidentat extrem de grav în sfertul de finală al Cupei României dintre Poli Timişoara şi Gaz Metan Mediaş. Tacklingul lui Scutaru a avut un efect devastator, genunchiul drept al jucătorului împrumutat de la CFR la Gaz Metan fiind în totalitate distrus. Salvarea a venit de la Marius Vizer, care l-a trimis la un specialist în Ungaria. "Am vorbit la telefon în seara zilei de 14 decembrie. Domnul Vizer era plecat în China. În scurt timp am primit răspuns că a doua zi urma să mă vadă un specialist din Ungaria, la o clinică privată din oraşul Tatta. La miezul nopţii am plecat cu soţia, iar dimineaţa, la 7:30, eram deja la control", a povestit Bud.

"În genunchi s-a rupt tot ce se putea rupe"
Medicul care l-a operat a fost şocat de faptul că jucătorul a ajuns atît de tîrziu la un control amănunţit. "S-a uitat la genunchi, a văzut RMN-ul, iar apoi mi-a zis că şansele de a mai juca fotbal sînt de 50 la sută, pentru că intervenţia chirurgicală ar fi trebuit să aibă loc la scurt timp după accidentare, şi nu la o săptămînă distanţă. Omul a fost corect cu mine şi nu mi-a ascuns nimic. Cînd am auzit, mi-au dat lacrimile. Nici nu am mai vrut să mă operez. Eram disperat, mă gîndeam cum am să pot trăi fără fotbal. Soţia mea, Mihaela, m-a convins să intru la cuţit. La ora 11:00 eram pe masa de operaţie, totul a durat cam 4 ore. A fost o intervenţie foarte complicată, iar după ce mi-am revenit din anestezie a venit doctorul la mine şi mi-a zis că la genunchi a fost rupt cam tot ceea ce se putea rupe, toate ligamentele, meniscul şi capsula", a mai spus Cristi.

"Mă rog în fiecare zi pentru Mihai"
Operaţia a fost un succes, iar Bud speră să poată juca în campionatul următor. Genunchiul drept a fost recondiţionat cu ajutorul a trei şuruburi de titan. Moralul fotbalistului a primit însă un ranfort şi mai puternic: un mesaj din partea lui Mihai Neşu. "Fii tare, priveşte accidentarea asta ca pe o vacanţă şi încearcă să revii cît mai repede!", l-a încurajat fotbalistul lui Utrecht.

"Am primit foarte multe telefoane şi mesaje de la prieteni din fotbal. Dani Coman şi Deac mă sunau în fiecare zi. Paul Pîrvulescu şi Costin Gheorghe m-au ajutat mult să trec peste momentul accidentării. Cel mai special a fost însă de la Mihai, pentru care mă rog în fiecare zi să-şi revină", a încheiat Bud.

Indisponibil şi pe PlayStation
Atacantul îşi omoară timpul jucînd fotbal pe PlayStation. "I-am scris Moşului şi am primit acest cadou. Măcar în faţa ecranului să mai simt şi eu bucuria golului, dacă pentru cele din realitate voi mai avea de aşteptat. Îmi fac tot timpul echipe, însă pe Bud nu pot să-l selecţionez pentru că este accidentat şi pe calculator", a glumit Cristi.

"Am trei şuruburi de titan în genunchi, care vor rămîne acolo toată viaţa. Parcă aş fi Robocop. La trei zile după operaţie am plecat acasă, iar acum am început recuperarea şi încep, încet-încet, să merg fără cîrje" (Cristian Bud, atacant Gaz Metan)

"Vreau să-i mulţumesc domnului Vizer şi soţiei sale, Irina, care s-au ocupat de tot şi m-au trimis la unul dintre cei mai mari specialişti din Europa" (Cristian Bud, atacant Gaz Metan)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
tataie2010
tataie2010  •  06 Martie 2012, 01:21
Postat de catta81k1 pe 29 Decembrie 2011, 12:26

Prietene..daca tu zici ca alexa si scutaru sunt jucatori foarte duri...ce sa mai zici de Cadu? Nu zic ca scutaru nu a intrat tare...dar pana sa zici ca a fost premeditar...este cale lunga...si sa nu uitam ca 2 alunecari la fel pot avea 2 consecinte total opuse...la fel s-a intamplat cu nesu care nu a avut un gram de noroc la acea alunecare....si la fel cu multi altii...trebuie sa ai si noroc...Parerea mea...La Multi Ani Bud si sa te vedem cat mai repede pe teren si in forma maxima...

cadu n-a rupt pe nimeni. ba chiar si-a rupt genunchiul acum aproximativ 3 ani ferind un adversar. e diferenta intre a pune piciorut tare la minge, cum face cadu si atcurile din spate si alte fapte lipsite de fair-play cum face alexa. de scutaru nu vorbesc ca nu l-am urmarit niciodata prea atent, desi, in rarele dati cand l-am vazut, mi s-a parut un jucatori destul de interesant

conasu_boeru
conasu_boeru  •  29 Decembrie 2011, 15:32

Scutaru nu te-a sunat ? Nu prea le au ei cu scuzele, ei sunt "fruncea....".....

catta81k1
catta81k1  •  29 Decembrie 2011, 12:26
Postat de haideusicfr pe 29 Decembrie 2011, 11:09

Si mai grav ,cred ca a fost premeditat ,Bud marcase si era cel mai periculos jucator diin atacul Mediasului.

Prietene..daca tu zici ca alexa si scutaru sunt jucatori foarte duri...ce sa mai zici de Cadu? Nu zic ca scutaru nu a intrat tare...dar pana sa zici ca a fost premeditar...este cale lunga...si sa nu uitam ca 2 alunecari la fel pot avea 2 consecinte total opuse...la fel s-a intamplat cu nesu care nu a avut un gram de noroc la acea alunecare....si la fel cu multi altii...trebuie sa ai si noroc...Parerea mea...La Multi Ani Bud si sa te vedem cat mai repede pe teren si in forma maxima...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează