FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Bun la "naţională", dar nu ca la Steaua » Lucian Sînmărtean a impresionat, dar nu a fost decisiv

Articol de - Publicat joi, 20 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 20 noiembrie 2014 00:03

Sînmărtean a impresionat în "tricolor", în această toamnă, însă acesta n-a tras nici un şut la poartă în cele patru partide.

Lucian Sînmărtean străluceşte la 34 de ani, traversînd cea mai bună perioadă a carierei sale. Revenit la echipa naţională, el a reuşit 3 pase decisive în meciurile cu Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Danemarca. Totuşi, prestaţiile sale n-au fost la fel de reuşite precum cele de la echipa de club, iar cifrele confirmă acest lucru.

În primul rînd, în cele 244 de minute pe care le-a bifat, mijlocaşul Stelei n-a şutat nici măcar o dată spre poarta adversă! La Steaua a făcut-o de 26 de ori în 19 jocuri, avînd astfel o medie de 1,4 şuturi pe partidă!

Mai precis, dar mai puţin
Nici la capitolul pase nu a excelat. Chiar dacă a avut la "naţională" un procentaj de 85 la sută de pase reuşite, acestea au fost mai puţine decît cele în tricoul roş-albastru, 42 faţă de 48,6.

Nici la capitolul driblinguri media nu este superioară. Atît la Steaua, cît şi la lot, Sînmărtean a bifat 5,8 drinlinguri reuşite pe meci, dar procentul este inferior în "tricolor", 52,2 faţă de 69.

Cu toate acestea, în meciul cu Ungaria a izbutit 12 driblinguri, o cifră impresionantă. Cu nordicii a fost însă cel mai "cuminte", doar cîte două driblinguri cu Finlanda şi cu Danemarca! Împotriva irlandezilor a avut cea mai bună rată de reuşită, 7 din 8.

4 goluri a marcat Sînmărtean pentru Steaua în acest sezon, trei în Liga 1 şi unul în Europa League

79 de pase precise a reuşit Sînmărtean în meciul cu Irlanda de Nord, record pentru el în tricoul echipei naţionale. Cu Ungaria izbutise 35, cu Finlanda 31, iar cu Danemarca a strîns 23

"Lucian ne-a încîntat pe toţi cu evoluţiile sale, e un fotbalist de mare clasă. Regret că are 34 de ani. Mi-ar fi plăcut să fie la 24-25 de ani, pentru că un astfel de artist e păcat să plece din fotbal" (Anghel Iordănescu, selecţioner România)

"Nu ştiţi ce înseamnă un fotbalist genial?! Sînmărtean face parte din lot, a dat două pase bune din care s-a marcat, dar eu aştept mai multe de la el" (Victor Piţurcă, fost selecţioner România)

Comparaţie
Steaua - Parametru - Echipa naţională
1,4 - Medie şuturi la poartă - 0
0,4 - Medie şuturi pe poartă - 0
48,6 - Medie pase precise - 42
79% - Procentaj pase precise - 85%
5,8 - Medie driblinguri reuşite - 5,8
69% - Procentaj driblinguri reuşite - 52%

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Spovedania lui Mureşan
Gabi Mureşan a explicat la DolceSport de ce nu este de acord cu anularea pedepsei dictate de Comisia de Disciplină: "Dacă judecăm după regulament, s-a dat decizia corectă. Totuşi, ca să fie corect, ar fi trebuit să stau cît a stat Rusescu. Am lovit cu cotul în cădere, în jos, nu a fost intenţionat. L-am sunat, i-am trimis mesaj, dar nu a răspuns. Am înţeles de la altcineva că e supărat şi e normal să fie aşa. Eu nu sînt dur. Spuneţi-mi un alt jucător accidentat de mine?".

"Luci, ia-ţi viteză!"
Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, îl sfătuieşte pe Lucian Sînmărtean să plece de la Steaua: "E un jucător de clasă mondială! Ăsta mai joacă doi ani de zile la cel mai înalt nivel. Real Madrid nu cred că are jucători, să zic că-l are pe Ronaldo şi dacă mai are unul sau doi, dar nu de talia lui Sînmărtean. Să-şi ia viteză după bani! Pentru fotbalul românesc e bine să rămînă aici, dar pentru el..., te duci, îţi iei banul şi gata!".

Keşeru nu i-a impresionat
Umiliţi la Bucureşti, danezii de la Aalborg sînt gata să-şi ia revanşa în faţa Stelei în partida de joia viitoare din Europa League. Mijlocaşul Nicolaj Thomsen a prefaţat disputa: "O să fie un meci diferit faţă de cel de la Bucureşti. Cred că steliştii vor avea probleme serioase în meciul cu noi. Cine va cîştiga va avea cele mai mari şanse de calificare. Steaua are jucători de calitate, dar Keşeru nu este unul dintre preferaţii mei". Golgeterul Stelei a marcat 3 goluri în meciul cu Aalborg.

Decapitează "Recursul", nu "Disciplina"
Gazeta Sporturilor a anunţat, în ediţia de ieri, că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, e decis să înlocuiască membrii Comisiei de Disciplină, cea care l-a suspendat pe Gabi Mureşan. De fapt e vorba de Comisia de Recurs a FRF, cea care i-a anulat suspendarea mijlocaşului mureşenilor. "Voi convoca Comisia Juridică pentru că nu doar această decizie ne dă semne de întrebare. Sînt necesare schimbări la Comisia de Recurs. Eu personal nu sînt deloc mulţumit", a spus Burleanu la Dolce.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
polistul68
polistul68  •  21 Noiembrie 2014, 13:26

Tipic de roman....talentat, dar face treaba doar cind doreste el, cind are el chef....asta e Sanmartean.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Noiembrie 2014, 06:45
Postat de silent.otto pe 20 Noiembrie 2014, 10:52

Hoarda fanaticilor basiști nederanjați de baronii PDL din spatele lui, l-au votat tocmai pt a ieși din limitele Constituției. Aici este spilu. In orice tara cu adevarat democratica, invingatorul in primul discurs se adreseaza si celor care l-au votat pe contracandidat, asta nu a spus nimic, tocmai pt ca cel de al patrulea Reich isi doreste o Romanie divizata in care falia sa se amplifice. O colonie este mai usor de condus cu un popor dezbinat.

hai, valahiene, mai taie din ele, gata, s-a dus..)) ati mai bifat un prostalau pe arhiva istoriei.>))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Noiembrie 2014, 06:44
Postat de zizu pe 20 Noiembrie 2014, 13:24

cu alte cuvinte numai voi stelistii aveti dreptul la o opinie voi detinand adevarul absolut(eventual sa postati cu 4-5 nik nameuri) restul de opinii necontand de fel fiindca doar voi aveti dreptate, nu?

..)) scrie vere ce poftesti, nu te mai contra degeaba cu ashtea.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează